Kannattaisiko Suomessa mereneläviin keskittynyt pikaruokaketju?
Saksassa on kala- ja äyriäisruokiin keskittynyt pikaruokaketju Nordsee, josta saa mm. ihania silli-sipulisämpylöitä. Kannattaisiko Suomeen perustaa jotain vastaavaa, luuletteko että riittäisikö kysyntää? Ruokalistalla täällä voisi olla silakkaa, muikkua, lohta jne. Jopa särkeä ja haukea jossain muodossa ehkä. Ja tietty perus-skagenleivät jne. Tulisitteko asiakkaiksi? :)
Kommentit (42)
Täällä on ollutkin mereneläviä tarjoava ravintola.
Ei kannattaisi ainakaan yrittäjälle nykyisillä merenelävien hinnoilla.
Joo, itsekin epäilen asiakaspohjan riittävyyttä. Kustannukset myös hyvä pointti. Ketjun voisi tietty profiloida vähän kalliimmaksi ja asiakaskunnan ehkä tavoittaa sopivissa paikoissa, esim. lentoasemilla, laivaterminaaleissa ja rautatieasemilla tms.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Joo, itsekin epäilen asiakaspohjan riittävyyttä. Kustannukset myös hyvä pointti. Ketjun voisi tietty profiloida vähän kalliimmaksi ja asiakaskunnan ehkä tavoittaa sopivissa paikoissa, esim. lentoasemilla, laivaterminaaleissa ja rautatieasemilla tms.
Ap
Luettelit juuri kaikkein kalleimmat markkinapaikat, eikä Suomessa ole muita lentokenttiä kuin Helsinki-Vantaa jossa idealle saattaisi olla jonkinlaista kysyntää.
Jos pystyt tarjoamaan kotimaista ja laadukkaita raaka-aineita, tulen asiakkaaksesi. Jos tilaat thaimaasta ja epämääräisistä paikoista matskut, niin kierrän hyyyyyvin kaukaa. Ja tieto leviää kyllä somessa nopeasti.
Jos tähän ryhdyt, niin tiesitkö muuten että Suomessa yritetään kasvattaa jättikatkarapuja? Jos onnistuu, niin siinäpä sulle yhteistyökumppani! :)
Paistetut muikut, nammm. :) Joku suomalaisversio fish&chipsistä ja joku haukiburger voisi olla kova juttu. Turisteille voisit sitten heittää joukkoon sekaan vähän kanttarellijuttua ja tattijuttuja.
Ennemmin kohtuuhintaista tuoretta kalaa. Kauhean kallista on kuha, siika ja lohi.
Lisäksi valmiiksi koottuja salaatteja mukaan vietäväksi, eikä liian kallista.
Salaatix teki ainakin ennen hyviä valmistuoresalaatteja kauppoihin, en tiedä vieläkö myyvät niitä? (Salaattipisteistä en tykkää, koska salaatit ovat avoimissa laatikoissa koko päivän).
Ruuan hinnat alas!
Lisää pikaruokaa, sitä suomalaiset kaipaavat tosiaan.
Nordseen valikoima on itse asiassa aika suppea. Jos pidät valikoiman samanlaisena, niin se varmaan toimii kyllä Suomessakin. Mutta vähennä suolan määrää.
Tuohan on kalakioski, ei kuullosta hyvältä. Katkaravut, simpukat, kalmari yms. ja siihen kylkeen lohi kullostaa hyvältä.
Tulisin sellaiseen syömään. Hygieniasta pitää vain olla tarkka tuollaisessa paikassa, ettei syötä asiakkaille vanhaa. Sitten ne katoo varmasti.
Vierailija kirjoitti:
Joo, itsekin epäilen asiakaspohjan riittävyyttä. Kustannukset myös hyvä pointti. Ketjun voisi tietty profiloida vähän kalliimmaksi ja asiakaskunnan ehkä tavoittaa sopivissa paikoissa, esim. lentoasemilla, laivaterminaaleissa ja rautatieasemilla tms.
