Mitä tehdä MAJONEESISTA?? Purkin loput aina hukkaan! :(
Kysymys siis otsikossa. Tehdään noin kerran kuussa hampurilaisia kotona, ja sitä varten ostetaan aina majoneesipurkki. Tällä kertaa purkissa miedosti chilin makuinen majoneesi. Sitä meni burgereihin vain noin kaksi ruokalusikallista, ja todella vaikea saada loppupurkki kulumaan! Ollaan tehty majoneesivoileipiä ja majoneesi-paprikatahnalla täytettyjä munia. Vieläkin on puoli purkkia jäljellä. Yli viikkoa en uskalla majoneesia säilyttää. Ehdotuksia?
Kommentit (18)
Majoneesi säilyy avattuna jääkaapissa 2-3kk.
Jos tekisitte ensi kerralla majoneesin itse? En sheimaa valmiin ostamisesta, mutta ainakin itse tekemällä voisi päättää määrän.
Tehkää jotain peruna- tai sienisalaattia?
Älä osta purkissa vaan tuubissa, se kestää pidempään hyvänä. Voit maustaa sen itse, siihen voi esim. sekoittaa erilaisia bbq-kastikkeita. Tai vielä parempi, tee itse, niin saat paljon parempaa ja sopivan määrän. Ei ole edes vaikeaa ja aika nopea juttu.
Minä olen joskus sekoittanut majoneesia uuniruokiin. Toimii hyvin.
Miksi ap et uskalla säilyttää majoneesia yli viikkoa? Ei se mene pilalle vielä kuukaudessakaan.
Leivän päälle, nakkien tms mausteena jos syötte, salaatissa, kananmunan kanssa, lohi/tonnikalamajoneesi-mössöä leivälle tai esim pitaleivän välissä... Onhan noita.
Kannattaa käydä ostamassa vaikka hesestä niitä annospusseja. Tai käytä loppu dippinä nugeteille/kalapuikoille/vihannestikuille...
Kanapihvien lisukkeena/dippinä, katkarapu-sipuli-omena-majoneesisalaatti, sienisalaatti, katkarapuvoileivät?
Kyllä mäkin suosittelisin itsetehtyä majoneesia, kun tarve on noin vähän. Sen saa sitten maustettuakin miten ikinä lystää.
1 muna ja 2 dl öljyä Surautetaan sauvasekoittimella ja sitten mausteet. Tai osta Xtra putkilo, se on vegaanista. Säilyy pitkään.
Majoneesituubi (alumiinia)
Avattu majoneesituubi säilyy kylmäsäilytyksessä 2-3 kuukautta. Majoneesin maku muuttuu ajan myötä, joten sen syötävyys selviää parhaiten maistamalla.
Majoneesipurkki
Avattu majoneesipurkki säilyy jääkaapissa n. 1 - 2 kuukautta. Purkkimajoneesin pinta saattaa kuivua ajan myötä.
Mä tykkään tehdä patonkeja esim evääksi töihin, lapsille välipaloiksi jne. Patongin päälle salaattia, sitten joku kana-kala-tonnari-katkis-pulledpork-tomaatti-melkeinmikävaan-majoneesisotku. Hyvää tulee. Eli siis melkein mitä vaan lihaa tai kasvista voi sotkea majoneesiin, niin saat erilaisia.
Vierailija kirjoitti:
Jos tekisitte ensi kerralla majoneesin itse? En sheimaa valmiin ostamisesta, mutta ainakin itse tekemällä voisi päättää määrän.
Tehkää jotain peruna- tai sienisalaattia?
Olen kokeillut, en osaa. Ei vaan onnistuu vaan juoksettuu AINA. :(
Ja en kyllä ole tiennyt että majoneesi säilyy jopa useita kuukausia jääkaapissa! ? Täytyypä tarkistaa tämä fakta. Kiitos vinkeistä muuten. Ihmettelen vain alapeukkuja.
Siinä on etikkaa, joten happamuutensa takia ei ole niin nopea pilaantumaan. Ihmisillä on jostain syystä pinttynyt harhaluulo siitä, että esimerkiksi turistiripuli johtuu majoneesia sisältävistä tuotteista. Kyllä se pöpö on ollut jossakin muussa majoneesin kanssa syödyssä ruoka-aineessa.
No ei se noin nopeasti pilaannu. Itse olen käyttänyt useammankin viikon ikäistä majoneesia, enkä ole mitään oireita saanut.
Majoneesi käy melkein minkä tahansa kastikkeeksi. Omia lemppareita on majoneesi+kurkkusalaattikastike kalan kanssa. Chilimajoneesi tai ketsuppiin sekoitettu majoneesi on hyvää lihan, paistetun broilerin tai vaikka ranskalaisten kanssa. Jos keitettyjä perunoita jää yli, teen niistä ja majoneesista perunasalaattia. Majoneesia kuluu helposti myös kaalisalaattiin. Joskus teen salaatinkastikkeen ohentamalla majoneesia maidolla ja lisäämällä mausteita.
Pienen määrän majoneesia voi hukata melkein mihin tahansa, vaikka lihapullataikinaan tai keiton sekaan.
http://www.kalynskitchen.com/2012/05/recipe-for-chicken-and-avocado-salad.html
Tee tota salaattia, voit ns.laimentaa sitä majoneesia esim.kreikkalaisella jogurtilla.
Keitä makaronia, sulata herne-maissi-paprika pakastepussi ja siiviloi vesi tonnikalasta ja sekoita ne pieneen määrään majoneesia ennen tarjoamista. Lisuke salaatti useimpien ruokien oheen, vaikka.
Makaronilla on taipumus imeä nesteet itseensä ja jääkaapissakin valmiiksi sekoitettu makaronisalaatti "kuivuu" niin, että tekee mieli aina lisätä majoneesia - siksi suositus sekoittaa majoneesi ennen tarjoilua, ettei sitä kerry siihen parin päivän aikana hurjia määriä (pari päivää alkaa olla raja mielestäni, koska mukana on tonnikalaa).
Tuo on eräänlainen perusversio, mutta hyvää saa vaikka soijahiutaleita kanaliemessä keittämällä ja kurrilla maustamalla. Herkkusieniä voi laittaa joukkoon tai vaikka silputtua kaalia jne.
Aikaa ei kulu mielestäni paljoa ja majoneesin saa käytettyä hyödyllisesti.
Salaatin päälle
Keitetyn kananmunan kanssa