Suositelkaapa juustoja juustotarjottimelle?
Laitan siihen kylkeen rypäleitä. viikunaa ja suolakeksejä tms.
Riitan herkun Goudaa jo ostin, mutta 2-3 juustoa lisää. Homejuustoista emme välitä ja esim musta emmental on pahaa.
Kommentit (25)
Onko voimakas cheddar miten ytyä? entäpä tuo manchego, olen törmännyt kys juustoon monta kertaa mutten ikinä syönyt..
ap
Pehmeä vuohenjuusto, semmosessa melkein neliön mallisessa rasiassa, lukeekohan siinä ny chavroux tai jotain. Tai semmonen mut valkosipuli yrtti maustettu. Alle ruis nacho valkosipuli ja yrtit. namnam. :)
Taidanpa hakea niitä iltapalaksi :p
Manchego on aivan ihanaa, ei ole kovin voimakas.
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Gruyere tai Appenzeller tai molemmat. Joku hyvä vuohenjuusto.
Vierailija kirjoitti:
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Oltermanni taitaa olla ainoa sulle käyvä juusto noilla spekseillä, jos vain mieto ja kermainen on ok...
Jos aloittaisit ihan siitä että korvaisit sen Riitan Herkun "Goudan" ihan oikeaan Goudaan. Tuo RH korvikehan on jopa liian vähärasvaista.
Joku pitkään kypsynyt, esim gruyere, Appenzeller tai vanha gouda
Suomalaisia juustoportin juustoja esim. Brandy-pähkinä, vuohen viinitarhuri tai mikä vaan, ne on kaikki ihania
Vaikka et homejuustoista tykkää, suosittelisin maistamaan reginaa ja valkohomejuustoista rustiqueta tai meauxia
Muista syödä juustot lämpiminä, kylminä ne eivät ole hyviä:)
Vierailija kirjoitti:
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Oltermanni taitaa olla ainoa sulle käyvä juusto noilla spekseillä, jos vain mieto ja kermainen on ok...
Ja juustolautaselle tässätapauksessa sopii hyvin viinisuositukseksi Huttunen.
Luolakypsytetty Kaltbach, mun ykkönen. Kunnon Gruyere. Dipattava valkohomejuusto Mont d'Or.
Erityisesti tuo viimeinen pitää olla lämpimässä 3-5 tuntia ennen syöntiä jotta sisus pehmenee kermaiseksi! Muutkin vähintään 2h
Port salut, kermainen, pehmeä, erittäin herkullinen. Kaveriksi vielä joku tilsit.
Harmittaa kun hyviä juustotiskejä ei ole juuri missään, vesitettyjä "suomalaiseen makuun" Valion jalostamia (lue pilaamia) hyllymetreittäin ja oikeita juustoja ehkä puoli hyllymetriä.
Pitkään kypsytetty cheddar. Muistuttaa melko lailla hyvää parmesaania.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät
Höpön pöppöö, se on pehmoinen, enemmän tuorejuuston omainen vuohenjuusto. Miedon makuinen normaali vuohenjuustoon verrattuna. Pehmoista on, voi ihan levittää veitsellä. Suosittelen testaamaan, minulla rakkaus syttyi kerrasta, vaikka en muuten juuri juustoista välitä. :)
Jos ei tykkää homejuustosta, voi lopettaa koko juustolautasjutunkin.
Hommaa viiniharrastus. Tykkäätkö valkoviineistä, mutta et tykkää punaviineistä.
Manchego 9kk tai Gruyère on meillä suosikkeja. Siihen vielä joku valkohomejuusto ja hilloa kaveriksi 😊
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?
ap
Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät
Höpön pöppöö, se on pehmoinen, enemmän tuorejuuston omainen vuohenjuusto. Miedon makuinen normaali vuohenjuustoon verrattuna. Pehmoista on, voi ihan levittää veitsellä. Suosittelen testaamaan, minulla rakkaus syttyi kerrasta, vaikka en muuten juuri juustoista välitä. :)
:O Jaa-a, mitäköhän siellä Suomessa Manchegon nimellä oikein myydään?!
Appenzeller, voimakas cheddar, manchego...