Tekisikö tänä jouluna kaikki laatikot itse
Nimittäin se alumiini mihin valmislaatikot on pakattu ei ole oikein terveellistä kun se imeytyy ruokaan.
Kommentit (21)
Tee ihmeessä. Parempaa ja ihan helppoa.
Tee itsellesi foliohattu, kyllä se alumiinin lannistaa.
Vierailija kirjoitti:
Miten sä sit yleensä teet, jos et itse? Laatikoiden paisto on iso osa joulua meillä. Äiti lähti työmatkalle ja tulee vasta 23.pvä takasin, niin tehdään veljeni kanssa ne yllärinä :-) lanttu- ja makaronilaatikko (siis se imelletty, pelkkää makaronia) on jo pakkasessa :-)
Imelletty makaronilaatikko? Jopas jotakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten sä sit yleensä teet, jos et itse? Laatikoiden paisto on iso osa joulua meillä. Äiti lähti työmatkalle ja tulee vasta 23.pvä takasin, niin tehdään veljeni kanssa ne yllärinä :-) lanttu- ja makaronilaatikko (siis se imelletty, pelkkää makaronia) on jo pakkasessa :-)
Imelletty makaronilaatikko? Jopas jotakin.
No joo. Nyt kiinnostaisi imelletyn makaronilaatikon resepti?
Ostat pakastettua Kymppi maukkaan laatikkoa joka pakattu muovikääreeseen. Jouluna sulata pötkön,sekoita sekaan kermaa ja voita ja laitat keraamisten pasitoastiaan. Maistuu itsetehdytäidin ja ei ole alumiinivuokaa.
Laatikoisen teko on niin helppoa ja halpaa etten ymmärrä miks kukaan niit ostaa valmiina. No oikei. Ymmärrän jotkut vanhukset mut noin muuten.
Meillä anoppi tekee perunalaatikon koska en itse voi allergian takis edes kuoria perunoita, kädet kutiaa, nenä vuotaa ja silmiä kirvelee 😔 muuten teen itte.
Ostan valmiita saarioisten laatikoita, kun en ole missään syönyt yhtä hyviä. Jouluruokailut ravintolassa ja kylässä niin aina on laatikot jotenkin vetisiä ja oudon makean makuisia. Tykkään saarioisten laatikoista. Itse en ole koskaan tehnyt, kun ei maksa paljoa ostaa pari isoa laatikkoa joka sorttia.
Ei alumiinivuoasta terveyshaittaa ole, mutta laatikoiden tekeminen itse on sekä hauskaa että palkitsevaa. Suosittelen!
Jouluna tehdään itse imelletty perunalaatikko ja bataattilaatikko. Lanttu- ja porkkanalaatikot ostetaan valmiina ja tuunataan itse. Voi olla,ettei maksalaatikkoa tänä jouluna osteta ollenkaan, kun sillä ei ole enää menekkiä lastenkin (nuorinkin jo liki aikuinen) opittua syömään muitakin jouluruokia. Maksalaatikko jäi jotenkin meidän joulupöytään lasten ollessa pieniä. Perinteisesti sitä ei kummankaan kotona ollut.
Batattilaatikot laitoin juuri uuniin, muutkin tehdään itse tai maustetaan/kermoitetaan valmiit,
katsotaan mihin aika riittää.
Imelletty MAKARONILAATIKKO wtf. 🤣 Hyi suatana!!!!
Ei ne itse tehtynä ole sen parempia eikä halvempia. 2 tuntia sähköuunissa per laatikko tulee tänä päivänä melko kalliiks.
Vierailija kirjoitti:
Ostan valmiita saarioisten laatikoita, kun en ole missään syönyt yhtä hyviä. Jouluruokailut ravintolassa ja kylässä niin aina on laatikot jotenkin vetisiä ja oudon makean makuisia. Tykkään saarioisten laatikoista. Itse en ole koskaan tehnyt, kun ei maksa paljoa ostaa pari isoa laatikkoa joka sorttia.
Niin tietysti kun et paremmasta tiedä.
Oot tottunu p:n.makuun!
Onnea valitsemallasi tiellä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan valmiita saarioisten laatikoita, kun en ole missään syönyt yhtä hyviä. Jouluruokailut ravintolassa ja kylässä niin aina on laatikot jotenkin vetisiä ja oudon makean makuisia. Tykkään saarioisten laatikoista. Itse en ole koskaan tehnyt, kun ei maksa paljoa ostaa pari isoa laatikkoa joka sorttia.
Niin tietysti kun et paremmasta tiedä.
Oot tottunu p:n.makuun!
Onnea valitsemallasi tiellä!
Lukihäiriö?
Vierailija kirjoitti:
Ei ne itse tehtynä ole sen parempia eikä halvempia. 2 tuntia sähköuunissa per laatikko tulee tänä päivänä melko kalliiks.
Ei tarvi olla kahta tuntia uunissa, perunalaatikko on ainoa jota pidetään kauan. Muut tulee tunnissa.
Valmiista lanttu- ja porkkanasoseesta tulee todella hyvää laatikkoa helpolla, ei vie aikaa yhtään enenpää kuin ne valmiiden laatikoinen kermaaminen ja muu läträäminen. Saa just ne mausteet mitä itse haluaa, eikä porkkanalaatikkoon tarvi työntään niitä riisejä viemään hyvää porkkanan makua.
Maksalaatikko on myös erittäin helppo tehdä, ja maistuu ihan erilaiselta kuin kaupan laatikot, siksi sitä on meillä aina tehty jouluna.
Perunalaatikko makeutetaan siirapilla, ei pilaannuteta lämpimässä.
Laittakaahan parhaat ohjeenne jakoon. Ohjeissa on eroja, ja haluaisin hyväksi testatun :)
Mym kirjoitti:
Laatikoisen teko on niin helppoa ja halpaa etten ymmärrä miks kukaan niit ostaa valmiina. No oikei. Ymmärrän jotkut vanhukset mut noin muuten.
Meillä anoppi tekee perunalaatikon koska en itse voi allergian takis edes kuoria perunoita, kädet kutiaa, nenä vuotaa ja silmiä kirvelee 😔 muuten teen itte.
Täh? Peruna-allergia? Ikinä kuullutkaan. Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää.
Vierailija kirjoitti:
Mym kirjoitti:
Laatikoisen teko on niin helppoa ja halpaa etten ymmärrä miks kukaan niit ostaa valmiina. No oikei. Ymmärrän jotkut vanhukset mut noin muuten.
Meillä anoppi tekee perunalaatikon koska en itse voi allergian takis edes kuoria perunoita, kädet kutiaa, nenä vuotaa ja silmiä kirvelee 😔 muuten teen itte.Täh? Peruna-allergia? Ikinä kuullutkaan. Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää.
Ei ole edes äärettömän harvinaista, raaka peruna aiheuttaa oireita myös minulle siitepölyaikana vaikka sitä muuten siedänkin. Tunnen kaksi ihmistä, joilla on tuon edellisen kirjoittajan kuvaama allergia ympäri vuoden.
Miten sä sit yleensä teet, jos et itse? Laatikoiden paisto on iso osa joulua meillä. Äiti lähti työmatkalle ja tulee vasta 23.pvä takasin, niin tehdään veljeni kanssa ne yllärinä :-) lanttu- ja makaronilaatikko (siis se imelletty, pelkkää makaronia) on jo pakkasessa :-)