Kuoretta keitetyt perunat kylmään vai kuumaan veteen?
Kommentit (34)
Kylmään, ei pinta irtoa sitten niin muruiksi. Kypsyy taseseen.
Puhummeko me nyt kuorituista perunoista? Otsikon kysymyksenasettelu on omituinen. Kylmään veteen.
Kaikki perunat aina kylmään veteen.
Olen aina laittanut kuorineen keitettävät kylmään veteen ja kuoritut kiehuvaan.
Mitä vanhempi peruna, sen kylmempää veteen, ei riipu siitä onko kuoria vai ei.
Uudet perunat kiehuvaan veteen ja syys-lokakuusta lähtien seuraaviin uusiin asti hanakylmään veteen.
Ranskanperunat aina kuumaan veteen.
Miksi niissä perunoissa ei ole kuorta?
Onko kyseessä joku kuoreton lajike vai miksi ovat ilman kuorta?
Vierailija kirjoitti:
Miksi niissä perunoissa ei ole kuorta?
Onko kyseessä joku kuoreton lajike vai miksi ovat ilman kuorta?
Olisko poikkis kuorinut ennen nukkumaan menoa?
EI!!!!
Jos panette potut kylmään veteen ja sitten vasta levylle, saatte aikaan niitä kovapintaisia kumipottuja, joita lapset koulussa inhoavat.
Kuorelliset ja kuorettomat perunat pannaan AINA kiehuvaan veteen.
Missä te olette naiset olleet köksän tunneilla?
Äkkiseltään löysin netistä tämän, pätee kaikkiin perunoihin.
Älkää keittäkö perunoita liikaa ja valitkaa kuorettomiin pottuihin kiinteä lajike.
Kuoresta riippumatta, vanha peruna kylmään veteen, uusi peruna aina kiehuvaan veteen.
2. Keitä vesi kiehuvaksi. Varhaisperunoiden koostumus pysyy parempana, kun ne laittaa kiehumaan suoraan kiehuvaan veteen. Lisää mausteeksi 1-2 teelusikallista suolaa sekä hiukan tilliä.
3. Kaada perunat varovasti kattilaan. Jos perunat eivät ole samankokoisia, laita kattilaan ensin suuret, sitten keskikokoiset ja lopuksi pienimmät yksilöt. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kaada tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
4. Anna perunoiden kiehua hiljalleen pulputtaen. Keittoaika vaihtelee perunoiden koon mukaan 8-20 minuuttiin.
http://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000763029.html
Keitettyjä perunoita ei laiteta veteen, ei kuumaan eikä kylmään, mutta keitettävät perunat laitetaan: vanhat perunat kuorittuina sekä kuorineen kylmään veteen. Uudet perunat laitan kiehuvaan veteen.
Vierailija kirjoitti:
EI!!!!
Jos panette potut kylmään veteen ja sitten vasta levylle, saatte aikaan niitä kovapintaisia kumipottuja, joita lapset koulussa inhoavat.
Missä te olette naiset olleet köksän tunneilla?
Ymmärräthän, että jos koulussa tarjotaan kumipottuja, niin myös koulun köksän tunnilla opetetaan sellaisia tekemään.
Kun oot ne kuorinut, säilytät niitä kylmässä vedessä siihen asti, kun keität ja nakkaat ne tietenkin kunnolla kiehuvaan veteen. Kylmässä vedessä säilytys siksi, ettei pinta ala tummumaan.
Kaikki perunat kuuluvat suoraan roskikseen. Ällöttäviä tärkkelyspommeja, jotka.muuttu heti nopeiksi sokereiksi. Miksi helvetissä se syötte juureksista juuri sitä kaikkain paskinta kilokaupalla?
Vierailija kirjoitti:
EI!!!!
Jos panette potut kylmään veteen ja sitten vasta levylle, saatte aikaan niitä kovapintaisia kumipottuja, joita lapset koulussa inhoavat.
Kuorelliset ja kuorettomat perunat pannaan AINA kiehuvaan veteen.
Missä te olette naiset olleet köksän tunneilla?
Äkkiseltään löysin netistä tämän, pätee kaikkiin perunoihin.
Älkää keittäkö perunoita liikaa ja valitkaa kuorettomiin pottuihin kiinteä lajike.
Väärin. Tuo on varhaisperunoiden keitto-ohje. Uudet perunat laitetaan aina kiehuvaan veteen, vanhat kylmään.
Kumiperunat ei tule keittotavasta, vaan säilytystavasta.
Miksi keitetyt perunat pitäisi laittaa vielä veteen?
Nopeaa vastausta toivotaan.