Ap
Kaikissa muissa odotetaan lähtöä, paitsi lentoasemalla voi olla, että joutuu olemaan siellä tunteja. Mutta jos sielläkin on osaamatonta henkilökuntaa ja valehtelijoita, niin joutuu juoksemaan tarkistamassa koko ajan, että onko se lento nyt lähdössä. Ilmeisesti kuvittelevat sen jotenkin helpottavan odottelua vaikka se tosiasiassa vaikeuttaa sitä, kun kerrottaisiin rehellisesti, että kone myöhästyy vaikka 6 tuntia, niin voisi ottaa vaikka nokoset.
Mutta asiaan. Joo ei, noissa paikoissa haukataan vain jotain hyvin hätänäistä odottelun lomassa, lisäksi hinnat karkaavat pilviin.
Ehdottomasti vältettäisiin rasvankäryistä muikkukojufiilistä ja markettien puolieltaantunutta kalatiskitunnelmaa.
Ap
Ruokalistalla olisi jotain tämän tyyppistä:
Silli-kananmunaleipä.
Graavilohileipä.
Skagen-leipä.
Suutarinlohta ruisleivällä.
Paistettu lohimedaljonki pinaattipedillä.
Paistetut silakat purjo-perunamuhennoksen kera.
Haukipyörykät piparjuurikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja hölskytyskurkkujen kera.
Särkipihvit, mausteinen tomaattikastike ja joku sopiva lisuke.
Annokset suht pieniä ja juomana vettä, kivennäisvettä ja pilsneriä.
Ap
Hinta olisi luultavasti liian korkea, pikaruokapaikan tulee olla halpa. Hygienia myös epäilyttäisi, itse syön kalaa vain kotona ja tasokkaammissa paikoissa.
mereneläviä myyvää ketjua ei kannata perustaa, mutta ehkä yksittäiset liikkeet hyvin valituilla paikoilla voisivat myydä riittävästi että olisivat kannattavia.
Espoossa Heikintorilla käytiin jokunen vuosi sitten useampaan kertaa. lounaalla Kalabaarissa.
Hyvin voisin tulla asiakkaaksi kalaravintolaan, mikäli sellaisen perustaisit. Lounaan hinta toki pitäisi olla aika lailla linjassaan muidenkin lounaspaikkojen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Hinta olisi luultavasti liian korkea, pikaruokapaikan tulee olla halpa. Hygienia myös epäilyttäisi, itse syön kalaa vain kotona ja tasokkaammissa paikoissa.
Alapeukku hygieniaepäilyistä, mikään ei ole Suomessa niin syynättyä kuin elintarvike-alat.
Uskallatkohan syödä mitään matkoillasi? ei ap
Kuulosta todella hyvälle. Tulisin syömään. Laadukkaasta on valmis maksamaankin.
Vierailija kirjoitti:
Ruokalistalla olisi jotain tämän tyyppistä:
Silli-kananmunaleipä.
Graavilohileipä.
Skagen-leipä.
Suutarinlohta ruisleivällä.Paistettu lohimedaljonki pinaattipedillä.
Paistetut silakat purjo-perunamuhennoksen kera.
Haukipyörykät piparjuurikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja hölskytyskurkkujen kera.
Särkipihvit, mausteinen tomaattikastike ja joku sopiva lisuke.Annokset suht pieniä ja juomana vettä, kivennäisvettä ja pilsneriä.
Ap
Mielelläni söisin tuollaista lounasruokaa. Annosten kyllä pitäisi olla sellaisen kokoisia, että nälkä lähtee. Hinnoittelun myös kohdallaan.
Onhan nyt niin yleinen sushikin raaka-aineiltaan kalaan ja mereneläviin painottunutta, joten siltä osin uskoisin kalaravintolankin menestyvän.
Ei ole riittävän laajaa asiakaspohjaa tällaiselle. Taco Bell voisi toimiakin.