Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lämpömittarin silikonisuojus

Vierailija
15.10.2016 |

Tietääkö joku pitääkö tuossa lämpömittarissa päässä oleva punainen silikonisuojus ottaa pois ennen käyttöä vai onko se esim. sitä varten ettei lämpömittarin kärki osu kattilan reunaan ja vääristä tulosta? http://aijaa.com/DcjBnC

Tuo on siis kattilan reunaan laitettava rasvan lämpömittari uppopaistamista varten.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
15.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/5 |
15.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kertokaa nyt, haluan alkaa ruokaa tekemään!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
15.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä.

Vierailija
4/5 |
15.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista.

Vierailija
5/5 |
15.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otin suojan pois ja mittari toimi mutta huomasin ongelman. Jos lämmitän öljyn 200 asteiseksi ja kippaan 250g jäisiä ranskanperunoita niin lämpö putoaa 120-130 asteeseen eikä nouse ylös kuin paiston lopussa.

Kysymys: onko esipaistetuissa ranskanperunoissa 80% vettä ja poistuuko se kokonaan paistotapahtumassa?

Koska jos näin on, laskin että mikäli perunat laitetaan rasvaan -10 asteisena niin veden höyrystämiseen täydellisesti tarvitaan energiaa 612kJ joka seitsemän minuutin paistoajalla merkitsee keskimääräistä lämpövirtaa 1,46kJ/s eli kattilaa pitäisi keskimäärin lämmittää 1,46kW:n teholla!!

Rasvalitra luovuttaa energiaa 50 asteen lämpötilamuutoksella (mikä on liikaa) vain 94,5kJ joka kuluu jään lämmittämiseen ja sulattamiseen.

Lieden levyn vastusarvo oli 50 ohmia ja jännite 227 volttia joten keittolevyn teho on vain 1kW millä rasvakattila oli. Eli paistotapahtuma minulla pitää kestää vähintään 10,5 minuuttia jotta kaikki tarvittava energia on saatu kattilaan. Eikä laskelmassa ole otettu huomioon ympäristöön siirtyvää lämpöä, koska eihän kaikki energia mene 100% paistotapahtumaan. Kattila ja liesi säteilee lämpöä ympäristöönsä, johon kuluu osa tehosta.

Liedessäni isoimman levyn teho on 2kW jonka pitäisi juuri ja juuri riittää rasvassa keittämiseen. Huomenna keitän uudelleen isommalla levyllä ja kokeilen miten lämpötila pysyy kattilassa. Ranskalaispaketin ohjeessa lukee että noin 5 minuuttia 175 asteessa.

Jos haluan paistaa 5 minuutissa ja tarvitsen sen 612kJ lämpöä sekä olen lämmittänyt rasvan 200 asteeseen ja se saa viilentyä 175 asteeseen niin tarvitsen keskimääräisen lämmitystehon 1,9kW. Isoimman levyn pitäisi juuri ja juuri riittää. Jos laitan rasvaa kolme litraa lisää niin tarvitsen 1,4kW.

125g annoksen paistamiseen tarvitsisin enää 317kJ ja viiden minuutin paistoajalla keskimääräinen lämmitysteho litralla rasvaa olisi 0,9kW. Neljä litraa niin 0,45kW. Saattaa olla että joudun paistamaan maksimissaan 125g kerrallaan jos isomman levyn käyttöönotto ja rasvan lisääminen ei auta asiaan.

Onko kenelläkään kokemuksia rasvassa keittämisestä? Onko kenelläkään rasvakeitintä ja onko siinä vastaavia ongelmia?

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän yksi