Lämmitättekö korvikkeen ihan pienelle vauvalle?
Mä kauhistuin kun tuttava otti laukustaan korvikkeen ja laittoi pulloon ja antoi 2kk ikäiselle vauvalleen. Mahtaa tuntua ikävältä suussa.
Ei ole itselle jotenkaan tullut edes mieleen että en lämmittäisi maitoa kädenlämpöiseksi, onko ihan yleinenkin tapa olla lämmittämättä? Mikro vieressä joten ei ollut kyse siitä ettei mahdollisuutta lämmittämiseen
Kommentit (5)
Ihan pikkuvauvalle lämmitin, mutta kyllä jo parin kk:n ikäiselle annoin huoneenlämpöisenä.
Pienelle lämmin, parin kk jälkeen huoneenlämpöinen.
Eihän sitä nyt kaikenmaailman hössötyksiä jaksa. Vauvan kanssa on tärkeintä päästä helpolla.
Ohjeen mukaan vauvan maitoa tiputetaan äidin/syöttäjän kyynärvarren sisäpuolelle jossa se on siis ihonlämpöinen eli lämmitetään pienen vauvan maito sopivan lämpöiseksi eli n. 37 asteiseksi. Muutaman kuukauden vanhasta sitten huoneenlämpöisenä tarjotaan. Toki joutuu laittamaan jääkaappiin kesken jääneen pullollisen, jonka sitten joutuu lämmittämään kun tarjoaa uudelleen. Me keitettiin tutit ja pullot aina puolen vuoden ikään ja joskus senkin jälkeen 'tuttisoppaa' iltaisin. Lähti bakteeripesät tuteista. Ei ole aikuisillekaan hyväksi että nuolee lattioilla olleita esineitä pitkään.
Omien lasten vauva-ajoista jo pitkä aika, mutta kyllä annoin korvikkeen huoneenlämpöisenä.