Voiko omenapiirakassa skipata sokerin ja kananmunien vaahdotuksen?
Ilman, että vaikuttaa rakenteeseen paljoa? Ei sähkövatkainta täällä enkä jaksaisi käsin vispata.
Kommentit (7)
Hmmm, täällä kun ei ole vuokaakaan niin pitää tehdä pellillinen. Toimiikohan tuo pellinkin kanssa? Ap
Vaikuttaahan se rakenteeseen niin, että ei tule kuohkeaa vaan tiivistä. Onhan niitä reseptejä, joissa tarkoituksella tehdään niin. Ihan syötävää tulee, etenkin jos syö heti tuoreena. Itse en tykkää vähänkään seisoneena.
Älä käytä reseptiä, joka vaatii vatkausta. Hyvin yksinkertaista. Ohjeita löytyy googlesta " omenapiirakka uunipellillä" tai omenapiirakka+uunipelti. Piirakat ovat yleensä parhaimmillaan tuoreena, mutta jos piirakkapalaa lämmittää mikrossa, se maistuu vielä seuraavana päivänä.
Mulla on sellainen pikaresepti, jossa jauhot, sokeri ja rasva sekoitetaan (siis ihan käsin), lisätään neste ja muna ja ihan hyvä siitä tulee.