Suomalaiset viinit, marjaviinit
Tällä hetkellä Suomessa toimii 25 tilaviiniyrittäjää eri puolella Suomea.
Tilaviiniyrittämisen mahdollisti alkoholilain muutos vuonna 1995.
Tilaviiniyritystoiminta on tuonut vetoa ja työpaikkoja maaseutualueille sekä säilyttänyt kotimaista marja ja hedelmäraaka-ainetta jalostavan alkoholijuomatuotannon maassamme.
http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/suomalainen-viinitila-teke…
18.06.2013
Suomessa toimii tällä hetkellä 27 viinitilaa. Yhteensä ne tuottavat hieman reilut 200 000 litraa viiniä.
Turunen arvioi, että maailman viineistä 99 prosenttia on rypäleviinejä ja yksi prosentti jotain muuta. Marjaviinit kuuluvat tuohon yhteen prosenttiin.
Hermannin viinitilan viinit valmistetaan valkoisista-, mustista- ja viherviinimarjoista, karviaisista, mustikasta, mansikasta, variksenmarjasta, mesimarjasta, lakasta sekä koivunmahlasta.
Hermannin viinitilalta viinejä myydään paikan päällä turisteille ja paikallisille sekä jonkin verran Alkoon ja ulkomaille. Eniten pulloja menee yrityksiin liikelahjoiksi.
http://yle.fi/uutiset/3-5672680
Tjudön viinitilalla Ahvenanmaalla viininvalmistus aloitettiin lähes 15 vuotta sitten. Pääosa viineistä ja viinoista tehdään omenasta. Tilalla on noin 14 000 omenapuuta.
Kommentit (3)
Herukkaviini ei edes maistu viinille vaan on kamalaa. Ei pitäisi viiniä tehdä mistään muusta kuin viinirypäleestä. Liköörit ja viinat onnistuu mistä vaan marjasta tai hedelmästä
Ei oikea viinirypäleviinikään hyvänmakuista ole, kamala hiivanmönjän maku. Hyvän makuisia juomia ovat ainoastaan hedelmäiset mehut, vissyvedet, alkoholijuomista vain shampanja
On täysin tottusmus-asia pidätkö enemmän marjaviineistä vai viinirypäleviineistä
Olut panimot:
http://humalablogi.info/suomalaiset-panimot/
Suomessa on 78 panimoa jotka valmistavat olutta ja/tai sahtia, luvan saamisesta ilmoitettu ja tuotteita on tullut markkinoille
http://www.panimoliitto.fi/tilastot/
Alan palveluksessa noin 1 700 henkeä
Tuotanto: Olut, Siideri, Long drink, Virvoitusjuomat & Kivennäisvedet