Miten saatte itsetehdyistä perunalastuista rapeita? mulla jää löysäksi mutta palavat helposti?
Laitanko liikaa öljyä vai teenkö liian ohuita siivuja vai mikähän tässä on?
Kommentit (18)
Teetkö niitä uunissa vaiko mikrossa?
Siis häh? Perunalastuja itse tehden? Miten se muka on mahdollista?
En ole koskaan itse tehnyt, mutta kuivaahan niiden pitäisi eli luulisin sinulla olevan liian kuuma uuni.
Joko käytät liian kylmää öljyä tai laitat kerralla liian monta lastua kypsymään. Oletan siis, että kyseessä on uppopaistaminen. Öljyn pitää olla 175-asteista, ja lastuilla pitää olla tilaa ympärillään.
:-O kirjoitti:
Siis häh? Perunalastuja itse tehden? Miten se muka on mahdollista?
No miksi ei? Ohuita kuivia lastuja kuumaan öljyyn kiehumaan, niin enempää ei tarvita.
Ei ole riittävän kauaa, että vesi höyrystyisi. Tiputa lämpöä ja pidä kauemmin kypsymässä.
Teetkö pellillä rasvassa vai kattilassa? Olen tehnyt pellillä laittamalla voita. Joskus kokeilin munkeistakin jääneellä rasvalla kattilassa ja uunissa. Voi toimi paremmin kuin rypsiöljy. En tiedä oliko tuurista, kun en ole monesti tehnyt. Vaatii paljon rasvaa ja minulla rasvamäärä pienehköön sipsimäärään maksoi enemmän kuin sipsipussi.
Siis uunissa olen paistanut, pitää yrittää taas uudelleen :)
Ap
Hei, ei niistä tule rapeita uunissa. Ne pitää uppopaistaa öljyssä. Ei mitään terveysruokaa, mutta niin ne onnistuu. Uunissa ne jää aina enemmän tai vähemmän lötköiksi, jos ei käytä hervotonta rasvamäärää, jolloin ne ei ole sen terveellisempiä kuin uppopaistamalla - kestää vaan kauemmin.
Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.
Eihän niitä voi maustaa ennen kuin on paistanut. Muuten mausteet jää öljyyn ja kärähtää ja seuraavat on yhä kärähtäneemmän makuisia.
Öljyä menee todella paljon, jos samassa öljyssä ei tee useampia satseja.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kuivata hyvin ennen öljyämistä ja maustamista.
Öljy keittää sen nesteen pois, kun lämpö on kohdallaan. Öljy ei saa olla liian kuuma, jottei ruskistu liian nopeasti, jolloin jää lötköiksi, mutta pitää olla riittävän kuuma, jotta ne rapeutuu. En tiedä lämpötilaa eikä sillä oikeastaan ole väliä, kun sen näkee, kun ne alkaa paistumaan oikein.
Perunalastuista tulee todella hyviä ja rapeita ihan ilman öljyäkin mikrossa.
Vierailija kirjoitti:
Mikset osta valmiita kaupasta?
Mitä vittua, ostaako jotkut oikeesti sipsinsä valmiina kaupasta??? Todellinen uusavuttomuuden huippu!
Minä saan rapeita näin:
Kuorin perunat (voi myös jättää kuoren, jos haluaa) ja viipaloin ohueksi sellasella raastimen höylä osalla. Tämän jälkeen tulee kriittinen vaihe - niitä perunaviipaleita pitää liottaa kylmässä vedessä mielellään noin tunti. Tämä irrottaa niistä tärkkelystä, joka aiheuttaa vetisyyttä ja sitkeyttä. Sen jälkeen ne pitää kuivata hyvin, koska lisäät öljyä. Paista uunissa tai öljyssä.
Mä teen mikrossa ja niistä tulee ihan superhyviä! Niitä tosiaan täytyy liottaa ensin ja sen jälkeen antaa kuivahtaa/kuivata tosi hyvin, sitten muutamaksi minuutiksi mikroon ja avot!
Up