Milloin lihapalat saa nopeasti kypsäksi kun ei ole kermaa
Kermahan tunnetusti mureuttaa lihaa. Onko muita vastaavia?
Kommentit (7)
Täh? Ei kerma sovi kuin maksakastikkeeseen ja siihenkin lisätään vasta loppuvaiheessa.
Kuule. Ei mureuta
Mitä lihaa sinulla on? Mitä aiot tehdä
Ei kermalla ole mitään tekemistä tuon kanssa. Marinointi mureuttaa lihaa samoin kuin hauduttaminen nesteessä ajan kanssa, missä tahansa nesteessä.Samoin riiputtaminen ja lihanuijalla hakkaaminen mureuttavat lihaa. Nopeasti saa lihan kypsäksi paistamalla pannulla rasvassa.
Miten joltakulta voi olla kokkauksen perusjutut noin hukassa?
Vierailija kirjoitti:
Täh? Ei kerma sovi kuin maksakastikkeeseen ja siihenkin lisätään vasta loppuvaiheessa.
Älä yleistä
Riippuu lihasta. Esim naudan file paistetaan muutama minuutti per puoli pannulla.
Possun file myös. Mutta mielellään kypsäksi
Paisti kokonaisena paahtaen
Tai paloina nesteessä. Esim punaviiniä, fondia ym. Vaatii pidemmän haudutuksen. Lapa vielä kauemmin
Neste valitaan sen mukaan mitä aikoo tehdä
Helmikuun kolmantena torstaina.