Ulkomaalaisten kauppaostokset
Olen huomannut että useimpien eteläeurooppalaisten ja lähi-idästä olevien ostokset muistuttavat kauheasti toisiaan.
Monta kertaa viikossa samat ihmiset ostavat kerralla 20 sipulia , kymmenen paprikaa, 25 tomaattia, 10 kurkkua, 5 kesäkurpitsaa ja munakoisoa jne. Ja sokeria ostetaan myös monen monta pakkausta joka kerta.
Ihan mielenkiinnosta kyselen, olisi hauskaa jos joku osaisi valottaa, että mitä ruokia näistä tehdään vai syödäänkö joka päivä monta tomaattia pelkilteen. Ja haluaisin itsekin lisätä kasvisten määrää joten olisin kiinnostunut ottamaan malliakin. Mutta eniten ihmetyttää sipulien määrä, syödäänkö niitä pelkiltäänkin vai laitetaanko niitä useita joka ruokaan?
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa ratatoullelta.
Jauhoja tuntuvat myös ostavat todella paljon, kai niistä jotain leipää tehdään.
Välimeren alueen ruokalajisto on itse asiassa yllättävän samankaltaista, siis kristityissä Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa sekä islamilaisissa maissa kuten Turkissa, Libanonissa jne.
Paljon syödään kasviksia. Ratatouillea, Tabboulehia, tomaattikastikkeita, tomaattia sisältäviä patoja, tomaattileipää, tomaattikeittoa...
Jauhoista tehdään pastaa tai vaikkapa vaaleaa leipää, jota kastetaan kastikkeisiin.
Sipulia pannaan toki ruokaan siinä missä Keski-Euroopassakin, ja useimmissa muissa maissa. Ei sitä sinällään syödä.
Munakoisosta saa vaikkapa perityypillistä kreikkalaisruokaa moussakaa. Tai tomaatti-munakoisopaistosta tai pasta alla normaa - italialaisia herkkuja. Tai paistettua, ras-el-hanout-mausteekla maustettua munakoisoa. Tai tuota baba ganoush-munakoisotahnaa...
Kannattaa ap lainata kirjastosta islamilainen keittokirja, löytyy suomeksikin. Ihania respetejä. Myös libanonilainen keittokirja on hyvä, sellaisiakin on tehty suomeksi.
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ihmetellyt somalien limujen määrää. Ostetaan isoja limupulloja kymmeniä kappaleita. Luulisi tuollaisista määristä limuja hampaiden mätänevän. Onko tämä syynä siihen, että somalinaiset ovat pyöreitä kuin pallot?
Tuurista kiinni. Meidän asuinalueella asuu paljon somaleita, enkä ole nähnyt tuota ikinä. Oisitkohan osunut katsomaan, kun ostavat limsaa vaikkapa Eidiä varten. Se on heille kuin joulu meille. Ja kun suku kokoontuu juhlimaan, paikalla on lapsia paljon.
Vierailija kirjoitti:
Kenen rahoilla ostavat?
Mene sinä loinen vaikka töihin niin tienaat ihan omaa rahaa.
Vierailija kirjoitti:
Välimeren alueen ruokalajisto on itse asiassa yllättävän samankaltaista, siis kristityissä Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa sekä islamilaisissa maissa kuten Turkissa, Libanonissa jne.
Paljon syödään kasviksia. Ratatouillea, Tabboulehia, tomaattikastikkeita, tomaattia sisältäviä patoja, tomaattileipää, tomaattikeittoa...
Jauhoista tehdään pastaa tai vaikkapa vaaleaa leipää, jota kastetaan kastikkeisiin.Sipulia pannaan toki ruokaan siinä missä Keski-Euroopassakin, ja useimmissa muissa maissa. Ei sitä sinällään syödä.
Munakoisosta saa vaikkapa perityypillistä kreikkalaisruokaa moussakaa. Tai tomaatti-munakoisopaistosta tai pasta alla normaa - italialaisia herkkuja. Tai paistettua, ras-el-hanout-mausteekla maustettua munakoisoa. Tai tuota baba ganoush-munakoisotahnaa...
Kannattaa ap lainata kirjastosta islamilainen keittokirja, löytyy suomeksikin. Ihania respetejä. Myös libanonilainen keittokirja on hyvä, sellaisiakin on tehty suomeksi.
Miksi tätä piti jonkun alapeukuttaa? Ei saisi tykätä etnisestä ruuasta? Hä?
Voisiko joku somalikulttuuria tunteva vastata että mikä on se pistävä haju,joka heistä leijailee? Itse allergikkona aivastelen heti, kun he ovat lähellä. Pyydän neuvoja että osaan hoitaa allergiaani oikein. En syytä heitä, vaan toivon saavani neuvoja tähän ongelmaani. Kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku somalikulttuuria tunteva vastata että mikä on se pistävä haju,joka heistä leijailee? Itse allergikkona aivastelen heti, kun he ovat lähellä. Pyydän neuvoja että osaan hoitaa allergiaani oikein. En syytä heitä, vaan toivon saavani neuvoja tähän ongelmaani. Kiitos.
Hoida hiivatulehduksesi kuntoon niin ympärilläsi leijuva pistävä haju poistuu. : D
Olen törmännyt että nää karvakäsipitseriat myös shoppailee sinne pitseriaansa lidlistä tavaraa :D kärry täynnä salaattitarpeita, jogurttia, limsoja ja pitsatäytteitä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Välimeren alueen ruokalajisto on itse asiassa yllättävän samankaltaista, siis kristityissä Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa sekä islamilaisissa maissa kuten Turkissa, Libanonissa jne.
