Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kilon kirjolohi uunissa. Kauan?

Vierailija
30.07.2016 |

Auttakaa nyt joku tumpeloa. En ole ikinä valmistanut uunissa kalaa, en minkäänlaista.
Savustimessa joskus muikkuja tehnyt.

Nyt jääkaapissa odottaa kilon kokoinen kokonainen lohi. Olen sitä tämän päivän katsellut, etsinyt netistä ohjetta.

Edelleen se siellä jääkaapissa minua tuijottaa enkä ole sopivaa ohjetta löytänyt.
Pari tuntia sitten pesin sen ja iskin merisuolaa sisään.

Nyt se kai pitäisi uskaltaa uuniin siirtää.
Missä asteessa ja miten kauan sitä paistetaan?

Yritän opetella syömään kalaa 2 kertaa viikossa, mutta tarvitsen selkeät ohjeet. Ei ole varaa maksaa itseään kipeäksi kalasta ja sitten pilata se, kun ei osaa sille mitää tehdä.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista 200 asteessa n.30 min.Kannattaa kurkata että se on kypsää.

Vierailija
2/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parisataa astetta ja korkeintaan puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi on kypsää kun evä irtoaa taivutettaessa. Ja kun nostat nahkaa niin näet ettei liha ole enää läpikuultavaa vaan vaaleaa ja mureaa. 

Vierailija
4/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laittaisin grillivastuksilla fileenä, eikä tarvitse olla kovin kauhean kypsääkään. Meinaatko siis kokonaisena laittaa?

Vierailija
5/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuukkeloippa vauvapalstan sijaan uunikalan valmistus.

Vierailija
6/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D

Vierailija
8/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuukkeloinkin. Joka ohjeessa neuvottiin vähän eri asteet ja valmistusaika?? Luki vaan kunnes kala on kypsä.

Oikeasti joku voi olla sen verran pihalla kalan valmistuksesta ettei ole varma milloin se on kypsä.

Kiitos ohjeista. Kala uunissa ja kurkkailen välillä :)

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D

Fileet uuniin.

Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain

paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.

uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,

pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.

Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).

Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...

Soosi.

2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä

2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...

Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.

Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.

Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.

Keitä kokoon puolella.

Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)

ja soseuta kastike.

Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.

Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:

Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...

Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa

ja lautaselle.

_________________

"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."

Vierailija
10/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuukkeloinkin. Joka ohjeessa neuvottiin vähän eri asteet ja valmistusaika?? Luki vaan kunnes kala on kypsä.

Oikeasti joku voi olla sen verran pihalla kalan valmistuksesta ettei ole varma milloin se on kypsä.

Kiitos ohjeista. Kala uunissa ja kurkkailen välillä :)

Ap

Taitaa olla vähän makuasia. Joidenkin mielestä kai suurin virhe on kypsentää liikaa, itse ehkä tykkään vähän kuivemmasta ja tiiviimmästä, mutta vähän raakakaan ei taida terveyden kannalta olla suuri riski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D

Fileet uuniin.

Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain

paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.

uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,

pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.

Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).

Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...

Soosi.

2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä

2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...

Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.

Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.

Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.

Keitä kokoon puolella.

Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)

ja soseuta kastike.

Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.

Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:

Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...

Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa

ja lautaselle.

_________________

"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."

Kokeilempa tätä ensi kerralla.

Nyt ihan perus uunifisu tulossa. Lisukkeena salaattia ja kermaviilikastiketta, jossa tilliä, suolaa ja sitruunamehua.

Ap

Vierailija
12/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D

Fileet uuniin.

Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain

paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.

uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,

pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.

Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).

Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...

Soosi.

2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä

2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...

Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.

Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.

Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.

Keitä kokoon puolella.

Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)

ja soseuta kastike.

Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.

Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:

Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...

Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa

ja lautaselle.

_________________

"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."

Minkä päälle se lohi pannaan? Siis ihan vaan siihen pellille? Ei paperi aalle tms?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.

Puolituntia ei riitä.

Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D

Fileet uuniin.

Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain

paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.

uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,

pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.

Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).

Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...

Soosi.

2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä

2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...

Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.

Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.

Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.

Keitä kokoon puolella.

Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)

ja soseuta kastike.

Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.

Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:

Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...

Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa

ja lautaselle.

_________________

"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."

Minkä päälle se lohi pannaan? Siis ihan vaan siihen pellille? Ei paperi aalle tms?

Huhuu?

Vierailija
14/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinpaperin päälle toki, helpottaa pesua huomattavasti.☺

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vaikka sipulia ja tilliä väliin paiston ajaksi.

Vierailija
16/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

ok kiitos.. ajattelin et josko se pitää panna johonkin vuokaan tai folioon tai pussiin?

Vierailija
17/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
19/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.soppa365.fi/2015/01/taydellisen-meheva-uunilohi-42-asteinen-…

Tässä neuvotaan käyttämään paistolämpömittaria, mutta olen itse aina pärjännyt ilman

Vierailija
20/20 |
30.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset