Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ruokaa valmistat valurautapadassa?

Vierailija
31.01.2017 |

Sain joululahjaksi valurautapadan, enkä ole käyttänyt vielä kertaakAn. Mitä ruokaa siinä kannattaa tehdä? Siinä on lasinen kansi. Ei ehkä voi laittaa uuniin?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautasikaa!

Vierailija
2/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi varmasti laittaa uuniin. Teen karjalanpaistia ja erilaisia pataruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapataleipää

Vierailija
4/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rautapadan kansineen -kansikin rautaa- voi laittaa uuniin.  Lihapata ensiksi mielessä.

Vierailija
5/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minullakin on käyttämätön vuosi sitten jouluna saatu valurautapata. Mitä sillä voisi tehdä hellalla? Teen kyllä uunissa liharuokia, ne laitan niihin patoihin mitä minulla jo on. Mutta hellalla en tee noissa mitään. Onko ideoita?

Vierailija
6/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Borsch-keitto

Vierailija
8/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Foliota ei suositella metallisen astian kanneksi!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Foliota ei suositella metallisen astian kanneksi!!

Syntyy galvaaninen pari, alumiini liuottaa rautaa ruoan sekaan.

Vierailija
10/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyhtölihaa. Valurautapata on loistava kaikenlaiseen hauduttamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen melkein kaikki keitot ja kaikki padat valurautapadassa. Siis lihapatoja, kasvispatoja, kanapatoja.  Myös poronkäristyksestä pataa.

Vierailija
12/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos grillaatte kesällä vartaita niin niistä jämistä saa ihanan pataruuan. Lihaa, paprikaa, sipulia, maissia ja vähän perunaa tai riisiä sekaan ja uuniin muhimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa: karjalanpaisti, pataleipä, kokonainen kana, biriani, naudanpaisti kokonaisena, nyhtöpossua jne.

Hellalla: katalonialainen kala-äyriäispata (zarzuela), curryja

Mulla on kaksi erikokoista valurautapataa, joissa peltiset emaloidut kannet (1960-luvun ruotsalaisia patoja).

Pienelle (2,5 litraa) aika vähän käyttöä, pienen naudanpaistin korealaisittain tein siinä.

Isolle (4,5 litraa) on sitten aika paljonkin käyttöä.

Vierailija
14/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Foliota ei suositella metallisen astian kanneksi!!

Niinpä taitaa ollakin. Uunin kestävä iso lautanen vaikka sitten. Mulla on esim. isoja pizzalautasia, jotka käy uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Foliota ei suositella metallisen astian kanneksi!!

Syntyy galvaaninen pari, alumiini liuottaa rautaa ruoan sekaan.

Saman tekee suolakurkut padassa. Koko ruoka maistuu raudalle.

Vierailija
16/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos ketjusta. Tuli tarpeeseen.

Ei ap

Vierailija
17/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka freesataan ja sitten keitetään, kaiken voit tehdä samassa padassa liedellä.

Kukkoa viinissä.

Miten ette keksi käyttöä rautapadalle jos syötte kotiruokaa?

Vierailija
18/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruoka freesataan ja sitten keitetään, kaiken voit tehdä samassa padassa liedellä.

Kukkoa viinissä.

Miten ette keksi käyttöä rautapadalle jos syötte kotiruokaa?

Kyllä syödään kotiruokaa kahdesti päivässä. Vaan kun en ole ikinä ollut mikään lahjakas kokki. Eikä ollut äitinikään, vaikka myöskin teki joka päivä (niitä kuutta samaa) ruokaa kotona. Eli en ole saanut hyvää malliakaan. Mutta esim. juuri sinun kommenttisi oli minulle hyvin hyödyllinen. En tuota tajunnut itse. Kiitos!

Vierailija
19/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palapaisti.

Vierailija
20/27 |
31.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Haudutettu lihapata ensin tulee mieleen. Nautaa, papuja, paprikaa, sipulia ja tuhdit mausteet. Poronkäristys myös ihanaa. Folion voi laittaa padan kanneksi, jos ei muuta ole.

Foliota ei suositella metallisen astian kanneksi!!

Syntyy galvaaninen pari, alumiini liuottaa rautaa ruoan sekaan.

Saman tekee suolakurkut padassa. Koko ruoka maistuu raudalle.

Tämän vuoksi siirrän stroganoffin toiseen astiaan ja lisään kurkut vasta lopussa. Eipä silti, ei pata mahtuisi hyvin jääkaappiinkaan. Ratatouillen teen myös valurautapadassa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi