karjalan piirakoiden rypytys , mikä menee pieleen
Tulee ihan oudon näköisiä, ei yhtään samanlainen säännöllinen rypytys joka puolelta.
Aloitin keskeltä kuten ohjeessa on.
Kommentit (5)
Älä jännitä, piirakat aistii että et osaa.
Älä aloita keskeltä, menee vituiksi.
Laita täyte siihen muotoon millasen piirakasta haluat, alota rypytys toisesta päästä ja etene kummallakin sormella samaan tahtiin toiseen päähän, eli alhaalta ylös. Taikinan tulisi myös olla tasainen soikio
Ethän nipistä? Se on yleinen aloittajien virhe. Rypytys tapahtuu vain sormenpäillä hellästi sitä piirakan kuorta painaen itseen päin, siitä syntyy perinteinen rypytys. Eikä tarvitse keskeltä välttämättä aloittaa jos ei halua. Mutta ei sillä ulkonäöllä ole väliä, vaan itse tekemisellä ja maulla.
Se on taitolaji. En minäkään sitä osaa, teen vähän sinnepäin. Omatekoiset piirakat katoavat sitä vauhtia, että ei siinä kukaan ehdi katsoa rypytyksen perään. Se taitaa olla enemmän vanhojen karjalaisnaisten brassailua, kuka osaa rypyttää parhaiten.