Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suositelkaapa juustoja juustotarjottimelle?

Vierailija
18.12.2016 |

Laitan siihen kylkeen rypäleitä. viikunaa ja suolakeksejä tms.

Riitan herkun Goudaa jo ostin, mutta 2-3 juustoa lisää. Homejuustoista emme välitä ja esim musta emmental on pahaa.

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appenzeller, voimakas cheddar, manchego...

Vierailija
2/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko voimakas cheddar miten ytyä? entäpä tuo manchego, olen törmännyt kys juustoon monta kertaa mutten ikinä syönyt..

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pehmeä vuohenjuusto, semmosessa melkein neliön mallisessa rasiassa, lukeekohan siinä ny chavroux tai jotain. Tai semmonen mut valkosipuli yrtti maustettu. Alle ruis nacho valkosipuli ja yrtit. namnam. :)

Taidanpa hakea niitä iltapalaksi :p

Vierailija
4/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Manchego on aivan ihanaa, ei ole kovin voimakas.

Vierailija
5/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Vierailija
6/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gruyere tai Appenzeller tai molemmat. Joku hyvä vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Oltermanni taitaa olla ainoa sulle käyvä juusto noilla spekseillä, jos vain mieto ja kermainen on ok...

Vierailija
8/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos aloittaisit ihan siitä että korvaisit sen Riitan Herkun "Goudan" ihan oikeaan Goudaan.  Tuo RH korvikehan on jopa liian vähärasvaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku pitkään kypsynyt, esim gruyere, Appenzeller tai vanha gouda

Suomalaisia juustoportin juustoja esim. Brandy-pähkinä, vuohen viinitarhuri tai mikä vaan, ne on kaikki ihania

Vaikka et homejuustoista tykkää, suosittelisin maistamaan reginaa ja valkohomejuustoista rustiqueta tai meauxia

Muista syödä juustot lämpiminä, kylminä ne eivät ole hyviä:)

Vierailija
10/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Oltermanni taitaa olla ainoa sulle käyvä juusto noilla spekseillä, jos vain mieto ja kermainen on ok...

Ja juustolautaselle tässätapauksessa sopii hyvin viinisuositukseksi Huttunen.

Vierailija
12/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luolakypsytetty Kaltbach, mun ykkönen. Kunnon Gruyere. Dipattava valkohomejuusto Mont d'Or.

Erityisesti tuo viimeinen pitää olla lämpimässä 3-5 tuntia ennen syöntiä jotta sisus pehmenee kermaiseksi! Muutkin vähintään 2h

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Port salut, kermainen, pehmeä, erittäin herkullinen. Kaveriksi vielä joku tilsit.

Vierailija
14/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harmittaa kun hyviä juustotiskejä ei ole juuri missään,  vesitettyjä "suomalaiseen makuun" Valion jalostamia (lue pilaamia) hyllymetreittäin ja oikeita juustoja ehkä puoli hyllymetriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Västerbottenost, one and only :)

Vierailija
16/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitkään kypsytetty cheddar. Muistuttaa melko lailla hyvää parmesaania.

Vierailija
17/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät

Höpön pöppöö, se on pehmoinen, enemmän tuorejuuston omainen vuohenjuusto. Miedon makuinen normaali vuohenjuustoon verrattuna. Pehmoista on, voi ihan levittää veitsellä. Suosittelen testaamaan, minulla rakkaus syttyi kerrasta, vaikka en muuten juuri juustoista välitä. :)

Vierailija
18/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei tykkää homejuustosta, voi lopettaa koko juustolautasjutunkin.

Hommaa viiniharrastus. Tykkäätkö valkoviineistä, mutta et tykkää punaviineistä. 

Vierailija
19/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Manchego 9kk tai Gruyère on meillä suosikkeja. Siihen vielä joku valkohomejuusto ja hilloa kaveriksi 😊

Vierailija
20/25 |
18.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

3, tiedän kys rasian, onko miten vahva se vuohen maku? täytynee tuota manchegoa kokeilla...onko se "kermaista", pehmeää vai kovaa ja vahvan makuista?

ap

Se on kova lampaanmaitojuusto, ei kaikkien makuun.. Jos tykkäät kermaisista niin en usko että pidät

Höpön pöppöö, se on pehmoinen, enemmän tuorejuuston omainen vuohenjuusto. Miedon makuinen normaali vuohenjuustoon verrattuna. Pehmoista on, voi ihan levittää veitsellä. Suosittelen testaamaan, minulla rakkaus syttyi kerrasta, vaikka en muuten juuri juustoista välitä. :)

:O Jaa-a, mitäköhän siellä Suomessa Manchegon nimellä oikein myydään?!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kolme