Kirkon ulkomaanapu suunnittelee hävikkiruokakaupan perustamista
Herättää itsessäni mielenkiintoa, koska olen kaupassa töissä. Tällä hetkellä hävikkiruokaa hyödynnetään ainakin täällä pk-seudulla niin, että sitä menee erilaisiin jakeluihin eli jaetaan pois leipäjonoissa. Hävikkiruokaa on kahdenlaista, "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä". Meiltä esimerkiksi ei lähde noita "viimeinen käyttöpäivä" -tuotteita, kuten tuore liha tai kala (tai einekset). Joistain paikoista tosin niitäkin.
Mutta jos siis oletetaan, että tuotteet ovat rajatusti erilaisia "parasta ennen" -tuotteita, kuten maitotuotteita tai leipää tai heviä, niin kuinka niitä tulee riittämään?
Jos siis Kirkon ulkomaanapu aikoo laittaa noita myyntiin, aikooko se varmistaa, että kylmäketju ei katkea kylmäsäilytystä vaativilta tuotteilta?
Entä mistä se aikoo kerätä tuotteita, kun tälläkin hetkellä jo hävikkiruokaa menee noihin jakeluihin?
Entä miksi joku ostaisi hävikkiruokaa, jos kerran voi mennä jonottamaan sitä jostakin Hurstin jakelusta?
Tässä juttu:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kirkon-ulkomaanapu-perustaa…