Onko parempi syödä ruokalusikallinen sokeria kuin ostaa karkkipussi
Eilen tuli järkyttävä makeanhimo.
Söin kaksi hieman vajaata ruokalusikallista sokeria sokeripussista.
Onko se järkevämpää /tuleeko vähemmän kaloreita kuin esim että olisin ostanut karkkeja (vaikka 250g) pussin ja syönyt sitten sen?
Tämä tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta korvaamaan karkin/muun makean himon kerran viikossa.
Kumpi on kannattavampaa laihdutuksen kannalta
Kommentit (20)
On todennäköisesti kannattavampaa.
Jos saat kahdella ruokalusikallisella hienoa sokeria tyydytettyä makeanhimosi ja karkit jää ostamatta niin mikä ettei
Luulisin. Onhan karkeissa kuitenkin lisäaineet yms
Sokeripussista et myöskään saa E-koodeja. Etkä pysty syömään 250g sokeria kerralla.
No kyllä itse toimisin ennemmin juuri noin jos pystyisin
200 gramman karkkipussissa lienee aika paljon enemmän sokeria kuin kahdessa ruokalusikassa. Ja lisänä vielä lisäaineet.
Kyllä kannatan itsekin sitä että pari lusikallista puhdasta sokrua kun kaupasta se karkkipussi jonka vedän sitten kerralla
Mä tajusin tossa jokin aika sitten, mistä makeanhimo (mulla ainakin, en yleistä) johtuu. En ollut aiemmin syönyt riittävästi aamuisin, ja nälästä tuli sellainen kierre, joka iltapäivisin näkyi makeannälkänä ja naposteluna. Vaihdoin lisäksi kaikki lisättyä sokeria sisältävät tuotteet sokerittomiin. Kiloja lähtenyt "itsestään" jo muutama vuoden vaihteesta, laihduttamatta siis.
Ruokalusikallisessa sokeria on joku 50kcal joten onhan kaksi lusikallista kalorillisesti huomattavasti vähemmän kuin 250g karkkia.
Laske saamasi sokerin määrä. Luultavasti 250 g karkkia sisältää miltei saman verran sokeria, joten mieluummin sitten vaikka sokeripala lärviin. Parasta tietty olisi jos syödystä sokerista saisi edes jotain terveyshyötyä, joten makeanhimoon voi kokeilla myös rusinoita tai taatelia (sellainen kuivattu köntti, helppo ottaa palanen irti). Tai nappaa pari sokeritonta pastillia, niin saa mäystää jotain.
Mutta jos ihan suoraan sanon, niin kerran viikossa iskevä makeanhimo ei ole mikään maailmanloppu.
Yäk. Mieluummin syön kerran viikossa jotain oikeasti hyvää kuin pelkkää sokeria. Jos nyt talouspuolta vain ajatellaan niin onhan sokeri halvempaa mutta oikeasta herkusta, esim suklaapatukasta tulisi varmaankin paljon parempi mieli? Ja eihän makeanhimon tyydyttämiseen nimenomaan sitä 250g pussia tarvitse.
En tiedä mitä karkkeja olisit syönyt, mutta esimerkiksi 250 gramma Ässä Mixejä = 905 kilokaloria, josta 150 grammaa puhdasta sokeria.
Kahdessa ruokalusikallisessa sokeria on vajaat 100 kcal ja sokeria kertyy 24 grammaa.
Sokerin lisäksi karkkipussissa olisi tullut:
sokeri, glukoosisiirappi, vehnätärkkelys, muunnettu tärkkelys, lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), happamuudensäätöaineet (E270, E325), aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit (E153, E163, E141, E120, E100, E160a)
Eli ihan hirveää kuraa.
Vierailija kirjoitti:
Laske saamasi sokerin määrä. Luultavasti 250 g karkkia sisältää miltei saman verran sokeria, joten mieluummin sitten vaikka sokeripala lärviin. Parasta tietty olisi jos syödystä sokerista saisi edes jotain terveyshyötyä, joten makeanhimoon voi kokeilla myös rusinoita tai taatelia (sellainen kuivattu köntti, helppo ottaa palanen irti). Tai nappaa pari sokeritonta pastillia, niin saa mäystää jotain.
