Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Kukkanen

Hei!

mulla on aikanaan hesarista poimittu mutakakun ohje, johon tulee vaik yksi ruokalusikallinen vehnäjauhoja.

Resepti on seuraava:
200g tumma suklaa
200g voi
2-3dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja

Kysymys kuuluu, voinko yksinkertaisesti korvata tuon tumman suklaan valkosuklaalla, jos ideana on tehdä valkosuklaa-mutakakku? Rakastan tätä reseptiä, mutta en oo kovin kummoinen leipuri eli en tiedä, reagoiko valkosuklaa esim uunissa eri tavalla -> kakku tällä reseptillä ei toimisi.

Kiitos sinulle joka viitsis auttaa!!!!:)

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Valkosuklaa on paljon makeampaa kuin tumma suklaa, joten kannattaa varmaankin vähentää sokerin määrää. Huom. en ole leipuri, enkä tiedä aiheesta mitään, mutta mielestäni on turvallista vaihtaa suklaan lajia.

Vierailija

Valkosuklaa käyttäytyy uunissa samoin kuin tumma suklaa. Kannattaa ehkä miettiä sokerin määrän vähentämistä sillä valkosuklaa on huomattavasti tummaa suklaata makeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Valkosuklaa palaa helpommin sekä sulattaessa että paistaessa. Täytyy olla tarkkana. Muuten kyllä onnistuu ainakin sellaisilla resepteillä joissa on normimäärä jauhoja. Kakku ei maistu valkoiselle suklaalle samalla tavalla kuin ruskea suklaakakku maistuu suklaalle. Se maku jotenkun katoaa taikinaan.

Vierailija

Kiitos tuhannesti avustanne!:) Hyvä pointti tuo viimeinen ettei valksuklaa välttämättä maistu samalla tavalla kuin tummempi.. pitää vielä kypsytellä tätä ideaa :D

Ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla