Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Muilla samaa ongelmaa?Omatekemät soseet ei maistu vain kaupan..

24.03.2006 |

Eli aloitimme kiinteät 4kk iässä (nyt vauva 5,5kk)ja itsetekoiset kasvis-soseet ei mene alas ei sitte millään.eli oon yrittäny maissi-perunaa,porkkana-perunaa...ei kelpaa.mutta ootappa vaan kun tarjoo esim purkista peruna-lihaa,tai maissia tai parsakaalta niin kyllä on suu auki kuin linnunpojalla.mistähän tämä johtuu en ymmärrä menee hermot.Syödään kai nyt sitte vaan kaupan sooseja kun muu ei alas mee.Oisko jollain hyviä ruokaohjeita ton ikäsille mikä vois maistua?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
24.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisänny vähän maissia. Meillä ei kans tossa iässä peruna käynyt hyvin kaupaksi. Itsetehty muusi kun on vähän rakeisempaa kun kaupan sekotukset. Meillä kakoi vaan kurkkua ja peruna teki myös ilmaa paljon vatsaan. Kaupan soseita en oo antanu kun maissia vaan. Annoin sitten bataattia, maissia, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja porkkanaa itsetehtynä eri sekoituksina. Lisäsin myös omenaa välillä.

Vierailija
2/7 |
24.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


musta tuntuu että se johtuu juuri rakenteesta ja epäilen myös kaupan soseiden maistuvan hieman makeammalta... Eihän nyt pelkkä peruna muussattuna kovinkaan hyvältä maistu.

kokeile juuri vaikka bataattia, se on vähän makeampaa ja porkkanakin on makeampaa kuin peruna, jos ne vaikka menisivät alas.

meillä esikoisen kohdalla kävi yhdessä vaiheessa myös niin että ei tykännytkään enää kaupan soseista vaan enemmän omatekemistä, mutta sitä ei (ikävä kyllä) kauan kestänyt!



viivi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
25.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä pojalle (melkeen 6 kk) maistuu itsetehdyt paremmin kuin kaupan kasvissoseet. Epäilen syyn olevan myös ruoan koostumuksesta. Kaupan soseet on joetnkin liisterimäisiä. Ainakin ne joissa on perunaa. Pojan suosikkiruokaa on itsetehty muusi ja parsakaalisose. Muusista saa todella tasalaatusta ja hienorakenteista, kun ostaa oikealaatuista perunaa eli muusiperunaa. Perunan keitän hajoamispisteeseen asti, survon lusikalla tiheäverkkoisen siivilän läpi ja notkistan nanilla. Parsaakaalista saa myös todella samettista sosetta, kun höyryttää/keittää ylikypsäksi ja soseuttaa sauvasekoittimella.

Vierailija
4/7 |
25.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ikää tulee ensi viikolla 8kk. Ei suostu millään syömään jos äiti on yrittänyt tehdä sosetta. Ja jos sekoittaa välipalaan esim. raastettua omenaa, päärynää tai banaania, niin ei suostuta syömään. Samoin jos yrittää tehdä normaali puuroista esim. kaura tai neljän viljanpuurosta niin ei tämäkään käy. Tätä ollaan ihmetelty että mistä huomaa että nyt on jotain muuta kuin kaupan normaalisoseet. Lautaselta tarjotaan aina ja puurohiutaleitakin olen survonut pienmmäksi mutta ei auta. Kai se on sitten maku ja koostumus.

Vierailija
5/7 |
25.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Meilläkin tykätään enemmän kaupan soseista, poika 9kk. Itse keitän välillä perunaa ja sekoitan siihen kaupan sosetta sekaan niin tulee tutumman makuista. Sitten lisäämään oman soseen osuutta seoksessa niin eiköhän se siitä rupea menemään ilman kaupan soseitakin.



Kotoinen puuro syntyy meillä esim. keittämällä mannaryynejä vedessä kypsäksi ja sitten lisään hedelmäsosetta kaupan purkista sekaan. Nyt vanhempana on maistunut tavalliset hiutalepuurot sauvasekoittimella muussattuna ja kaupan hedelmäsoseilla maustettuna.

Vierailija
6/7 |
25.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli omat ei menneet. Keskimmäinen taas söi tosi hyvällä halulla itsetehtyjä ja osasin kyllä mielestäni tehdä ihan herkullisia ruokia =)



Kuopuksen kanssa syöminen oli aina sellasta tappelua että olin ilonen että jokin maistui. Tosin hänellä purkkiruokakausi jäi lyhyeksi kun alotti ollessaan 8kk ja lopetti kun oli 10kk... Sitten päätti että ei enää syö vauvamössöä vaan siirtyi muun perheen ruokaan. Ja sitä ei missään tapauksessa saa soseuttaa.



Jos ei ole raha- tai muu vastaava kysymys niin voit kyllä ihan hyvällä omalla tunnolla antaa purkkiruokia, ei niissä ole mitään pahaa. Kyllä meillä nuo nirsoilijat silti osasivat siirtyä ihan tavalliseen kotiruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
26.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan lihasoseissa on sipulia ym. antamassa makua. Rohkeasti vain laajennat valikoimaa. Sekaan tomaattia, sipulia, valkosipuliakin, yrttimausteita, munakoisoa, paprikaa. Erilaiset pakastevihannessekoitukset on näppäriä arkipäivän soseiden maustajina. Siis reippaasti muitakin vihanneksia kuin perunaa, niin saat maukkaita soosseja. Kelpaa ainakin meidän pojalle ihan siinä kuin kaupankin soseet. Alussa oli meilläkin vaikeuksia, kun tein liian varovasti peruna-porkkanalinjalla.