Kinkku saunaan, kalkkuna astianpesukoneeseen, mutta mihin savukalat?
Jouluna hätä keinot keksii. Kinkku kypsyy todistetusti saunan lauteilla ja kalkkuna astianpesukoneessa, mutta missä savukala. Parvekkeella naapurista tulevan röökinsavun keskellä?
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Eikö sulla ole takkaa?
On. Kerro lisää.
Työnnä toosaas. Haju on siellä jo ennestään ja kerrankin saat savunahkaa.
Parvekkeen tuhkakupin päälle rautalankaviritys, siinä ne savustuvat.
Tuikkuja riviin, ritilä päälle ja kala siihe.
Kala pakoputken äänenvaimentimen sisään ja ajelemaan.
Naapurin savupiippuun roikkumaan. Kiipeää pimeän aikaan katolla ja virittelee kalat roikkumaan piipun sisäpuolelle rautalangalla.
Vierailija kirjoitti:
Naapurin savupiippuun roikkumaan. Kiipeää pimeän aikaan katolla ja virittelee kalat roikkumaan piipun sisäpuolelle rautalangalla.
Ei tuommoista ansaa saa joulupukille tehdä.
Itte teen lanttulaatikon wc-pöntössä. Lantut ja kiehuva vesi pönttöhön ja suristan sauvasekottimella soseeks. Sitten kauhalla nostelen pöntöstö kulhoon ja laitan viä hetkeks saunan lauteille muhevoitumaan.
Pimputa rohkeasti naapurin ovikelloa. Roikota muutamaa lohisiivua aivan hänen kasvojensa edessä ja murahda: "Puhallas tähän savut keuhkoistas!"
Sitten käänny kaloinesi ja vie kotiisi tekeytymään. Liikoja selittelemättä.
Asun Helsingissä Mannerheimintiellä. Kämppä toisessa kerroksessa.
Joulukalat savustuu kätevimmin ikkunanlaudalla, siinä ulkopuolella. Aamu- ja iltapäiväruuhkan aikana tulee valmista hujauksessa.
todistetusti porvoolaiset on outoja ihmisiä.
Bongin tulipesän päälle viritelmä ja pajapäät hönkiin niin saat taianomaiset kalat.
Aivan huikeita vinkkejä, kiitos tästä. Mulla on kyllä savustuspönttö varastossa, mutta on niin suuri vaiva etsiä se sieltä, että kokeilen tuota äänenvaimenninkikkaa. Kala valmistuu samalla, kun haen kaupasta viimeiset tarpeet.
Ripustat kattolampusta roikkumaan naaman korkeudelle ja sit vaan alat puhaltelemaan bloossii niihin päin. Sit kun alkaa olla nuppi totaalisekaisin niin kalatkin on valmiita.
Riisipuuro valmistuu kätevästi kahvinkeittimessä vaikka joku sitä ehti jo savukalan laittoon suositella.
Lipeäkala muhii ja hautuu ihan itsekseen valmiiksi tilkassa maitoa huoneen lämmössä vajaan viikon.
Omatekoinen "pika"maksalaatikko luonnistuu muussaamalla maksamakkaraa ja heittämällä sekaan kourallinen rusinoita.
Vierailija kirjoitti:
Bongin tulipesän päälle viritelmä ja pajapäät hönkiin niin saat taianomaiset kalat.
Kuka pirkale on paljastanut meidän salaisen reseptin? No ei se onneksi ole neuvonut oikein kun ei se bongi riitä savustamaan kaloja tai mitään muutakaan syötäviä.
Moni matkaa pitkästi viettämään joulua. Katsokaa se jakso missä myytinpaljastajat teki kiitospäivän ruuat auton lämmöllä. Soveltakaa niin kyllä se siitä lutviutuu tai ei.
Eikö sulla ole takkaa?