Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Käyttääkö joku vielä aromisuolaa? :D

Vierailija
26.01.2017 |

Luulin, että olisi kuollut ja kuopattu viimeistään 1990-luvulle tultaessa...

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä tiiä.. ei itelle tulis mieleenkään käyttää.

Vierailija
2/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No joo, kai se tulee taas kun mun teini haluaa sitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä saa mukavan nostalgisen aromin erilaisiin ruokiin eli käytän.

Vierailija
4/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä 🙄

Vierailija
5/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän, kuuluu tomaattileipään ehdottomasti.

Vierailija
6/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies käyttää, en enää jaksa motkottaa asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki. Sopii hyvin mun aromipesähernariin.

Vierailija
8/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On sitä tuola kaapissa, mutta eipä kyllä tule käytettyä.

Paitsi joskus harvoin kun ei ole leivän päälle muuta kuin tomaattia, siihen päälle ripaus aromisuolaa ja hyvää on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toivottavasti et ole hurahtanut himalajansuolaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79473-professori-totuus-muotisuolasta-…

Himalajan vuorisuolan ainesosiin tutustunut lääketieteen professori Juhani Knuuti ihmettelee väitteitä muotituotteen terveysvaikutuksista.

Hän käy läpi muun muassa väitteitä, joiden mukaan tavallisen ”kemiallisesti” valmistetun suolan aiheuttamat terveysongelmat poistuisivat himalajansuolan käyttämisellä, ”koska siinä on peräti 84 elimistölle tärkeää ainetta”.

Tavallinen ruokasuola koostuu yli 98-prosenttisesti natriumkloridista (NaCl), jota esiintyy merivedessä ja kallioperässä. Suolankäytön terveysongelmat johtuvat liian suuresta natriumin saannista sen mukana, Knuuti tiivistää Turun Sanomien terveysblogissaan, johon hän linkkaa Puheenvuoron blogissaan.

Myös muotisuolassa on 96–98 % ihan sitä samaa ”kemiallista” NaCl:a, ja vaikutukset eivät mitenkään voi todellisuudessa erota, Knuuti aloittaa tyrmäyksensä.

Esimerkiksi kaliumkloridia ja magnesiumsulfaattia on Knuutin mukaan ”ruususuolassa” harmittavasti liian vähän, jotta ne vähentäisivät merkittävästi natriumin saantia.

Mitä loput 2–4 prosenttia vuorisuolasta, ne 84 elimistölle tärkeää ainetta, sitten on, Knuuti kysyy. Ne ovat louhimisen aikana seokseen sattuneita epäpuhtauksia. Periaatteessa missä tahansa kadulta poimitussa roskassa on kymmeniä alkuaineita. Pelkästään alkuaineiden suuri lukumäärä ei tee niitä terveystuotteiksi, Knuuti tyrmää.

– Himalajansuolan roosa väri johtuu rautaoksideista. Väri on siis ruostetta! Valitettavasti elimistö ei kykene hyödyntämään suolassa olevaa epäorgaanista rautaa. Muutenhan raudanpuutteen voisi korjata esim. nuolemalla ruostunutta raudanpalaa. Knuutin mukaan himalajansuolasta on mitattu myös elimistölle tärkeitä alkuaineita, mutta niiden pitoisuudet ovat hyvin pieniä. Lisäksi himalajansuolan mittauslista sisältää myös haitallisia metalleja, joiden määrä toki on samoin hyvin pieni.

– Listassa on myös radioaktiivisia alkuaineita kuten cesium, radium, uraani ja plutonium! Listassa on mainittu myös polonium, jolla eräs naapurimaan toisinajattelija murhattiin. Listan perusteella kyseessä on siis varsinainen terveystuote! Onneksi pitoisuudet ovat pieniä ja suolaa käytetään vähän, Knuuti kertoo.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi yksi