Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Koko perheen nettotulot 3000euroa kuukaudessa. Paljonko sait asuntolainaa?

Kommentit (3)

Vierailija

Vaikuttaa kaupunki, kakaroiden määrä, ihan kaikki mahdollinen. Esim. Oletko lähihoitaja vai joku ala josta voi saada fudut anytime.

Laita lainalaskuri googleen, suuntaa-antava.

Vierailija

Me saatiin juuri lainaa 111 000 euroa vaikka minä kotona vauvan kanssa ja opiskelija, ei työtä mihin palata. Mies keskituloinen, nettona tulee n. 2100 euroa ja minulla tulot toistaiseksi minimiäitiyspäiväraha 500e ja lapsilisä 95e eli yhteensä n. 2700 euroa. Sekin tulee vielä tippumaan jonnekin 2500 euroon kun jään hoitovapaalle. 

Meillä vaikutti suotuisasti varmasti se että meillä oli säästössä 10 % asunnon kauppahinnasta. Nykyään ensiasunnonostajalla pitää olla vähintään 5 % säästössä asunnon kauppahinnasta, muilla 10 %. Me olimme ensiasunnonostajia, joilla asp-tili, joka suojaa myös mahdolliselta korkojen nousulta. Veikkaan että olisimme voineet saada maksimissaan 130-140te lainaa, mutta ei ollut tarvetta eikä oltaisi niin paljoa haluttu ottaa. Tällä hetkellä kaikki asumisenkustannukset  vie 30 % nettotuloista, ei siis tule hätä vaikka tulot tippuisivat ja korot nousisivat.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kannattaa käydä eri pankeissa neuvottelemassa, saatte useamman tarjouksen ja helpompi kilpailuttaa pankit. Joku voi antaa enemmän, joku vähemmän lainaa..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla