Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kasvisruoka on kalliimpaa kuin liha?

Vierailija
03.12.2016 |

Luin Hesarin tämän päivän artikkelin vuoden kestäneestä lihansyönnistä.

Söisin mielelläni hyviä maukkaita lihankorvikkeita. Mutta: Miten ihmeessä joku kauranyhtö tai härkis voi olla kalliimpaa kuin liha? Eläimet syövät kasvisruokaa, joten liha on aina jalostetumpaa kuin kasvikset. Eläimiä varten tarvitaan navetat ja ylläpito, kalliit viemäröinnit, eläinlääkärit, kaiken maailman operaatioita, teurastomot, kylmäketjut yms. Miten ihmeessä mikään kasviproteiinin jalostaminen voi ohittaa nämä kustannukset?

Vai vedetäänkö tässä vain kuluttajaa törkeästi viikseen?

Ja jos näin on, niin siinäpä kasvisvaihtoehtojen tuottajat osoittavat eettisyytensä. Kun saisi valtavan kasvisbuumin hinnoittelulla, ja siinä sivussa autettuaan niin eläimiä kuin ilmastoa ja oltua samalla eettinen. Dollarin kuvat silmissä maksimoidaan tuotto.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikset syö vain linssejä ja papuja? Eivät ole kalliita.

Vierailija
2/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikset syö vain linssejä ja papuja? Eivät ole kalliita.

"Söisin mielelläni hyviä, maukkaita lihankorvikkeita."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikset syö vain linssejä ja papuja? Eivät ole kalliita.

"Söisin mielelläni hyviä, maukkaita lihankorvikkeita."

Haluat siis syödä jotain feikkiruokaa aidon sijaan.

Vierailija
4/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen allerginen linsseille ja pavuille ja teen silti kasvisruokaa mielummin kuin lihaa, koska se on paremman makuista. Syön kyllä lihaa ja kalastan paljon. Miksi ihmeessä aina ollaan ehdottamassa linssejä ja papuja kun puhutaan kasvis ruoasta?  Proteiinia on monessa muussakin raaka-aineessa, mutta aina tungetaan papua ja linssejä kehiin. Jos syö kananmunia juustoja sieniä vehnäproteiinia riisissäkin on proteiinia jne...tietysti pähkinät ja siemenet(olen niillekkin allerginen)

 

Vierailija
5/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Vierailija
6/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tuntuu kallilta niin et sitten osta. Joku muu ostaa. Sellainen jolla on rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Mutta ovat eri tavaraa ihmisen elimistölle. (se proteiini)

Vierailija
8/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Lähde?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne nyhtörehut on hyvin pitkälle jalostettuja tuotteita ja ovat lähestulkoon nyrkkipajojen tuotoksia -> todella isot työkulut. Ei siinä sen kummempaa ahneutta ole.

Vierailija
10/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Lähde?

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001064109.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Lähde?

Voi ziisus,. Lue pakkausmerkinnät.

Vierailija
12/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuotanto on vielä niin pientä. Halpenee ajan myötä, paitsi tietenkin jos tilalle tulee korvaava tuote, jonka ihmiset mieluummin omaksuvat. Esimerkiksi keinoliha tai hyönteiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Lähde?

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001064109.html

:D:D:D:D

Vierailija
14/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihan tehotuotanto pitää hinnat alhaalla. Kyllä se laadukas liha maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihantuottajat on ajettu ahtaalle - he saavat hädintuskin katettua tuotantokustannuksensa. Vaikka tuottajan saamaan hintaan lisätään teollisuuden ja kaupan katteet, hinta jää alle trendihypetettyjen lihankorvikkeiden, joista ihmiset on valmiita maksamaan naurettavia summia.

Vierailija
16/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä kaupan hevi-osastolla tai kuivatuista pavuista,herneistä tai linsseistä maksaa kilohinnaltaan enemmän kuin liha? 

Vierailija
17/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pienemmät tuotantomäärät.

Proteiinimäärältään muuten 250g nyhtistä vastaa 500g jauhelihaa.

Lähde?

Kas tässä https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4hde

Vierailija
18/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan noita muitakin vaihtoehtoja, kuin pelkästään nyhtökaura/härkis tai pavut ja linssit. Quorn on hyvää ja maksoi S-Marketin pakasteena noin 3 euroa. Valmiit maustetut tofukuutiot ovat hyviä esimerkiksi pippurikermakastikkeessa ja maksavat alle 3 euroa. Ekokaupoissa on hyviä valmistuotteita tai esimerkiksi valmisjauhot pikapihvejä varten. Soijanakit, falafelit ja muut valmistuotteet ovat jo isoissa marketeissa siedettävissä hinnoissa.

Jos itse jaksaa tehdä, niin purkkikikherneistä tekee nopeasti vaikka mitä hyvää. Ovat edullisia :)

Vierailija
19/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä asiassa hintoja ei oikein voi verrata siihen kaupan halvimpaan jauhelihaan. Tai no toisaalta voi, jos puhutaan ruoan terveellisyydestä. 23% rasvainen sika-nautajauheliha maksaa vähemmän kuin 9% liha tai parempi paistijauheliha. Samoin kanasuikaleet marinadissa ovat edullisempia kuin fileestä leikatut kunnon suikaleet.

Suomessa ruoka on jo muutenkin kallista ja ihmisten ostovoima alhaalla, joten liian monet ovat tottuneet pitämään noita halvimpia lihoja arkiruokana. Olisi terveydelle ja luonnolle hyväksi, jos lihankulutus laskisi. Ei niissä halvoissa pavuissakaan ole mitään vikaa, kun niitä oppii laittamaan!

Eiköhän noiden lihankorvikkeiden hinta laske suuren kysynnän myötä... Jos tuotantoa saadaan lisättyä tarpeeksi.

Vierailija
20/43 |
03.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä päivää ei  tule että jotain lihankorvikkeita laitan suuhuni. Mieluummmin vaikka kasvatan käyttämäni lihan itse. Olen ihan kyllästynyt tuohon vegaanihörhöjen propagandaan. Jos ei kerran lihaa syödä, miksi hemmetissä tarvitaan kalliita korvikkeita? Mikä  järki?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kaksi