Miksei pohjoisen hiihtokeskusten ruokalistoilla ole poronkäristystä?!?
Pizzaako ja hamppareita ihmiset tahtoo lomallakin.
No en minä.
Haluan Lapin ruokaa, poronkäristystä ym.
Kommentit (16)
Kandeiskö kysyä kyseisistä paikoista eikä täällä?
Ja varmaan pizza sitten myy paremmin. Rahastahan kaikki on kiinni.
Se on niin yliarvostettua sekä hinnaltaan että maultaan!
Jospa turistit ei halua syödä Petteri Punakuonoa.
Oikea, kunnollinen käristys on hyvää ja turhan vaativa ja kallis ruoka moneen ravintolaan. Yleensä ravintoloissa on halpaa ns. peurakebabia, joka ei ole edes nähnyt oikeaa käryä.
t. käsivartelainen
Voi kuuluu valua ja muusi olla suht löysää
Suolakurkkujen ja puolukoiden kanssa
Rukalta saa.
Tosin jos haluaa L tai G, hintaa tulee puolet lisää.
Muutenkin tyyris annos. 23€
Onhan sitä Ylläkselläkin, jopa XL:nä! Mutta totta, monesti kyse on saksanhirvestä tms., mutta ei oikeasta porosta!
Hmm, hieman kun laskee että poronpaistikilo on jo 30:n huitteilla, niin voi äkkiä päätellä, että "oikean" käristyksen hinnan tulisi olla vähintään 30 egeä/annos. Eli jos sen alle saa oikeaa, niin edullistahan se on, kulinaariset nautinnot kun yleensä maksaa! Varmimmin oikean saa kun itse tekee.
Vierailija kirjoitti:
Hmm, hieman kun laskee että poronpaistikilo on jo 30:n huitteilla, niin voi äkkiä päätellä, että "oikean" käristyksen hinnan tulisi olla vähintään 30 egeä/annos. Eli jos sen alle saa oikeaa, niin edullistahan se on, kulinaariset nautinnot kun yleensä maksaa! Varmimmin oikean saa kun itse tekee.
Hintaan vaikuttaa merkittävästi se, mistä ruhonosasta käristys on tehty: paistista, potkasta, lavasta vai muista ruhonosista. Eli kaikki vaikuttaa kaikkeen; ravintoloitsija haluaa luonnollisesti sesonkina hyvän katteen eli hän myy yleensä muuta kuin paistikäristystä.
Nimim. Hiihtokeskuksessa työskennellyt
Nykyporukka on pullamössökansaa. burgerinpureskelijoita
Vierailija kirjoitti:
Jospa turistit ei halua syödä Petteri Punakuonoa.
Tämän selityksen antoi joskus vuosia sitten lehdessä joku Lapin matkailuyrittäjä. Eritoten brittien tullessa poronkäristys vaan piti poistaa listalta niin lasten loma ei mennyt pilalle.
Joissakin paikoissa saa myös ilvestä ja karhua.
Aivan varmasti on, kun menee kunnon ravintolaan, jossa syödään pitkän kaavan mukaan. Älypuhelimella on helppo tutustua ruokalistaan ennen sisään menoa.
Ihanaa lähteä ensi viikoksi revontulten maahan.
Ruoka on suuri osa onnistunutta elämystä. Silloin ei € lasketa.
Eteläisellä poronhoitoalueella, esimerkiksi Hossan tulevan kansallispuiston läheisyydessä olevista ruokapaikoista saa loistavia pororuokia!
E ole