Miksi kaikki parhaimmat kokit ovat miehiä?
Ovatko miehet niin paljon älykkäämpiä ja luovempia, että maailman parhaimmat kokit ovat miehiä?
Kommentit (13)
Miehet osaavat käyttää mielikuvitusta ja oikeita aineita. Eivätkä lue reseptiä pilkun tarkkuudella.
Osa on vaan testosteronin syytä. Samasta syystä Riku Niemisellä on oma TV-ohjelma vaikkei ole kumpaakaan noista. Miehet pyrkivät korkeammalla ja uskaltavat enemmän.
"Huippukokkaaminen" on vahvasti ns. pönötyslaji. Miehille pönötys on luontevampaa kuin naisille.
Olen melko varma, että jos hyvästä ruoasta nauttivista ihmisistä koostuva tuomaristo pääsisi sokkona maistelemaan ja arvioimaan nais- ja mieskokkien ruokia, tuloksissa ei näkyisi selvää eroa kummankaan sukupuolen hyväksi.
Miksi kunnianosoituksia ei ikinä sitten jaeta sokkona? Koska huippukokkaus on pönötyslaji, ja kokkien anonymiteetti vetäisi maton koko kulttuurin alta.
______________________________________________________________________________________________________
** Jumala syntyi ihmiseksi Pojassa, Jeesuksessa Kristuksessa, sovitti ihmisten synnit Golgatan ristillä ja nousi kuolleista! Joka uskoo Jeesukseen sovittajanaan ja herranaan, perii ikuisen elämän. **
Testosteronin vaikutukset ja älykkyyden jakautumisen erot sukupuolten välillä.
Miehistä 1/4 on neroja, 2/4 keskiverto kavereita ja 1/4 idiootteja.
Ja naisista n. 10% on neroja, 80% keskiverto tapauksia ja 10% idiootteja.
Ei siis ole mikään ihme, että yllämainitusta syistä miehet dominoi sitä "jäävuoren huippua" ja samoin sitä rotkon pohjaa.
Samalla kun naisista valtaosa, on siellä vuoren keskivaiheen hiihtokeskuksessa.
Oikeasti maailman parhaita kokkeja ovat naiset, jotka kotona valmistavat arkiruokaa, välllä hyvin vähistä aineista. Nämä kokkikilpailut ja muut, joissa rajattomasta raaka-ainevalikoimasta kokataan jotain sammakonkieltä viidellä tapaa luomuyrttipedillä jne, ovat pelleilyä tai urheilua, sinänsä arvotonta ravinnonsaannin kannalta. Miehillä sellaiseen on suurempi tarve.
Miehet oppivat kokkaamaan oppilaitoksissa, naiset taas ovat äitiensä opettamia. Tästä huolimatta on huonoja huippukokkeja, siis niitä miespuolisia ja vastaavasti erittäin hyvää ruokaa tekeviä naisia.
Yksi syy on sekin, että miehet osaavat paremmin myydä osaamisensa ja hinnoitella työnsä korkealle.
Miehet ovat luovempia ja rohkeampia. Naiset menevät tutun ja turvallisen kaavan mukaan. Tulee siis vähemmän mitään uutta, mutta toisaalta tulee myös vähemmän paskaa.
Voi olla, että naiset eivät uskalla lähteä kokeilemaan rajoja, jolloin seuraa myös epäonnistumisia, mutta joskus sitten onnistuu oikein kunnolla.
Toinen syy voi olla lähinnä naisille suunnatut ruokavinkit, joissa esiintyy mm. sanoja; vähä rasvainen, kevyt, vähä kalorinen.
Näillä konsepteilla on mahdollista saavutta maksimissaan maultaan keskinkertaista ruokaa.
Uskotko tosissasi että näin on. Maailmassa ruuan valmistaa varmasti yli 80 % naiset, jos naiset olisivat yhtä laajasti osaa kilpailuihin, ei miehillä olisi mitään jakoa. Miksi yleensä maailmanmatkaajaohjelmissa kotiruoan (sen kaikkein herkullisimman) valmistaa lähes poikkeuksetta nainen ja ravintolaruoan mies?
Aivan siitä samasta syystä, mistä miehet ovat aivan kaikilla muillakin aloilla naisia parempia. Onkohan järjellä ja vastuuntunnolla mitään tekemistä tämän kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Uskotko tosissasi että näin on. Maailmassa ruuan valmistaa varmasti yli 80 % naiset, jos naiset olisivat yhtä laajasti osaa kilpailuihin, ei miehillä olisi mitään jakoa. Miksi yleensä maailmanmatkaajaohjelmissa kotiruoan (sen kaikkein herkullisimman) valmistaa lähes poikkeuksetta nainen ja ravintolaruoan mies?
Miehet tulevat pääsääntöisesti aina olemaan, parhaita niissä asioissa mihin ne oman alansa nerot ryhtyvät ja näin se vaan menee.
Miehet ovat keskivertoa kilpailunhaluisempia. Osallistuvat kaikkeen älyttömään.