Paljon syödään kasviksia. Ratatouillea, Tabboulehia, tomaattikastikkeita, tomaattia sisältäviä patoja, tomaattileipää, tomaattikeittoa...
Jauhoista tehdään pastaa tai vaikkapa vaaleaa leipää, jota kastetaan kastikkeisiin.Sipulia pannaan toki ruokaan siinä missä Keski-Euroopassakin, ja useimmissa muissa maissa. Ei sitä sinällään syödä.
Munakoisosta saa vaikkapa perityypillistä kreikkalaisruokaa moussakaa. Tai tomaatti-munakoisopaistosta tai pasta alla normaa - italialaisia herkkuja. Tai paistettua, ras-el-hanout-mausteekla maustettua munakoisoa. Tai tuota baba ganoush-munakoisotahnaa...
Kannattaa ap lainata kirjastosta islamilainen keittokirja, löytyy suomeksikin. Ihania respetejä. Myös libanonilainen keittokirja on hyvä, sellaisiakin on tehty suomeksi.
Miksi tätä piti jonkun alapeukuttaa? Ei saisi tykätä etnisestä ruuasta? Hä?
Siinä oli sana islam
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että useimpien eteläeurooppalaisten ja lähi-idästä olevien ostokset muistuttavat kauheasti toisiaan.
Monta kertaa viikossa samat ihmiset ostavat kerralla 20 sipulia , kymmenen paprikaa, 25 tomaattia, 10 kurkkua, 5 kesäkurpitsaa ja munakoisoa jne. Ja sokeria ostetaan myös monen monta pakkausta joka kerta.
Ihan mielenkiinnosta kyselen, olisi hauskaa jos joku osaisi valottaa, että mitä ruokia näistä tehdään vai syödäänkö joka päivä monta tomaattia pelkilteen. Ja haluaisin itsekin lisätä kasvisten määrää joten olisin kiinnostunut ottamaan malliakin. Mutta eniten ihmetyttää sipulien määrä, syödäänkö niitä pelkiltäänkin vai laitetaanko niitä useita joka ruokaan?
Onpa ihme jos et tiedä mihin näitä mausteita ja vihanneksia käytetään. Olisi syytä ottaa keittokirja käteen.
Esim. Sipulihan on terveellinen yleismauste, joka sopii melkein mihin tahansa.
Sokeria etelän ihmiset käyttävät paljon enemmän kuin me. Mm. Säilöntäaineena ja lihankin maustamiseen.
User1303 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että useimpien eteläeurooppalaisten ja lähi-idästä olevien ostokset muistuttavat kauheasti toisiaan.
Monta kertaa viikossa samat ihmiset ostavat kerralla 20 sipulia , kymmenen paprikaa, 25 tomaattia, 10 kurkkua, 5 kesäkurpitsaa ja munakoisoa jne. Ja sokeria ostetaan myös monen monta pakkausta joka kerta.
Ihan mielenkiinnosta kyselen, olisi hauskaa jos joku osaisi valottaa, että mitä ruokia näistä tehdään vai syödäänkö joka päivä monta tomaattia pelkilteen. Ja haluaisin itsekin lisätä kasvisten määrää joten olisin kiinnostunut ottamaan malliakin. Mutta eniten ihmetyttää sipulien määrä, syödäänkö niitä pelkiltäänkin vai laitetaanko niitä useita joka ruokaan?Onpa ihme jos et tiedä mihin näitä mausteita ja vihanneksia käytetään. Olisi syytä ottaa keittokirja käteen.
Esim. Sipulihan on terveellinen yleismauste, joka sopii melkein mihin tahansa.
Sokeria etelän ihmiset käyttävät paljon enemmän kuin me. Mm. Säilöntäaineena ja lihankin maustamiseen.
Tiedän kyllä ja käytän itsekin vihanneksia joka päivä :D mietin vaan määriä..
Vierailija kirjoitti:
User1303 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että useimpien eteläeurooppalaisten ja lähi-idästä olevien ostokset muistuttavat kauheasti toisiaan.
Monta kertaa viikossa samat ihmiset ostavat kerralla 20 sipulia , kymmenen paprikaa, 25 tomaattia, 10 kurkkua, 5 kesäkurpitsaa ja munakoisoa jne. Ja sokeria ostetaan myös monen monta pakkausta joka kerta.
Ihan mielenkiinnosta kyselen, olisi hauskaa jos joku osaisi valottaa, että mitä ruokia näistä tehdään vai syödäänkö joka päivä monta tomaattia pelkilteen. Ja haluaisin itsekin lisätä kasvisten määrää joten olisin kiinnostunut ottamaan malliakin. Mutta eniten ihmetyttää sipulien määrä, syödäänkö niitä pelkiltäänkin vai laitetaanko niitä useita joka ruokaan?Onpa ihme jos et tiedä mihin näitä mausteita ja vihanneksia käytetään. Olisi syytä ottaa keittokirja käteen.
Esim. Sipulihan on terveellinen yleismauste, joka sopii melkein mihin tahansa.
Sokeria etelän ihmiset käyttävät paljon enemmän kuin me. Mm. Säilöntäaineena ja lihankin maustamiseen.Tiedän kyllä ja käytän itsekin vihanneksia joka päivä :D mietin vaan määriä..
Määrät on isoja varmaan siksi kun heillä on isot perheet ja usein ollaan vielä koko suvun voimin.
Kuulostaa ratatoullelta.