Mitä kasviksia grillaatte?
Maustatteko niitä jotenkin?
Miten tomaatteja grillataan? Leikattu puoli ylös vai alas?
T. aloittelija vasta
Kommentit (18)
Maissia ja päälle barbeque-kastiketta. Olenhan wt:ä!
Maissiko jakaa Suomen kansan rahvaasta eliittiin?
-kesäkurpitsa paksuina viipaleina kuorineen (vähän suolaa ja pippuria riittää)
-kevätsipulit varsineen ja vähän oliiviöljyä (voi laittaa myös ripauksen merisuolaa)
-esikeitetty peruna öljyllä, valkosipulilla, rosmariinilla ja suolalla
Tulee kanssa hyviä kun kietoo folioon nyytin paloiteltuja kasviksia. Mukaan voi laittaa homejuustoa tai pekonia halutessaan. Sipulia, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, yms.
tomaatteja (kokonaisina, kanta alas, ylhäällä viilto ettei "räjähdä")
parsaa (öljyä, suolaa, pippuria)
kesäkurpitsaa siivuina
maissia (voita ja suolaa)
herkkusieniä (kanta pois, tuorejuustoa kannan tilalle)
kevätsipulia
paprikaa ns. lohkoina
vaihtoehtoisesti folionyyttiin jotain edellämainituista sekaisin, mausteeksi suola, pippuri ja tuorejuusto
tai vartaaseen vähän kaikkea
Kesäkurpitsaa
Munakoisoa
Herkkusieniä
Tomaattia
Sipulia
Valkosipulia
Paprikaa
Edelliseltä ruualta tähteeksi jääneet keitetyt perunatkin maistuu hyviltä grillattuna. Potut paloiksi, kootaan grillitikkuihin vartaiksi, suditaan mausteista öljyä pintaan ja paistellaan grillissä rapsakoiksi.
Noiden jo mainittujen lisäksi ananasta. Tuoretta tai purkista. Ei tarvi maustaa. Sopii ainakin possun kaveriksi. Purjoa, punasipulia, porkkanaa, mitä vaan. Tykkään kevyistä mausteista, Herbamare riittää hyvin.
Keitettyjä pottuja kannattaa hieman litistää haarukalla, ei niin että hajoaa kokonaan ja öljytä ennen paistamista(rosmariini sopii myös). Munakoiso paistettuna ja syötynä mozarellan kanssa on italialainen klassikko, Kesäkurpitsasta saa hyviä kreikkalaisia pihvejä juuston kanssa. Purjo tapaksia on tullut grillattua. Eli pikkupurjot halki pituus suunnassa ja öljyä kunnolla päälle. Kun valmiita niin oliiviöljy, siruunamehu, basilika, pippuri, suola- kastike pintaan.
Eka ohje on brittiläinen toka italialainen kolmas kreikkalainen, neljäs espanjalainen.
Ai niin tänä vuonna saa on saanut pimiento padroneita, espanjalaisia tapas paprikoita. Niissä on hieman kitkerämpi maku kuin tavallisessa paprikassa. Ne voi paistaa kokonaisina öljyssä ripauttaa päälle suolaa ja syödä sellaisinaan varresta kiinni pitäen. Padronit menee kyllä lötköiksi jos seisovat odottelemassa muuta ruokaa, eli ne on syytä syödä kuten tapakset.
Henk. koht. kasvissyöjänä (yli 20v) suosikkini ovat ne foliokasvisnyytit, sisälle esim. kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, kirsikkatomaatteja, pinaattia, perunaa, päälle Koskenlaskijaa ja vaikkapa chiliä.
Pidän myös grillivartaista vihanneksilla, valkosipulista, täytetyistä paprikoista, grillatusta ananaksesta (jäätelö ja mansikat sopii)
Sen sijaan paljon parjatut maissitangot on ikäviä syödä.
Tarttuu hampaisiin, en tykkää.
Mittee rehuja rillaa!! Miul o siankanttura tuosa rillissä paistumasa.
rillilihhoo kirjoitti:
Mittee rehuja rillaa!! Miul o siankanttura tuosa rillissä paistumasa.
Paistuu Masa.
Nyttän on kovasti varoiteltu, ettei alumiinifoliossa saisi missään tapauksessa kypsentää ruokaa. En kyllä näe foliossa hauduttamista grillaamisena muutenkaan.
Tomaatteja voi grillata kokonaisina tai palasina. Hyvä marinadi ensin ja sitten pitää olla grillissä sileä taso tai joku metallinen grillausastia, että ei hajoa eikä valu pitkin poikin.
Grillaa herkkusieniä, sipuleita, kesäkurpitsaa, paprikoita esim ja etsi oman makusi nykyinen marinadiohje netistä. Itse tykkään öljy/vadelma etikka/ valkosipuli/yrttejä/ pippuria.