Mikä on tulisin suomalainen ruoka?
Kysymys otsakkeessa. Korealainen tuttuni kysyi, enkä osaa vastata. Olen aina sanonut hänelle, ettei meillä Suomessa ole kunnollista ruokakulttuuria. Yritän vakuuttaa häntä siitä, ettei Suomi ole kuin muu Eurooppa, sillä hänellä tuntuu olevan hieman liian romantisoitu kuva "eurooppalaisesta Suomesta". Ei meillä ole esimerkiksi juustoja, ei viinejä, ei mitään muuta kuin mauttomat karjalanpiirakat.
Eli mikäköhän lienee tulisin suomalainen ruoka? En muista koskaan, että suomalainen ruoka olisi herättänyt kielen päällä mitään tuntemuksia.
Kommentit (14)
Suomen tulisin ruoka on perunamuusi.
Hk:n sininen Turun sinapilla. Tarjoa tätä korean pojalle niin suu palaa reppanalla.
Ei todellakaan ole mikään hieno ruokakulttuuri.
Perinteiset suomalaiset ruoat ei ole tulisia.
Tyhmä vastaus että meillä ei ole ruokakulttuuria, tottakai meillä on mutta siihen ei kuulu tuliset mausteet koska chili ei ole paikallinen maustekasvi.
Suomen ruokakulttuuriin kuuluu poro, riista, metsän antimet: sienet, marjat. Ym ym.
Jatkan vielä sillä, että vain siksi, että meidän ruokamme ei ole perinteisesti tulista tai kovinkaan maustettua, ei se tarkoita etteikö meillä olisi ruokakulttuuria.
Voit kertoa ystävällesi, että suomalaiseen ruokakulttuuriin ei kuulu tulinen ja vahvasti maustettu ruoka samalla tavalla kuin heillä Aasiassa. Tämä juontaa juurensa Suomen köyhästä historiasta, sillä täällä ei ennen ollut juurikaan muita mausteita saatavilla kuin suola, pippuri, yrtit ja sipulit.
Ja vielä ruokalistaan lisään perinteisen lihakeiton! Se on pitkään haudutettuna ja perinteisellä reseptillä tehtynä oikein maukaus ruoka ja maistuu varmasti ulkomaalaiselle vieraallekin.
Suomalainen """""""""""""""""""""ruokakulttuuri""""""""""""""""""""" on HK:n sinistä sinapilla ja olvia juomana
Vahva ja itsenäinen. Olen epäilyistä huolimatta nainen :^)
Tuliset mausteet kuuluvat lämpimään ilmanalaan. Tuskin missään pohjoisilla leveysasteilla ruokakulttuuriin kuuluu kovin tulisia ruokia.
Kapsaisiinikäsitelty mylvintäpatukka!
Vierailija kirjoitti:
Hk:n sininen Turun sinapilla. Tarjoa tätä korean pojalle niin suu palaa reppanalla.
Ja sinapista se punainen versio.
Siis mitä vittua? Suomessa ei ole sun mielestä ruokakulttuuria? Ootko vetänyt jotain pizzaa ja burgeria lapsuudesta asti? Häpeäisit kun tuolla tavalla vähättelet isänmaatasi.
Suomen ruokakulttuuri on väkevimmillään makaronilaatikko ketsupilla.
Tulisesta en tiedä, mutta kyllä meillä todellakin on kunnollinen ruokakulttuuri ja hieno sellainen! Emme välttämättä aina muistakaan, miten erikoinen ja uniikki Pohjoismaalainen ruokakulttuurimme on, varsinkin muuhun maailmaan verrattuna. Meillä on paljon ruokia, mitä ei syödä missään muualla kuin muissa Pohjoismaissa (lähinnä Ruotsissa).
Kiinnostavia ja maistamisen arvoisia ruokia ulkomaalaisen silmissä voisi olla vaikka poronkäristys, korvapuusti, laskiaispulla, runebergin torttu, karjalanpaisti, paistetut muikut, fazerin suklaat ja makeiset, ruisleipä, letut jne. jne. Ulkomaalaiselle varsinkin korealaiselle on aivan huikea juttu, että Suomessa voi kävellä metsään ja poimia omat marjat ja sienet. Se on hienoa se, eikä todellakaan päde jokaisessa maailman kolkassa.
Se on hassua, miten suomalaiset usein vähättelee ja häpäilee omaa taustaansa siinä missä esim. ruotsalaiset korostavat ja ovat kovin ylpeitä omastaan. Vaikka kuitenkin esim. ruokakulttuuri Suomessa ja Ruotsissa on hyvin samanlainen.