Pitäisi tehdä halvalla munkkeja vapuksi, mistä halvin paistorasva?
Ja mitä rasvoja kannattaa käyttää? Luin jonkin testin, jossa sanottiin että rypsiöljy oli huonoin, sitten auringonkukkaöljy toiseksi huonoin, ja paras kookosrasva, mutta se maksaakin useita kertoja enemmän. Oliiviöljyä taas ei voi kuulemma käyttää sen voimakkaan maun vuoksi. Simat on jo tehtynä tarjoussitruunoilla, maksoi vain euron kilolta.
T. Lidl-mies.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/18/parhaat-munkit-perinteisella-ra…
Kommentit (6)
Jos tommosia tarvii miettiä, niin jättää ne munkit tekemättä.
Perinteistä munkinpaistorasvaa käytän. Siinä on kookosta ja palmuöljyä. Myydään samanlaisissa paketeissa kuin leivontamargariini.
Jos on noin säästölinjalla, niin kysäiseppäs lähimmästä hamppapaikasta, sieltä saat varmasti vaikka kanisterillisen "sisäänajettua" paistorasvaa..
Kylmäpuristettu kookosöljy ei ole halvin, mutta on paras. Kestää hyvin kuumennuksen, toisin kun monet kasviöljyt.
Kylmäpuristettu kookosöljy on eri asia, kuin kovetettu kookosrasva, joka on huonolaatuista rasvaa.
Ok, katsotaan mitä kaupasta löytyy.. ajattelin optimoida rasvankulutuksen käyttämällä pientä astiaa, kenties sellaista, johon mahtuu vain yksi munkki kerrallaan. On kyllä aikaa paistella niitä. Tai voihan niitä munkkeja myös paistaa uunissa, ei niistä tule samanlaisia, mutta kenties tarpeeksi hyviä.
T. Lidl-mies.
Reikä kylkeen ja sieltä sit