voiko suklaan sulattaa kattilassa, ilman mitään ylimääräistä :D
ei oo mikroa, enkä osaa mitään vesihaudukkeita tehdä, eikö sitä suklaata voi vaan pistää kattilaan ja pienellä teholla pyöritellä, kuten voita ja sitten kaataa muffinssien päälle? :D Palaako se siihen heti kiinni?
T: Leivon kerran 2:ssa vuodessa
Kommentit (5)
Suklaan sulattaminen
1. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon tai kattilaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan eikä vettä tai vesihöyryä pääse suklaan sekaan. Sekoittele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Vinkki: Voit myös halutessasi sulattaa suklaan mikrossa. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna miedolla teholla 15 sekunnin sykäyksin, suklaata sykäyksien välillä sekoitellen. Kun suklaa alkaa sulamaan, lämmitysaikaa voi lyhentää 10 sekuntiin. Varsinkin valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.
http://www.panda.fi/suklaa/reseptit-suklaa/suklaan-sulattaminen.html
Tummasuklaa onnistuu helposti, maitosuklaa saattaa juoksettua. Vesihauteessa ei ole mitään osaamista. Kattilaan vettä ja kulho siihen päälle.
Laita suklaa palasina muovipussiin ja sulje pussi solmulla. Laita astiaan kuumaa vettä ja pussi siihen. Aikasi lioteltuasi suklaa sulaa pussiin. Kulmaan pieni reikä ja koristele.
Joo siis mä en tajua tota ". Nosta suklaakulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan eikä vettä tai vesihöyryä pääse suklaan sekaan." Ei mulla ole mitään ihme teräskulhoja, yksi kattila vaan :D ei ole muovipussiakaan.
Taitan kyllä heittää ne suklaat ihan kattilaat ja sekoitella kunnes se on vähänkin löysempää ja lusikalla läntätä siihen muffinin päälle.
ap
Ei pala, kunhan pidät matalan lämmön ja sekoitat koko ajan. Itsekin sulatan suklaan kattilassa, kun ei ole mikroa ja ei jaksa alkaa sählätä vesihauteen kanssa.