Onko gluteeniton leipä terveellisempää kuin tavallinen, koska ei ole vehnää?
Voiko gluteenitonta leipää syödä reilummin kuin tavallista?
Kommentit (30)
Jos kaloreita katsoo, niin ei kannata ahmia. Ravintosisältökään ei usein ole mikään ihmeellinen noissa gluteenittomissa leivissä.
Gluteeniton leipä on tietenkin huomattavasti terveellisempää (=vähemmän haitallista), jos on keliakia ja on herkkä gluteenille.
Suosittelen syömään pääasiassa muuta kuin leipää, oli ruokavalio millainen tahansa.
Jos ei ole keliaakikko, ei ole mitään syytä syödä gluteenitonta leipää. Se nyt vaan sattuu olemaan tämän hetken muotibuumi, ihan niin kuin pari vuotta sitten karppaus.
Gluteeniton leipä voi olla vehnää. Jauhoista on silloin poistettu gluteeni.
Luontaisesti gluteenittomassa ei ole vehnää.
Ja vastaus on ei.
Vierailija kirjoitti:
Jos kaloreita katsoo, niin ei kannata ahmia. Ravintosisältökään ei usein ole mikään ihmeellinen noissa gluteenittomissa leivissä.
Gluteeniton leipä on tietenkin huomattavasti terveellisempää (=vähemmän haitallista), jos on keliakia ja on herkkä gluteenille.
Suosittelen syömään pääasiassa muuta kuin leipää, oli ruokavalio millainen tahansa.
Eikö edes itse leivottuna ole ravintosisältö ok?
Terveellisintä on syödä täysjyväruisleipää. Ei ole gluteenitonta mutta ei myöskään vehnää.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole keliaakikko, ei ole mitään syytä syödä gluteenitonta leipää. Se nyt vaan sattuu olemaan tämän hetken muotibuumi, ihan niin kuin pari vuotta sitten karppaus.
Entä jos on ärtyvän suolen oireyhtymä?
Vierailija kirjoitti:
Terveellisintä on syödä täysjyväruisleipää. Ei ole gluteenitonta mutta ei myöskään vehnää.
Ärtyvän suolen oireyhtymä - eli ruis ei käy.
Mikään keinotekoinen ei ole terveellisempää kuin alkuperäinen. Jos haluat syödä gluteenittomasti niin syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa ja unohda leivät.
Vierailija kirjoitti:
Mikään keinotekoinen ei ole terveellisempää kuin alkuperäinen. Jos haluat syödä gluteenittomasti niin syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa ja unohda leivät.
Millä korvata leipä? Ärtyvän suolen takia mikä tahansa ei käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole keliaakikko, ei ole mitään syytä syödä gluteenitonta leipää. Se nyt vaan sattuu olemaan tämän hetken muotibuumi, ihan niin kuin pari vuotta sitten karppaus.
Entä jos on ärtyvän suolen oireyhtymä?
Siinä tapauksessa kannattaa unohtaa viljat kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Mikään keinotekoinen ei ole terveellisempää kuin alkuperäinen. Jos haluat syödä gluteenittomasti niin syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa ja unohda leivät.
No suurin osa gluteenittomista resepteistä on kyllä luontaisesti gluteenittomia nykyään. Jos esim. leipoo leipää kaurasta, tattarista, jne. niin eihän nuo nyt mitään keinotekoisia tuotteita ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikään keinotekoinen ei ole terveellisempää kuin alkuperäinen. Jos haluat syödä gluteenittomasti niin syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa ja unohda leivät.
Millä korvata leipä? Ärtyvän suolen takia mikä tahansa ei käy.
Ei sitä mitenkään tarvitse "korvata", syöt vain muuta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole keliaakikko, ei ole mitään syytä syödä gluteenitonta leipää. Se nyt vaan sattuu olemaan tämän hetken muotibuumi, ihan niin kuin pari vuotta sitten karppaus.
Entä jos on ärtyvän suolen oireyhtymä?
Siinä tapauksessa kannattaa unohtaa viljat kokonaan.
Käsittääkseni kaura käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikään keinotekoinen ei ole terveellisempää kuin alkuperäinen. Jos haluat syödä gluteenittomasti niin syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa ja unohda leivät.
Millä korvata leipä? Ärtyvän suolen takia mikä tahansa ei käy.
Ei sitä mitenkään tarvitse "korvata", syöt vain muuta.
No eikös siinä kyse ole vähän niin kuin korvaamisesta? Ennen syönyt välipalalla leipää, nyt leipä pitää korvata jollain muulla?
Kaupassa myytävissä gluteenittomissa leivissä on yleensä todella vähän kuitua ja paljon rasvaa. Jotkut näkkärit on ihan hyviä kuidun lähteitä. Muuten suosin kaurapuuroa leivän sijaan, koska ne leivät tosiaan ravintoarvoltaan surkeaa höttöä.
Vierailija kirjoitti:
Gluteeniton leipä voi olla vehnää. Jauhoista on silloin poistettu gluteeni.
Luontaisesti gluteenittomassa ei ole vehnää.
Ja vastaus on ei.
Niih, paitsi kaura on luontaisesti gluteenitonta, mutta ei sovi vilja alllergiselle.
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa myytävissä gluteenittomissa leivissä on yleensä todella vähän kuitua ja paljon rasvaa. Jotkut näkkärit on ihan hyviä kuidun lähteitä. Muuten suosin kaurapuuroa leivän sijaan, koska ne leivät tosiaan ravintoarvoltaan surkeaa höttöä.
Kaurapuuro onkin hyvää aamulla. Mutta ei sitä toista kertaa saman päivän aikana syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa myytävissä gluteenittomissa leivissä on yleensä todella vähän kuitua ja paljon rasvaa. Jotkut näkkärit on ihan hyviä kuidun lähteitä. Muuten suosin kaurapuuroa leivän sijaan, koska ne leivät tosiaan ravintoarvoltaan surkeaa höttöä.
Kaurapuuro onkin hyvää aamulla. Mutta ei sitä toista kertaa saman päivän aikana syödä.
Muitakin vaihtoehtoja löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa myytävissä gluteenittomissa leivissä on yleensä todella vähän kuitua ja paljon rasvaa. Jotkut näkkärit on ihan hyviä kuidun lähteitä. Muuten suosin kaurapuuroa leivän sijaan, koska ne leivät tosiaan ravintoarvoltaan surkeaa höttöä.
Kaurapuuro onkin hyvää aamulla. Mutta ei sitä toista kertaa saman päivän aikana syödä.
Muitakin vaihtoehtoja löytyy.
Mikä ihmeen vastaustyyli se tällainen on? Kaipaisi hieman havainnollisuutta. Samalla vaivalla kirjoittaisit toiseen virkkeeseen pari esimerkkiä näistä vaihtoehdoista. Onkohan näin epähavainnollisesti kirjoittavalla haasteita arkielämän kommunikoinnissa?
ei.