Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jutellaanko keittiön tai ruokailutilan sisustamisesta nyt kun kevät onkin peruttu? Meillä on tulossa muutto ja keittiön elementit vaatisivat melkein kaikki uusimista, eli ideoita metsästän.

Millaisesta sisustuksesta tykkäätte keittiössä, mistä ette? Millaiset kalusteet, esim. ruokapöytä teillä on, koko ja materiaali? Jos saisitte nyt muuttaa mitä vaan, niin millaiseksi remppaisitte? Onko keittiösaareketta?

Entä mitkä astiastot teillä on käytössä, entä aterimet? Oletteko tyytyväisiä vai ei?

Saa laittaa kuvia kauniista keittiöistä!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (7)

Tamminen pöytä, tammiset tuolit 8 kpl. Tuolien istuinosassa pellavanvärinen kangas.

Valkoiset seinät. Lattia puunvärinen laminaatti, lähellä tammea mutta ehkä kirsikkaan päin.

Lautaset Sininen kartano.

Vierailija

Tykkään tyylikkäästä mutta kodikkaasta. Moderni, mutta ei kolkko. Noin ylipäätään välttelen mahdollisuuksien mukaan kaikkea tekomateriaalia (ja vaatteissa tekokuituja), ja kotonani onkin parkettia, keittiössä puutaso ja huonekaluista suurin osa puuta. No mutta takaisin keittiöön. Sen täytyy siis olla moderni, mutta ei kylmän kalsea. Kivi(komposiitti)taso voi olla kaunis kuvissa, mutta luulen sen olevan liian kolkko omaan kotiini. No mistäs tuota tietää, jos jossain tulevassa kodissa sellainen onkin. Nykyinen keittiöni on oikein kiva, kun sain rempauttaa sen juuri oman makuni mukaiseksi. Ehkä ovet vaihtaisin nykyään. Valkoista, puutasot, rosteriset laitteet. Lattia vedenkestävää laminaattia. Välitilassa epämääräisen värinen laatoitus. Ei selkeästi minkään värinen, vaan sellainen haaleanvaalea. Ehkä vaihtaisin nyt laatat vaikkapa tummanharmaiksi, mutta en todellakaan inhoa nykyisiä. Kaapistojen alla on spottivalot. Kaareva hana.
Saareketta ei asuntooni edes mahtuisi, mutta en ole moisista koskaan välittänyt. Mutta taas: voihan mieleni joskus muuttuakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuulostaa nätiltä. Tammiset huonekalut on itselläkin mietinnässä ja sopii varmaan hienosti pellavan kanssa.

Niin ja onko teillä mattoja ruokailutilassa?

Ap

Vierailija

Meillä on valkoiset peruskaapistot, laminaattilattia. Harmaat tasot, valkoinen laatta väliosassa. Valkoinen, puinen ruokailuryhmä, pöytä on jatkettava ja tuoleissa pestävät istuintyynyt.

Jos jotain muuttaisin niin lattia saisi olla harmaata laattaa (laminaatti on kosteudenarka). Väliosaan haluaisin sellaisen valkoisen maitolasin. Ylähyllyjen alaosaan upotetut ledit. Taso saisi olla puunvärinen. Alakaapit ulosvedettävillä laatikoilla, nyt on vaan tasot.

En laittaisi saareketta, ellei tila ole oikeasti iso.

Vierailija

Remontoimme vanhaa. Keittiöön tulossa maalattu lautalattia. Kaikkiin seiniin tapetti ja n160cm korkea maalattu rintapaneeli. Yhteen nurkkaan rakennetaan ruokakomero, ovi siihen on jo valmiina, vanha peiliovi. Kaapisto on puusepän tekemä, se maalataan karpalonpunaiseksi.

Vierailija

Mä tykkään pyöreästä ruokapöydästä ja sellainen on nykyisinkin. Pyöreä pöytä vaatii kyllä tilaa ympärilleen, muuten on vaan hankala.

Mulla on myös "vanhanaikainen" terästiskipöytä, jossa kaksi täysikokoista allasta. Tykkään välillä tiskata käsin ja padat ja pannut saa myös näppärästi isoissa altaissa puhtaaksi. Teräs pysyy kauniin kiiltävänä, kun puhdistaa sen teräksen kiillotusaineella säännöllisesti.

Saarekkeesta tykkään ja siinä kokkailessa on mukavasti yhteydessä muuhun porukkaan. Meillä on siis avokeittiö tai oikeastaan olohuone, ruokailuhuone ja keittiö kaikki avointa tilaa, jossa keittiö on erotettu vain sillä saarekkeella ja sen vieressä olevalla jää- ja pakastekaapilla ja astiakaapilla.

Keittiössäni on laattalattia ja olen siihen tosi tyytyväinen. Kaunis ja helppohoitoinen, mutta ei kyllä parane pudottaa mitään, koska hajallehan siihen kaikki menee. Sekä keittiössä että ruokailuhuoneessa on valkoiset matot. Keittiön matot on räsymattoja eli voi heittää vaan koneeseen.

Vierailija

Meillä itse keittiö on valkoista korkeakiiltoista joka on kehystetty tummalla mahongilla (kaapistojen sivut, saarekkeen päädyt jne), lattia öljyttyä merbauta.  Koneet rosteria, tasot vaaleaa graniittia. 3 ikkunaa ja pariovet terassille. Erittäin valoisa, tilaa 30m2.

Seinät on tällähetkellä vaalean harmaat (ei meidän lemppari mutta tarkoitus on panna talo myyntiin syksyllä) ja verhokapat valkoiset harmailla kuvioilla. Yksi seinä oikeaa vanhaa tiiltä.

Pöytänä on 1900 -luvun alun iso antiikkipöytä (6-10 hengen) ja harmaalla päällystetyt tuolit, valaisimena antiikkivalaisin. Saarekkeen päällä on moderni designvalaisin. Haluaisin päästä tuosta ruokailuryhmästä ja vanhasta valaisimesta eroon, ne on olleet meillä jo 19v.

Varsinainen ruokailuryhmä meillä on 2 askelmaa ylempänä olohuoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla