Millä voi korvata kerman ruoanlaitossa?
Tarkoituksena vähentää kovaa rasvaa ruokavaliosta. Mitä laittaisitte tilalle vuokiin, laatikoihin ja muihin uuniruokiin?
Kommentit (14)
Kaurakermaa tai soijakermaa. Eipä sitä kermaa muihin kuin noihin uuniruokiin tarvitsekaan.
Kaurakermaa! Siinä ei ole kolesterolia. Täysin kasvispohjainen.
Laita vähemmän kovaa, esim oliiviöljyä tms kasviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoituksena vähentää kovaa rasvaa ruokavaliosta. Mitä laittaisitte tilalle vuokiin, laatikoihin ja muihin uuniruokiin?
Sekoita rypsiöljyä siemennesteeseen, näyttää aivan luomukermalta ja maku on tajunnan räjäyttävää.
Vierailija kirjoitti:
Kaurakermaa tai soijakermaa. Eipä sitä kermaa muihin kuin noihin uuniruokiin tarvitsekaan.
Eihän nyt tokikaan kermaa voi näillä litkuilla korvata kun eivät aja samaa asiaa kuin kerma.
Maidolla, kananmunalla, vehnäjauhoilla lähinnä jos rakenteen aikoo korvata. Makuahan ei voi korvata. Itse en tykkää kermasta ruuanlaitossa.
Ei se ole enää ruoanlaittoa jos ei ole kermaa messissä.
M
Maitorasvat ovat hyväksi ihmiselle. En käsitä miksi ihmiset vapaaehtoisesti maksavat teollisista korvikkeista. Sä tuskin sitä kermaa joka päivä käytät muutenkaan?
Munamaito. Ei ole koskaan kermaa tarvittu.
Kookosmaidolla, esim. jos teet paistinpannannulla curryä tai muita kastikkeita.
En korvaa sitä millään, mutta nyt kun oikein ajattelen, niin en kyllä koskaan teekään mitään laatikoita tms. Uuniruoissa mulla on tomaatti-, oliiviöljy tms pohjaisia kostukkeita, ei koskaan mitään maitopohjaisia juttuja.