Vierailija

Tähän on tultu, seuraavaksi säästetään poliisista, Suomi 100 vuotta.

  • ylös 15
  • alas 5

Kommentit (13)

Vierailija

Sen takia kun se 1% fanaatikkoja pistää kaikki keskustelut sensuuriin. Tälläkin palstalla hyvin nähty.

  • ylös 14
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miten niin? Oletko sä ap sokea, tästähän on ollut täällä jo monta ketjua.

Itse asiassa enemmistö stadilaisista naisista ei edelleenkään pelkää. Luepa se Hesarin mielipidekirjoitus kunnolla. 41 prossaa naisista "pelkää" liikkua metrossa, eli 59 prossaa ei pelkää. Ja mitä on pelkääminen? Pelkäänkö minä, kun katson, etten mene istumaan kännikalan viereen?

Ja aina täällä on pitänyt vähän miettiä, missä seurassa, missä kunnossa ja mihin aikaan kuleksii. Eli edelleenkään ei kannata notkua Kaisaniemen puistossa kännissä yöaikaan.

Ps. Nuo luvut ovat mielipidekirjoituksesta, eivät tutkimuksesta. Mikä lieneekään alkuperäinen lähde.

  • ylös 6
  • alas 17
Vierailija

Ja täsmennän, siis 41 prossaa naisista kokee pelkoa metrossa VIIKONLOPPUILTAISIN, ei aina.

  • ylös 3
  • alas 10
Vierailija

Noi on siis Helsingin 2015 turvallisuuskyselyn tuloksia.
http://www.kvartti.fi/fi/artikkelit/helsingin-turvallisuustutkimuksen-tu...

Kannattaa muuten kaikkien huomata, että tilanne EI OLE MUUTTUNUT, vaan pysynyt samana

http://www.kvartti.fi/fi/artikkelit/helsinkilaisten-turvallisuuden-tunne...

"Helsingin vuoden 2015 turvallisuustutkimuksen mukaan näyttää vahvasti siltä, että elämme turvallisuuden kokemisessa kahta todellisuutta. Iltapäivälehtien mielipidetiedustelut ja lööpit, sosiaalisen median kuohunta vihapuheineen ja katupartiot kertovat ihmisten peloista. Helsinkiläisten arjessa turvallisuuden tunne ei ole sanottavasti järkkynyt. Yli puolet turvallisuustutkimukseen vastanneista suomen- ja ruotsinkielisistä koki yhä yleisen turvallisuustilanteen pysyneen samana tai parantuneen. Omalla asuinalueella koettu turvallisuus on jokseenkin entisellä tasollaan. Joukkoliikennevälineet koettiin turvallisemmiksi kuin edellisen tutkimuksen aikaan."

Vierailija

Asun Helsingissä kantakaupungin alueella, enkä tiedä ketään naispuolista ystävääni tai tuttua, joka pelkäisi liikkua kaupungilla.

Vierailija

Kyllä muakin metrolla kulkeminen arveluttaa, ehkä, koska niin harvoin käytän sitä. En pelkää kuitenkaan maahanmuuttajia mitä aloittaja haki aloituksellaan vaan huumehörhöjä. Muuten en koe liikkumista keskustassa pelottavaksi enkä metrolla liikumistakaan aio välttää.

Vierailija

hehe , ei tätä kukaan ole hyssytellyt? AIna pimeään aikaan on naisilla ollut vaara liikkua yksin.

Vierailija

Ja aiemminhan näissä on ollut trendinä se, että eniten pelkäävät
- vanhemmat ihmiset, koska nuorista lähtee ääntä
- ihmiset, jotka eivät oikeasti liiku paikassa, jota pelkäävät. Harvakseltaan julkisia/metroa käyttävät pelkäävät metroa enemmän kuin päivittäiset käyttäjät. Ihmiset, jotka eivät kävele Kaisaniemessä iltaisin, pitävät puistoa vaarallisena jne.

Kummassakin näistä pelko tulee omista mielikuvista eikä perustu tosiasioihin. Ymmärrän, että sillä, miten ihmiset kokevat ympäristönsä, on väliä. Mua kuitenkin häiritsee näissä aina se, että ihmisten, jotka eivät oikeasti edes juuri käy paikassa x, vaan perustavat pelkonsa kuulopuheeseen ja mielikuviin, saavat mielipiteilleen yhtä suuren painoarvon kuin tyyppi, jonka turvallisuudentunne tai sen puute perustuu paikassa x oleskeluun.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
hehe , ei tätä kukaan ole hyssytellyt? AIna pimeään aikaan on naisilla ollut vaara liikkua yksin.

Itse asiassa koti on ollut naiselle aina vaarallisempi kuin ulkoilma pimeällä tai valoisalla. Samalla tavalla naiselle vaarallisempi on tuttu ihminen kuin vieras.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla