Mitä hyvää ruokaa kesäkurpitsasta? Löytyy myös jauhelihaa, perunoita, porkkanaa
Ja paprikaa. Juustoraastettakin on. Mulle tulee mieleen vain täytetyt kesäkurpitsat.
Mitä muuta voisi tehdä?
Kommentit (6)
Kaikki viipaleiksi ja pannun kautta kerroksittain vuokaan ja uuniin. Niin minä tekisin.
Täytettyjä tekisin, niitä kurpitsan puolikkaita kannattaa vähän esipehmittää vaikka mikrossa, aika hitaasti uunissa kypsyvät (jos haluaa ne pehmeinä).
Kaiverrettuihin kuoppiin vain jauhelihasta ja porkkanaraasteesta tehty muhennos ja juustoraastetta päälle.
Marinoidut kesäkurpitsat: höylää juustohöylällä ohuita viipaleita, paista nopeasti, marinoi öljyssä, yrteissä, viinietikassa/sitruunamehussa, käytä lisukkeena tai salaattiin.
Gratinoi kesäkurpitsapalat uunissa, päälle valkokastike ja juustoraastetta.
Tee sosekeitto, esim. paprika-kesäkurpitsa.
Leivitä kesäkurpitsaviipaleet ja paista öljyssä kasvispihveiksi. Muista maustaa kunnolla.
Hommaa pekonia runsaasti, käristä sitä kunnolla, lisää kesäkurpitsa mausteeks - ja nauti!