Vierailija

lähinnä ajattelen sitä, että millaiset on helpoimmat pestä nyrkkipyykillä, villaiset vai tekokuituiset? Tekokuituiset mukavan keveitä märkänäkin ja kuivuvat nopeammin, mutta puhdistuuko kylmällä vedellä vai jäävätkö haisemaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Urheiluun ja retkeilyyn suunnitellut keinokuidut on huippukamaa. Helppo pestä ja kuivuu nopeasti. Luonnonmateriaaleista villa ja untuva puoltavat paikkansa kun tarvitaan lämpimiä vaatteita.

Vierailija

Jos autolla kerran menette, ei tarvitse kaikkia vaatteita pestä. Päällysvaatteita muutama kerros sellaisia, joita voi pitää useamman päivän putkeen ja alusvaatteiksi nopeasti kuivuvia keinokuitumateriaaleja. Yksi vaatekerta pyhitetään ihmisen ilmoilla pidettäväksi, jos kerran autolla retkeilette, varmaan joskus tulee jossain sellaisessakin käytyä.

Vierailija

Silkkiä alle ja merinovillaa päälle sekä jokin tuulen- ja sateenpitävä päällimmäiseksi. Siitä voi sitten vähentää tarpeen mukaan ja kaksi alimmasta kerrosta puhdistuvat tuulettamalla. Myös jalkaan merinovillasukat, niitä käyttävät jopa Santiago de Compostelan vaeltajat kuuman auringon alla. Niin'ikään puhdistuvat tuulettamalla pääasiassa, ei tarvi joka käänteessä pestä ja imevät hikeä tuntematta epämiellyttävältä, estävät hankaumia.
Silkin päälle voi laittaa jotain vanhoja paitoja ym joita ei tarvikaan pestä vaan saavat sotkeentua ja nokeentua rauhassa ja ne voi polttaa nuotiossa.
Silkki lämmittää ja viilentää ja on kevyttä.
Toki jos olette auton lähettyvillä koko ajan niin sittenhän se on sama vaikka pakkaa koko vaatekaappinsa sisällön mukaan.
Kommandopipo tai silkkikypärä suojaa niskaakin itikoilta ja päälle hattu jossa on hyttysverkko.
Alusvaatepuoleen en sano mitään, kannattaa kuitenkin varmistaa ettei esim.pikkareiden reuna hankaa jalkovälissä. Bokserimalli olis varmaan paras kummallekin sukupuolelle. Materiaali mieltymysten mukaan.
Ja kunnon työhanskat tai nahkahanskat. Kumisaappaat, esim. pitkävartiset crocksit, ovat tosi kevyet jalassa, sekä kunnon vaelluskengät joilla on kävelty jo pidemmän aikaa.
Paracordnarua että saatte pyykit kuivumaan ja tuulettumaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla