Kilon kirjolohi uunissa. Kauan?
Auttakaa nyt joku tumpeloa. En ole ikinä valmistanut uunissa kalaa, en minkäänlaista.
Savustimessa joskus muikkuja tehnyt.
Nyt jääkaapissa odottaa kilon kokoinen kokonainen lohi. Olen sitä tämän päivän katsellut, etsinyt netistä ohjetta.
Edelleen se siellä jääkaapissa minua tuijottaa enkä ole sopivaa ohjetta löytänyt.
Pari tuntia sitten pesin sen ja iskin merisuolaa sisään.
Nyt se kai pitäisi uskaltaa uuniin siirtää.
Missä asteessa ja miten kauan sitä paistetaan?
Yritän opetella syömään kalaa 2 kertaa viikossa, mutta tarvitsen selkeät ohjeet. Ei ole varaa maksaa itseään kipeäksi kalasta ja sitten pilata se, kun ei osaa sille mitää tehdä.
Kommentit (20)
Parisataa astetta ja korkeintaan puoli tuntia.
Lohi on kypsää kun evä irtoaa taivutettaessa. Ja kun nostat nahkaa niin näet ettei liha ole enää läpikuultavaa vaan vaaleaa ja mureaa.
Itse laittaisin grillivastuksilla fileenä, eikä tarvitse olla kovin kauhean kypsääkään. Meinaatko siis kokonaisena laittaa?
Kuukkeloippa vauvapalstan sijaan uunikalan valmistus.
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Vierailija kirjoitti:
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D
Kuukkeloinkin. Joka ohjeessa neuvottiin vähän eri asteet ja valmistusaika?? Luki vaan kunnes kala on kypsä.
Oikeasti joku voi olla sen verran pihalla kalan valmistuksesta ettei ole varma milloin se on kypsä.
Kiitos ohjeista. Kala uunissa ja kurkkailen välillä :)
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D
Fileet uuniin.
Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain
paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.
uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,
pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.
Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).
Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...
Soosi.
2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä
2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...
Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.
Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.
Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.
Keitä kokoon puolella.
Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)
ja soseuta kastike.
Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.
Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:
Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...
Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa
ja lautaselle.
_________________
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Vierailija kirjoitti:
Kuukkeloinkin. Joka ohjeessa neuvottiin vähän eri asteet ja valmistusaika?? Luki vaan kunnes kala on kypsä.
Oikeasti joku voi olla sen verran pihalla kalan valmistuksesta ettei ole varma milloin se on kypsä.
Kiitos ohjeista. Kala uunissa ja kurkkailen välillä :)
Ap
Taitaa olla vähän makuasia. Joidenkin mielestä kai suurin virhe on kypsentää liikaa, itse ehkä tykkään vähän kuivemmasta ja tiiviimmästä, mutta vähän raakakaan ei taida terveyden kannalta olla suuri riski.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D
Fileet uuniin.
Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain
paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,
pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).
Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...
Soosi.
2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä
2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.
Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.
Keitä kokoon puolella.Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)
ja soseuta kastike.Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.
Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:
Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...
Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa
ja lautaselle._________________
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Kokeilempa tätä ensi kerralla.
Nyt ihan perus uunifisu tulossa. Lisukkeena salaattia ja kermaviilikastiketta, jossa tilliä, suolaa ja sitruunamehua.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D
Fileet uuniin.
Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain
paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,
pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).
Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...
Soosi.
2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä
2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.
Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.
Keitä kokoon puolella.Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)
ja soseuta kastike.Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.
Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:
Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...
Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa
ja lautaselle._________________
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Minkä päälle se lohi pannaan? Siis ihan vaan siihen pellille? Ei paperi aalle tms?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyll sitä lähemmäs tunti pitää pitää.
Puolituntia ei riitä.
Ei todellakaan pidä tuntia kypsentää :D
Fileet uuniin.
Ite heitän kalan fileeksi, merisuolaa fileitten pintoihin, fileet vastakkain
paperiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen uuniin laittoa.uuni 175 astetta, en pyyhi fileestä suolaa pois ennen uuniin laittoa,
pinnalle sitruunaa, ja kalamaustetta.Uunissa koosta riippumatta 50 minuuttia (kokonaisena ehkä tunti+).
Kala on aika blendin makuista ilman hyviä lisukkeita. Toki menee böankkonakin mutta...
Soosi.
2 salottisipulia, 150g purjoa (valkoista osaa) 1 dl vermuttia, 1 dl valkoviiniä
2 dl ranskan kermaa, sesamsiemenöljyä n.0,5dl, suolaa, pippuria, voita...Kuullota sipuli ja purjo kattilassa reilun voin kanssa.
Torppaa sekaan vermutti ja valkoviini ja keitä kokoon puolella.Torppa sekaan ranskan kerma, suola, pippuri.
Keitä kokoon puolella.Lyö seos monitoimikoneeseen tai blenderiin lisää sesamsiemenöljy(muu öljy)
ja soseuta kastike.Ite alottelen yleensä kastikkeen teolla kun tuo kokoon keittyminen ottaa aikaa.
Lisukkeeksi suosittelen seuraavaa:
Tuorekurkkua suikaloituna, ituja, purjoa...
Kaikki pikaisesti kuullotettuna nopeasti voi/öljy seoksessa pinnalle snadisti suolaa
ja lautaselle._________________
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."Minkä päälle se lohi pannaan? Siis ihan vaan siihen pellille? Ei paperi aalle tms?
Huhuu?
Leivinpaperin päälle toki, helpottaa pesua huomattavasti.☺
Laita vaikka sipulia ja tilliä väliin paiston ajaksi.
ok kiitos.. ajattelin et josko se pitää panna johonkin vuokaan tai folioon tai pussiin?
http://www.soppa365.fi/2015/01/taydellisen-meheva-uunilohi-42-asteinen-…
Tässä neuvotaan käyttämään paistolämpömittaria, mutta olen itse aina pärjännyt ilman
Paista 200 asteessa n.30 min.Kannattaa kurkata että se on kypsää.