Millä voisi korvata perunan, leivän ja pastan?
Jos nuo ovat myrkyllisiä, millä terveellisellä ne voisi korvata?
Kommentit (21)
Itse olen korvannut ne kasviksilla ja rasvoilla.
Tänään söin todella herkullista ruokaa: Kokonainen yrittimaustettu kana kasvispedillä. Uunissa 2h 200C ja mausteita tietysti reilusti.
Syön lämpimän ruoan 2-3 kertaa päivässä. Myös aamupalaksi. Silloin en tarvitse välipalaruokia mihinkään.
Perunan ja pastan sijaan voi syödä vaikka hirssiä.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksilla. Vihanneksia mielellään.
Juuri näin. Kokeile vaikka kesäkurpitsa"pastaa", kuorimaveitsellä esim. saa ohuita pitkiä suikalei.
Ei millään. Perunaa saa syödä niin paljon, kuin napa vetää. Siinä ei ole mitään pahaa. Leivästä ja pastasta valitset täysjyvä versiot. Problem solved.
Ei tarvi korvata mitenkään, ei ne ole epäterveellisä, kunhan syö muuten monipuolisesti.
Vierailija kirjoitti:
Ei millään. Perunaa saa syödä niin paljon, kuin napa vetää. Siinä ei ole mitään pahaa. Leivästä ja pastasta valitset täysjyvä versiot. Problem solved.
Voi jumalauta. Peruna tappaa, se on myrkyllistä ja aiheuttaa vahvallekin ihmiselle 2-tyypin diabeettestä.
Täysjyväriisi, quinoa, gluteeniton pasta jossa ei käytetty vehnää, riisikakut ja maissikakut, gluteeniton vehnätön näkkileipä, vihannekset, marjat, hedelmät, kananmuna... :)
Kukkakaalista saa hyvää muusia. (Muista pestä kattila heti, soseutettu kukkakaali jämähtää kuin sementti!)
Riisiä löytyy vaikka minkälaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei millään. Perunaa saa syödä niin paljon, kuin napa vetää. Siinä ei ole mitään pahaa. Leivästä ja pastasta valitset täysjyvä versiot. Problem solved.
Voi jumalauta. Peruna tappaa, se on myrkyllistä ja aiheuttaa vahvallekin ihmiselle 2-tyypin diabeettestä.
BUAHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Karppauslahkolainen taas julistamassa uskontoaan :D
https://www.thl.fi/documents/920246/934431/sivuille_diabeteksen+yleisyy…
http://stat.luke.fi/sites/default/files/viljan-perunan-vihannesten-maid…
Dieabetes lisääntyy kokoajan vaikka perunan (ja viljan) syönti vähenee. Taitaa olla niin päin että perunan syönnin väheneminen lisää dieabetestä. Lihan kulutus sen sijaan on kasvanut.
Kokeile suomalaista quinoaa! Siinä on hiilareita vähän ja myös proteiineja luonnostaan. Se on riisin tapainen viljakasvi, ja on tosi terveellistä. Nyt on jonkun aikaa Suomessakin viljelty :) Mä käytän paljon kasviksia ja quinoaa vehnän ja perunan sijaan,
Esim. täältä voi tilata kerralla ison säkin, suoraan viljelijältä:
Vierailija kirjoitti:
Ei millään. Perunaa saa syödä niin paljon, kuin napa vetää. Siinä ei ole mitään pahaa. Leivästä ja pastasta valitset täysjyvä versiot. Problem solved.
Kuka sulle antoi luvan?
Täällä taas palstan tee-se-itse-ravintoneuvojat vauhdissa... On se hupaisaa seurata, kun jotkut tietää aiheesta niin vähän, ettei edes tajua kuinka pihalla onkaan :-D
Miksi korvata peruna millään jos sen syö keitettynä eikä liikaa vedä?
Pasta ja leipä kannattaakin korvata. Ja viljat pääosin etenkin jos ne tuottaa turvotusta yms. Kauraa tosin suosittelen joka sopii minun vatsalle hyvin.
Porkkanaraaste on hyvää kastikkeen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei millään. Perunaa saa syödä niin paljon, kuin napa vetää. Siinä ei ole mitään pahaa. Leivästä ja pastasta valitset täysjyvä versiot. Problem solved.
Kuka sulle antoi luvan?
työkaveri
peruna pierettää valtavasti kun itselläni on ärtynyt suoli -tsydeemi,eli se pierettää 3 kertaa enemmän kuin semmoista kellä ei ole tuota ja se on yhtä helvettiä eikä se lopu kunnes olet paskonut viimeisetkin perunajämät
Mutta miksi lähteä korvailemaan tavallisia peruselintarvikkeita muilla, jos ei niistä itselle tule mitään vaivoja? Ja korvaaminen tarkoittaa sitä, että korvaavassa tuotteessa täytyy olla samat ravintoaineet kuin korvattavassa. Ei perunaa korvata esim.riisillä, koska ne ovat ravintosisällöltään täysin erilaisia tuotteita.
Kasviksilla. Vihanneksia mielellään.