Tarkoittaako lihojen "viimeinen käyttöpäivä" sitä, että liha pitää olla kypsennetty vai, että liha pitää olla jo kokonaan syöty siihen päivään mennessä?
Kommentit (12)
Palstan naiset ovat oikeita kodinhengettäriä! Upeaa!
Jep, kypsennetty. Sen jälkeen sitä voi syödä 3-4 päivää huoletta.
Vierailija kirjoitti:
Jep, kypsennetty. Sen jälkeen sitä voi syödä 3-4 päivää huoletta.
Valehtelija. t. kokki
Kypsennetty. Valmiin ruuan (ja toki sen kypsentämättömänkin) kanssa sitten aina katso/haista/maista. Kyllä sen huomaa, jos ruoka on pilalla.
Kypsennettyä, vikana käyttöpäivänä tehtyä ruokaa on tässä huushollissa ainakin syöty jopa se 3-4 päivää. Vikoina päivinä katsottu ja haisteltu, että onhan vielä syötävää. Ja toki huolehdittu säilytyksestä.
Kokille terveisiä, että kotioloissa on monesti pikkusen eri käytänteet kuin ammattikeittiöissä. En minäkään keittiöllä töissä ollessani olisi monta päivää sitten tehtyä ruokaa tarjoillut, mutta kotona miehen kanssa ei ole niin vakavaa kunhan katsotaan, ettei pilaantunutta mennä syömään...
T.Hygieniapassin ja terveen järjen omaava.
Kyllä mä syön lihaa jopa 7 päivää kypsennyksen jälkeen, ei ole miksikään mennyt, enkä ole sairastunut.
Monesti liha tai kala haisee jo ennen sitä viimeistä käyttöpäivää. Kannattaa valmistaa ja syödä heti, kun ostaa.
Syöty.