Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko mämmi lahduttajien/vegaanien ruokatrendi?

mämmeröä nassuun
05.11.2016 |

Olen nähnyt joissain kaupoissa vuoden ympäri sokeritonta mämmiä vegaanisten ruokien lähellä. Kun katson mämmin ainesosia, niin se näyttää tosiaan olevan täysin kasviperäistä ravintoa. Lisäksi sokeriton (ja makeutusaineeton) mämmi on imelää makeuttamattomuudesta huolimatta, ja kalorimäärä jälkiruoalle todella vaatimaton, joten maistuu varmaan myös painoaan vartioiville.

Joka tapauksessa pelkästään imellyttämisellä makeaksi tehty mämmi (ei lisättyä sokeria tai makeutusaineita) vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä ravinnolta, jos on vegaani tai ei halua syödä sokeria, eikä pidä keinomakeutusaineista. Energiaa vain noin saman verran kuin kaurahiutaleissa ja on taatusti kuitupitoista ja täyttävää.

En muuten ymmärrä, miksi tavallisessa mämmissä pitää ylipäätään olla sitä siirappia, tai miksi jotkut vielä sirottelevat kidesokeria sen päälle. Sokerittomassa mämmissä on mielestäni juuri sopivan imelä maku, sellainen lempeän imelä, ei päällekäyvän äitelä.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun käsittääkseni mämmi on enemmän yleinen klubi-ja tanssijapiireissä.

Vierailija
2/4 |
14.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun käsittääkseni mämmi on enemmän yleinen klubi-ja tanssijapiireissä.

Klubi- ja tanssijapiirien mämmi resepti:

Otetaan 500 g mämmimaltaita ja 800  ruisjauhoa ja sekoitetaan ne kulhoon kuivina. Kuumennetaan kattilassa vettä noin 2½ litraa noin 70-75 asteiseksi. Lisätään kaikki maltaat ja jauhot kerralla kattilaan mutta kuitenkin vähitellen ja sekoitetaan huolellisesti ja laitetaan kansi kattilaan. Kattila laitetaan noin 65-70 asteiseen uuniin ja annetaan imeltyä noin 3 tuntia. 

Kunseos on imeltynyt, nostetaan kattila liedelle ja maustetaan halutuilla mausteilla. Seosta  kuumennetaan varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että seos alkaa reilusti kuplimaan.  Seos siirretään noin 15 minuutiksi sivuun.  

Mämmiseos laitetaan uunivuokaan ja paistetaan 150-170 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Pinnalle valellaan, kuorettumista estämään, paiston alussa voimakasta siirappivettä. Sopiva seos on 1 dl siirappia ja 1 dl vettä.  Valelun voi uusia tarvittaessa.

Klubi- ja tanssijapiirien mämmi on parhaimmillaan kun mämmi on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.

Klubi- ja tanssijapiirien mämmi tarjoillaan kerman ja sokerin kera. Myös klubi- ja tanssijapiirien mämmin lisukkeiksi käy appelsiinihillo tai appelsiinikuorihillo.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vaniljakastike käy?

Vierailija
4/4 |
24.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

On

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kaksi