Mutta jos ihan suoraan sanon, niin kerran viikossa iskevä makeanhimo ei ole mikään maailmanloppu.
Ai että miltei? Miten voi olla noin tynnyrissä kasvaneita ihmisiä. Jos nyt ajatellaan, että karkeissa edes puolet on sokeria ja sekin menee alakanttiin, niin 250 grammassa karkkia on 125 grammaa sokeria. Kahteen vajaaseen ruokalusikalliseen taas mahtunee parikymmentä grammaa.
Ite tykkään ottaa pari teelusikallista hunajaa, jos on kamala makeannälkä. Toimii eikä tule napsoteltuakaan, kuten karkkeja napostelisi. Varmaan parempi siis hampaillekin tuollainen kerta-annos!
Totta kai on terveellisempää. Luultavasti kyllästyt sokerin syömiseen jossain kolmannen ja viidennen ruokalusikallisen vaiheilla, jolloin pääset huomattavasti vähemmällä kuin karkkipussin kanssa. Auttaa ehkä myös hahmottamaan paremmin, mistä karkissa on kyse. Tämä siis siinä tapauksessa, että olisit syönyt koko pussin tai edes puolet siitä kerralla.
Itse teen kerran päivässä mukin kuumaa kaakaota. Sekoitan maitoon vajaa ruokalusikallisen kaakaojauhetta ja vajaa ruokalusikallisen sokeria. Joskus riittää puolikas lusikallinen. Minusta tämä vie makeanhimon täysin. Ja tietääkseni kaakao on terveellistäkin. Ilman tätä söisin tosi paljon muuta makeaa. Pelkkä sokeri ei kyllä houkuta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laske saamasi sokerin määrä. Luultavasti 250 g karkkia sisältää miltei saman verran sokeria, joten mieluummin sitten vaikka sokeripala lärviin. Parasta tietty olisi jos syödystä sokerista saisi edes jotain terveyshyötyä, joten makeanhimoon voi kokeilla myös rusinoita tai taatelia (sellainen kuivattu köntti, helppo ottaa palanen irti). Tai nappaa pari sokeritonta pastillia, niin saa mäystää jotain.
Mutta jos ihan suoraan sanon, niin kerran viikossa iskevä makeanhimo ei ole mikään maailmanloppu.
Ai että miltei? Miten voi olla noin tynnyrissä kasvaneita ihmisiä. Jos nyt ajatellaan, että karkeissa edes puolet on sokeria ja sekin menee alakanttiin, niin 250 grammassa karkkia on 125 grammaa sokeria. Kahteen vajaaseen ruokalusikalliseen taas mahtunee parikymmentä grammaa.
Joo, ilmaisin vähän huonosti. Yritin sanoa, että 250 g karkkipussissa ON miltei 250 g sokeria. :) En tarkoittanut että karkkipussissa on kaksi ruokalusikallista sokeria. :D
Olisipa karkeissa vaan sokeria, mutta lisäksi niissä on vielä haitallisempia (aineenvaihdunnalle) glukoosi/fruktoosisiirapeita. Ja karkithan ovat yleensä muita lisäaineita lukuun ottamatta vain sokeria ja siirapeita eri muodoissa.
Fazer ReMix Choco: 392kcal/100g = 980kcal / 250g
Sokeri: 406kcal/100g, ruokalusikka = 12g, = 98kcal / 2rkl
Ero on siis tasan kymmenkertainen.
Kyseisessä karkissa sokeripitoisuus on 84%.
Makeanhimoa voit kyllä tyydyttää myös makeutusaineilla, lightilimpparia tai vaikka Fun Light -mehua voit tykittää sata litraa päivässä. Tuolla tiivistemehulla saa myös esim. rahkasta makeaa ja maistuvaa.
Up