Spagetin teko
Löytyiskö täältä apua?? Vuosia paininu saman ongelman kanssa... nimittäin spagetista tulee joka kerta liisteriä?! keittoaika ei vaikuta asiaan juurikaan vaan hetken päästä spagetti on liimaantunut yhteen :( mikä neuvoksi?
Kommentit (13)
Huutele ne kylmällä vedellä nopeesti ja siiten kaadat tilkan oliiviöljyä sekaan. Helppoa kun heinän teko!
Laita keitinveteen luraus öljyä. Laita spagetit kattilaan vasta, kun vesi kiehuu. Paina spagetit mutkalle puukauhan avulla, niin että saat ne runnottua sinne kattilaan koko pituudeltaan. Sekoita, sekoita, sekoita.
🇺🇦🇮🇱
Kaadatko spagetin keittämisen jälkeen siivilään ja huuhdotko kylmällä vedellä?
Auttaisko spagetin huuhtelu sen jälkeen kun se on valmista?
Liian vähän vettä, liian pieni kattila. Lisääthän spagetin vasta oikeasti kiehuvaan veteen, jossa on reilusti suolaa? Ja tuo mainittu sekoitus ainakin ensi alkuun. Lisäksi spagetti tarjotaan suoraan läviköstä lautaselle, pöytään tai kastikkeen sekaan, se ei seiso hetkeäkään kattilassa odottamassa.
Öljy ei kuulu keitinveteen, eikä spagettia huuhdota!
Eikä saa sekoittaa koko aikaa, silloin ne tietysti liisteröityy ja mössääntyy. Todella reilusti vettä, kunnolla kiehuvaa, siihen reippaasti suolaa, spagetit sekoitetaan kun ovat vähän pehmenneet, mutta sen jälkeen ei hämmennetä liikaa. Ei keitetä ylikypsiksi, kaadetaan lävikön avulla kuuma vesi pois, sekoitetaan kastikkeeseen.
vanha toimiva niksi on laittaa ruokalusikallinen ruokasoodaa keitinveteen ennen kuin vesi kiehuu niin tulee justiinsä ihan täydellisiä spagetteja.
Ei mitään öljyjä eikä kylmää vettä. Iso kattila, kun runsas vesi kiehuu kunnolla lisää reilusti suolaa ja pasta, anna pehmetä hetki ja sekoita niin että pasta irtoaa toisistaan. Sen jälkeen keitä Al denteksi ja valuta. Tarjoile heti.
Onko kattila tarpeeksi iso? Sekoitatko välillä?