Kun tekee gluteenittomista jauhoista kakkua.
Mitä kannattaa laittaa lisäksi, että ei ihan murene palasiksi?
Auttakaa jauhopeukalot. Makeaa leivonnaista olisi tarkoitus tehdä.
Kommentit (9)
Täytekakkupohjan leivon ainakin pelkillä perunajauhoilla! Ja tulee ihan paras pohja! Muut leivonnaiset leivon semperin finmixillä enkä lisää muuta. Hyvin onnistuu...
Kannattaa netistä kaivaa ihan gluteenittoman leivonnan ohjeita. Jos vain vaihtaa "tavalliseen" ohjeeseen vehnäjauhojen tilalle gluteenittomat, niin tuloksena usein on aika kuiva ja mureneva kakku. Gluteenittomat jauhot vaativat enemmän nestettä, eli joskus teen niin, että "tavalliseen" ohjeeseen joko lisään nestettä tai vähennän jauhoja. Ohjeet, joissa on mukana rahkaa, kermaviiliä, soseutettua banaania yms. ovat yleensä parhaita (tulos mukavan kostea eikä "puruinen"). Ensimmäiset gluteenittomat meni minultakin totaalisen pieleen, mutta nyt jo useamman vuoden asiaa harjoitelleena en enää kaipaa vehnäjauhoa keittiööni (paitsi ehkä pullan leivontaan). Minkälaista herkkua olet leipomassa (kuivakakkua, piirakkaa, muffinsseja)?
Olen tekemässä täytekakkua lapsen synttäreille ja mukana keliaakikko. En ole koskaan tehnyt, mutta nyt haluan yrittää. Tuo banaani voisi olla ihan hyvä tekemässä sitkosta. Kiitos.
Ap
Täytekakun saa helpoiten käyttäen perunajauhoista tehtyjä käärätortun pohjia, jotka leikkaa sopivan kokoisiksi. Ja alla olevan linkin muffinssit ovat yleensä ihan takuuvarma hitti ja tosi helpot tehdä (valkosuklaan voi hyvin korvata tummalla suklaalla tai jättää pois, jos pitää olla myös täysin laktoositon)
http://marla76.vuodatus.net/lue/2008/10/vadelma-valkosuklaa-muffinsit-g…
Onnea leivontaan! =)
Mä teen täytekakkupohkan niin että otan kolme tuoppia.
Yhteen rikon 6 munaa, toisen täytän sokerilla niin että on yhtä paljon lasissa kuin munia, ja kolmanteen perunajauhoja sitten saman verran. Joskus korvaan osan perunajauhoista kaakaojauheella. Sitten vähän leivinjauhetta ja vaniljasokeria vielä jauhon sekaan.
Vuokaan laitan leivinpaperia niin ei tartte miettiä millä levittää.
Muista sitten, että myös vuoan jauhotusjauhon pitää olla gluteenitonta. Moni vahingossa tekee tuossa virheen.
Psylliumia pari ruokalusikkalista turpoamaan lämpimään nesteeseen.