Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jauhenlihan oikeaoppinen paistaminen

Vierailija
02.06.2017 |

Jauhenliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin.
Jauhenliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa.

– Jauhenlihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo jauhenlihan tuotekehittelijä Pahani Julmu.

Totuus kuitenkin on, että jauhenlihankin voi paistaa väärin. Tämän vuoksi Pahani Julmu jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhenlihasta saa ruskistettua täydellistä.

1. Ota jauhenliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

2. Kuumenna paistinpannu. Jos paistat vähärasvaista jauhenlihaa, käytä paistamiseen rasvaa.

– Rasvaisempia jauhenlihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhenlihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Pahani Julmu neuvoo.

3. Paista jauhenliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhenlihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista. Tämän jälkeen voit rikkoa jauhenlihan rakenteen.

– Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhenlihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.

4. Älä täytä paistinpannua liikaa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua. Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa.

– Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Pahani Julmu sanoo.

5. Vältä jauhenlihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhenlihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.

Pahani Julmun mukaan joissakin jauhenliha-ohjeissa kehotetaan aloittamaan paistaminen kylmältä pannulta. Hän ei tätä neuvoa kuitenkaan suosittele.

– Tässä tekniikassa haasteena on, että jauhenlihan nesteet karkaavat pannulle ja lihan väri jää hailakaksi.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhenliha on jo kulunut vitsi.

Vierailija
2/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitikö se pestä ennen kypsennystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitat varmaan oikea oppinen.

Vierailija
4/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei enään jauhenlihaa, jooko? Onko kohtalontovereita?

Vierailija
5/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka Nevala?

Vierailija
6/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintolan ruokalistassa luki jauhenliha. :D Ilmeisesti joku ihan oikeasti käyttää tuota muotoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhenliha kyllästyttää jo.

Vierailija
8/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan sama kuinka jouhenliha paistetaan.

( huomasitteko jouhenliha , keksin uutta naurattaako?)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhenliha kyllästyttää jo.

Aina on ihmisiä, jotka eivät tajua, milloin vitsi on jo vanha. Mutta hattua on nostettava ap:n vaivannäölle. Etenkin, jos ei find and replace ollut tuttu.

Vierailija
10/10 |
02.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha tutkia kirjoitti:

Tarkoitat varmaan oikea oppinen.

Tässä asiayhteydessä voidaan käyttää myös muotoa oikeanoppinen.