Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Punertava lohi

ruokapaniikki
14.09.2016 |

Olen aivan äärettömän tarkkana ollut syömisen suhteen raskausaikana, mutta välillä tuntuu, että siltikin jää jotakin huomaamatta. Tänään söin lounaalla lohta ja muutaman palan maistettuani huomasin, että osa fileestä on sisältä punertavaa eikä niin vaaleaa kuin kypsän lohen kuuluisi olla. Millainen riski tässä on? Jätin loput syömättä kun huomasin asian. Ehdin kuitenkin jonkin verran syömään...

Onko ylipäätään mahdollista käydä esim. yksityisellä verikokeessa selvittämässä listeria ja toksoplasma ja missä vaiheessa kannattaa mennä riskiruuan syömisestä? Voiko kokeeseen vain varata ajan? Julkiselle puolelle ei taida kovin helposti päästä tätä asiaa verikokeella varmistamaan.

Varmaan kuulostan hysteeriseltä, mutta suojeluvietti on vaan niin vahva pikkuista kohtaan.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No huh huh. Miksi et kypsennä sitä kunnolla?

Vierailija
2/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli siis olet menossa verikokeisiin tuon lohipalan vuoksi?? Ei pahalla mutta kuulostat siltä että kun lapsi kasvaa niin hän saa poistua asunnosta ilman sinua ja kuplamuovipukua vasta 18-vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi syöt raakaa kalaa? Tottakai siinä on riskinsä.

Vierailija
4/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi syöt raakaa kalaa? Tottakai siinä on riskinsä.

Sushissa käytetään raakaa kalaa...................................... Eikä tiedettävästi kukaan ole sushiin kuollut.

Vierailija
5/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi pitää jättää hieman punertavaksi. Kylmäsavustettu ja graavattu lohi muodostavat listeriariskin koska säilyvät pitkän ajan ja huonolla tuurilla niistä on joskus voinut paljastua listeriabakteeri. Toksoplasman voit saada jos nuolet kissa peppua. Tuore lohi ei ole riski koska säilyvyys aika on niin lyhyt ja kala oli kypsennettyä

Vierailija
6/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin tunti sitten lounaaksi graavilohta ja salaattia ja sunnuntaina söin sushia, ei käynyt mielessä varata lääkäri aikaa :---D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
14.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äly hoi. Älä jätä järkeä.

Vierailija
8/8 |
18.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei!

Raskauden aikana on hyvä olla tarkkana syömisensä kanssa. Listerian saamisen riski on erittäin pieni, mutta jos sen saa, se on vaarallinen raskaudelle.

Listerian tarttumisen kyllä huomaa. Se on erittäin raju tauti, joka ei jää huomaamatta. Sinun ei siis tarvitse käydä minkäänlaisissa verikokeissa varmistaaksesi, että et ole saanut listeriaa. Toksoplasmoosi tarttuu lähinnä kissoista, joten ruoasta sitä ei tarvitse pelätä saavansa.

Voit olla ihan huoletta asian suhteen. Tuoreesta merikalasta ei voi sairastua.