Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saatte itsetehdyistä perunalastuista rapeita? mulla jää löysäksi mutta palavat helposti?

Vierailija
26.10.2016 |

Laitanko liikaa öljyä vai teenkö liian ohuita siivuja vai mikähän tässä on?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teetkö niitä uunissa vaiko mikrossa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis häh? Perunalastuja itse tehden? Miten se muka on mahdollista?

Vierailija
4/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan itse tehnyt, mutta kuivaahan niiden pitäisi eli luulisin sinulla olevan liian kuuma uuni.

Vierailija
5/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko käytät liian kylmää öljyä tai laitat kerralla liian monta lastua kypsymään. Oletan siis, että kyseessä on uppopaistaminen. Öljyn pitää olla 175-asteista, ja lastuilla pitää olla tilaa ympärillään.

Vierailija
6/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

:-O kirjoitti:

Siis häh? Perunalastuja itse tehden? Miten se muka on mahdollista?

No miksi ei? Ohuita kuivia lastuja kuumaan öljyyn kiehumaan, niin enempää ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole riittävän kauaa, että vesi höyrystyisi. Tiputa lämpöä ja pidä kauemmin kypsymässä.

Vierailija
8/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teetkö pellillä rasvassa vai kattilassa? Olen tehnyt pellillä laittamalla voita. Joskus kokeilin munkeistakin jääneellä rasvalla kattilassa ja uunissa. Voi toimi paremmin kuin rypsiöljy. En tiedä oliko tuurista, kun en ole monesti tehnyt. Vaatii paljon rasvaa ja minulla rasvamäärä pienehköön sipsimäärään maksoi enemmän kuin sipsipussi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis uunissa olen paistanut, pitää yrittää taas uudelleen :)

Ap

Vierailija
10/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei, ei niistä tule rapeita uunissa. Ne pitää uppopaistaa öljyssä. Ei mitään terveysruokaa, mutta niin ne onnistuu. Uunissa ne jää aina enemmän tai vähemmän lötköiksi, jos ei käytä hervotonta rasvamäärää, jolloin ne ei ole sen terveellisempiä kuin uppopaistamalla - kestää vaan kauemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.

Vierailija
12/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.

Eihän niitä voi maustaa ennen kuin on paistanut. Muuten mausteet jää öljyyn ja kärähtää ja seuraavat on yhä kärähtäneemmän makuisia.

Öljyä menee todella paljon, jos samassa öljyssä ei tee useampia satseja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.

Öljy keittää sen nesteen pois, kun lämpö on kohdallaan. Öljy ei saa olla liian kuuma, jottei ruskistu liian nopeasti, jolloin jää lötköiksi, mutta pitää olla riittävän kuuma, jotta ne rapeutuu. En tiedä lämpötilaa eikä sillä oikeastaan ole väliä, kun sen näkee, kun ne alkaa paistumaan oikein.

Vierailija
14/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunalastuista tulee todella hyviä ja rapeita ihan ilman öljyäkin mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikset osta valmiita kaupasta?

Vierailija
16/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikset osta valmiita kaupasta?

Mitä vittua, ostaako jotkut oikeesti sipsinsä valmiina kaupasta??? Todellinen uusavuttomuuden huippu!

Vierailija
17/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä saan rapeita näin:

Kuorin perunat (voi myös jättää kuoren, jos haluaa) ja viipaloin ohueksi sellasella raastimen höylä osalla. Tämän jälkeen tulee kriittinen vaihe - niitä perunaviipaleita pitää liottaa kylmässä vedessä mielellään noin tunti. Tämä irrottaa niistä tärkkelystä, joka aiheuttaa vetisyyttä ja sitkeyttä. Sen jälkeen ne pitää kuivata hyvin, koska lisäät öljyä. Paista uunissa tai öljyssä.

Vierailija
18/18 |
26.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen mikrossa ja niistä tulee ihan superhyviä! Niitä tosiaan täytyy liottaa ensin ja sen jälkeen antaa kuivahtaa/kuivata tosi hyvin, sitten muutamaksi minuutiksi mikroon ja avot! 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi yksi