Onko joku tehnyt pizzapohjaa kukkakaalista?
Tekisi mieli kokeilla, mutta pelkään että lopputulos on pahaa. Onko kokemuksia?
Kommentit (8)
Olen, tykkäsin. Olen tehnyt myös mantelijauhoista, siitäkin tykkäsin. Jos et tykkää kukkakaalista, ei varmaan kannata tehdä. Ei se pohja maistu vehnäpohjalta. Mutta yleensä kannattaa kokeilla enne kuin tietää, mitä mieltä itse on.
Älä odota, että lopputulos olisi samanlainen kuin oikeassa pizzassa. Ajattele, että kyseessä on kokonaan eri ruokalaji. Itse kokeilin HS:n ohjetta, jossa on paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa, ja tykkäsin tosi paljon. Mitään kinkku-ananas-aurajuustosettiä en lähtisi kukkakaalipohjan päälle kokoamaan.
Mä en ole tehnyt mutta terveysintoilija siskoni syötti minulle sellaista. Oli tehnyt Vege! keittokirjan ohjeen mukaan. Minusta se oli kyllä vaan pahaa.
Okei, kiitos vastauksista. :) En nyt kukkakaalia inhoa, mutta onhan se raakana vähän plääh. Ehkäpä innostun kokeilemaan. Olen lähinnä miettinyt, että onko tämä joku sellainen juttu mikä kuulostaa hyvältä mutta ei oikeassa elämässä toimi, kiva kuulla että ainakin jotkut ovat tykänneet.
Varaudu hajuhaittoihin, kypsennetyt kaalit lemuaa. Syynä oli muistaakseni joku rikkiyhdiste, joka sulaa huonosti mahassa -> pierut (rikinhajuiset). Kypsennys saa ne sulamaan paremmin, mutta vapauttaa sen hajun jo kypsennysvaiheessa.
Paahdettu kukkakaali on itsessään tosi hyvää. Rakenne on hyvä ja makuun tulee mukavaa pähkinäisyyttä. Sen voi vielä maustaa vaikka harissalla ja tujauttaa päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Grillissakin kukkakaalista tulee hyvää, kun leikkaa sen puolentoista sentin paksuisiksi kiekoiksi.
En tajua, miksi kukkakaalista pitäisi väkisin yrittää jotakin pitsan korviketta, kun se ei sellaiseen lainkaan sovi. -1
Se ei ole mahdollista. Pitsan pohja tehdään taikinasta.