mitä jauhomakkaraa aiotte ostaa juhannukseksi?
juhannukseen ei ole enään pitkä aika, joten valmisteluja pitäisi pikku hiljaa tekemään. kertokaapa mitä b-luokan jauhomakkaraa ajattelitte juhannuksena grillata.itse aion paistaa atrian punaista lenkkiä. voi että miten hyvältä maistui, kun hiiltyneen makkaran päälle laittaa sinappia.
Kommentit (89)
Itsekin tutkiskelin jauhot makkaroista kun lapsella todettiin keliakia, mutta yhdestäkään en löytänyt. Hiillosta syödään.
Kunnon b-luokan paskaa eli Hiillosta ja Campingia. Kelpaa kaikille.
Mä grillaan juhannuksena jotain possunlihaa, kuten muulloinkin. En ole ikinä tykännyt makkarasta ja viimeisimmästä grillimakkaran syönnistäni on aikaa suunnilleen kymmenen vuotta.
Vakaumukseni kieltää jauhomakkarat juhannuksena.
Aioin imutella mieheni omaa "makkaraa" koko juhannuksen. Ehkä kastan sitä myös kastikkeeseen välillä.
Syön yleensä aina b-makkaraa, jos syön (2 kertaa kesässä) eikä niistä ole löytynyt jauhoja vielä tähän mennessä (gluteeniton ruokavalio).
Ajattelin syödä wotkinsia enkä mitään b-luokan makkaraa
Poprillia tai atrillia, mitä nyt eurolla saa.
Just keskiviikkona grillattiin Campingia ja hyvää oli. A-luokan makkaroiden puolestapuhujille laitan jauhot suuhun ;)
Minä en syö makkaraa sen paremmin juhannuksena kuin muulloinkaan, mutta mies tykkää Hiilloksesta.
Juusto campingiä tai Lidlin juustogrillimakkaraa <3
Vierailija kirjoitti:
Itsekin tutkiskelin jauhot makkaroista kun lapsella todettiin keliakia, mutta yhdestäkään en löytänyt. Hiillosta syödään.
Kas tässä sinulle infoa Hiilloksen ainesosista, olepa hyvä. Olen oikein lihavoinut sen sinulle sen jauhon sieltä.
https://www.atria.fi/tuotteet/makkarat/grillimakkarat/atria-hiillos-400…
"Ainesosat: viljaporsaanliha, vesi, perunatärkkelys, naudanliha, silava, koneellisesti eroteltu viljaporsaanliha, jodioitu suola, kamara, naudan sidekudosproteiini, perunakuitu, stabilointiaine E 450, naudan rasva, aromit, hapettumisenestoaine E 301, mausteet (korianteri, valkosipuli, paprika), säilöntäaine natriumnitriitti, luonnonsuoli (sika). Sian- ja naudanlihan alkuperämaa Suomi."
Jauhoa se on perunajauhokin. Kun puhutaan jauhomakkaroista, avainasemaan nousee nimenomaan perunajauho. Se, missä kohtaa se lukee ainesosaluettelossa, kertoo sen, kuinka paljon sitä siinä on. Tässä makkarassa se tulee kolmantena, joten aika paljon jauhoa, tärkkelystä. Kunnon makkaroissa sitä nimittäin ei ole. Kunnon makkaraa on esimerkiksi Kivikylän Kotipalvaamo oy:n Huiluntuhti.
Makkara on makkaraa ja täysliha on täyslihaa. Meillä syödään liha lihana, ei makkaran muotoon muunneltuna. Grillataan pihvejä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itsekin tutkiskelin jauhot makkaroista kun lapsella todettiin keliakia, mutta yhdestäkään en löytänyt. Hiillosta syödään.
Kas tässä sinulle infoa Hiilloksen ainesosista, olepa hyvä. Olen oikein lihavoinut sen sinulle sen jauhon sieltä.
https://www.atria.fi/tuotteet/makkarat/grillimakkarat/atria-hiillos-400…
"Ainesosat: viljaporsaanliha, vesi, perunatärkkelys, naudanliha, silava, koneellisesti eroteltu viljaporsaanliha, jodioitu suola, kamara, naudan sidekudosproteiini, perunakuitu, stabilointiaine E 450, naudan rasva, aromit, hapettumisenestoaine E 301, mausteet (korianteri, valkosipuli, paprika), säilöntäaine natriumnitriitti, luonnonsuoli (sika). Sian- ja naudanlihan alkuperämaa Suomi."
Jauhoa se on perunajauhokin. Kun puhutaan jauhomakkaroista, avainasemaan nousee nimenomaan perunajauho. Se, missä kohtaa se lukee ainesosaluettelossa, kertoo sen, kuinka paljon sitä siinä on. Tässä makkarassa se tulee kolmantena, joten aika paljon jauhoa, tärkkelystä. Kunnon makkaroissa sitä nimittäin ei ole. Kunnon makkaraa on esimerkiksi Kivikylän Kotipalvaamo oy:n Huiluntuhti.
Seli seli
Mutta kun se huiluntuhti ja muut lihaisat makkarat ei ole hyviä. Camping ja atrilli ovat hyviä. Ainut ehkä niin sanottu parempi mielestäni on juusto kabanossi. Mutta tämä on niin makuasia.
Jauho: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jauho
Jauho on yleisnimi hienojakoisille, jauhomaisille aineille ja puhekielessä eritoten viljalajien jyvistä jauhamalla saatava ravinnoksi käytettävä tuote. Sanoja jauho ja jauhe käytetään toisinaan synonyymeinä. Viljaa jauhettaessa saadaan kokojyväjauhoa tai erottelemalla jyvän osat, lestyjauhoa eli jyvän ydinosasta jauhettua hienoa jauhoa.[1]. Jauho on hienoin jyvistä jauhettu jauhatustuote, jonka karkeusaste vaihtelee. Kaurasta ja ohrasta saatavaa jauhatustuotetta voi käyttää eläinten rehuksi.
Suomalaiset makkarat ovatkin lähinnä paksua lihakiisseliä.
Kunhan ensin kerrot, mitä jauhoa ja missä makkarassa.