Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

PUNAVIINIkastike?

26.03.2006 |

Siis miten tehdään sellainen ravintolassa saatava punaviinikastike pihvinpäälle?onnistuuko kotikonstein?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
30.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä pippurit pois, jos et halua pippurikastiketta ja liekityksen olen itse skipannut. Alkoholi haihtuu kyllä kastiketta kuumentamallakin. Ihana kastike esim. härän/naudan sisäfilepihvin kanssa! Ja lisukkeeksi vaikka uuniperunoita.



Pippurikastike



2 dl valmista punaviinikastiketta

2 dl creme fraichea

1 tl dijon-sinappia

1 tl mustapippuria

2 tl viherpippuria

2 rkl konjakkia

suolaa



Murskaa pippurit esim. huhmaressa. Lisää pippurit kattilaan. Lämmitä hiukan ja lisää konjakki. Liekitä. Lisää punaviinikastike, hauduta n. 5 minuuttia. Lisää creme fraiche ja sinappi. Kiehauta. Tarkista maku, lisää suola tarvittaessa.



Vierailija
2/2 |
31.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punaviinikastike



voita tai öljyä

salotti- tai punasipuli

rouhittua mustapippuria

1 dl punaviiniä

3 dl lihalientä



Tärkkelyssuurus:

2 rkl Maizena- kastikejauhoa



Tai rasvasuurus:

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 puserrettu valkosipulinkynsi



1. Silppua sipuli ja kuullota se rasvassa.

2. Lisää viini ja lihaliemi.

3. Keitä kymmenisen minuuttia.

4. Siivilöi ja suurusta joko maissijauhoilla tai voista ja jauhoista sekä valkosipulista sekoitetulla rasvasuuruksella.

5. Sekoita tasaiseksi ja keitä viitisen minuuttia.





Punaviinikastike

4 annosta



1 tl oliiviöljyä

2 (50 g) salottisipulia

5 kokonaista mustapippuria

5 kokonaista valkopippuria

1 laakerinlehti

1 rkl punaviinietikkaa

2 dl punaviiniä

3 dl lihalientä

suolaa maun mukaan



1. Hienonna ja paista salottisipulit.

2. Lisää pannulle mausteet, etikka ja punaviini.

3. Keitä, kunnes viiniä on jäljellä 1 dl.

4. Lisää lihaliemi.

5. Keitä, kunnes jäljellä on 2 dl.

6. Siivilöi.

7. Suurusta tarvittaessa arrowjuurijauheella.





Pippurinen kermakastike



100 g tuorejuustoa

1,5 dl kermaa

rouhittua mustapippuria

viher- ja roseepippureita



1. Lämmitä pannu.

2. Lisää pannulle tuorejuusto ja kerma.

3. Sekoittele kunnes tuorejuusto on sulanut.

4. Lisää mustapippuri ja sekoita kunnes kastike sakenee.

5. Koristele rosee- ja viherpippureilla.

6. Tarjoa pihvien, paistin tai vaikka lihamurekkeen lisukkeena.





Helppo punaviinikastike

(4 annosta)



3 dl vettä

1 dl punaviiniä

1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä

4 rkl Maizena ruskeaa suurustetta

0,2 tl mustapippuria



1. Kuumenna vesi, punaviini ja liemitiiviste kiehuvaksi kattilassa.

2. Lisää suuruste samalla sekoittaen ja mausta kastike mustapippurilla.

3. Tarjoa kastike lihan kanssa.





Punaviinikastike lihalle

(4 annosta)



2 kpl salottisipulia

1 rkl Flora Culinessea

50 g pekonia

1,5 dl vettä

2 dl punaviiniä

1 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä

0,5 tl Sokeria

1 rkl Maizena maissitärkkelystä

2 rkl vesi

1 kpl punasipulia



1. Kuullota hienonnetut salottisipulit rasvassa paistinpannulla.

2. Lisää paloiteltu pekoni ja ruskista ne.

3. Lisää vesi, viini, liemitiiviste ja sokeri.

4. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

5. Sekoita tärkkelys ja vesi ja kaada suuruste kastikkeen joukkoon.

6. Kiehauta kastike.

7. Siivilöi kastike ja lisää siihen hienonnettu punasipuli.

8. Anna kastikkeen hautua vielä muutama minuutti.

9. Tarjoa punaviinikastike esimerkiksi pihvin tai paahtopaistin kanssa.





Punaviinikastike



2 dl vahvan makuista punaviiniä

3/4 rkl maissisuurustetta (Maizena)

50-100 g voita

(1 tl lihafondia)

ripaus valkopippuria



1. Keitä viiniä kunnes sitä on jäljellä puolet.

2. Sekoita joukkoon vatkaten maissisuuruste.

3. Keitä minuutti.

4. Lisää voi pieninä kuutioina ja sekoita kunnes se sulaa.

5. Mausta.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yksi yhdeksän