"Sulanutta tuotetta ei saa pakastaa uudelleen" - Kävelin kaupasta kotiin ja matka kesti n. 1 h , onko tuote niin sulanut ettei sitä saisi enää pakastaa uudelleen?
Laitoin kyllä pakastimeen heti kun tulin kotiin, mutta onkohan se nyt paha kun ehti sulaa matkalla?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Itsehän tiedät oliko sulanut kokonaan.
Mutta kuka oikeasti ostaa pakasteita, jos tietää että edessä on tunnin kävelymatka kesällä?
No aika lötköltä vaikutti, kun avasin paketin mutta se nyt on pakastimessa ja sillä sökö. Kyseessä on siis pizzapohjat, koska en jaksa tehdä niitä itse enkä myöskään jaksanut lähteä erikseen hakemaan niitä millään nopealla kulkuvälineellä.
Kuolenkohan minä nyt kun syön niitä?
Ap
Et kuole. Makuun ja koostumukseen voi vaikuttaa eli käyttäisin mahdollisimman nopeasti.
Makuhaittaa saattaa tulla. Periaatteessa pöpöt alkaa jylläämään heti kun se sulaa ja jos jäätyy hitaasti uudelleen, voi olla mahavaivaa syödessä tiedossa.
Vierailija kirjoitti:
Makuhaittaa saattaa tulla. Periaatteessa pöpöt alkaa jylläämään heti kun se sulaa ja jos jäätyy hitaasti uudelleen, voi olla mahavaivaa syödessä tiedossa.
Alkaa siis pöpöt jylläämään jääkaapissa? Mulla ainakin säilyy voi siellä monta kuukautta.
Kyllä ennemmin jaksaisin tehdä pizzapohjan itse kuin kävellä tunnin suuntaansa pakastepohjan takia...
No et kuole. Ei ole suositeltavaa, koska tulee jäähilettä ja säilyvyydestä ei ole takeita, mutta ei se haittaa jos kerran sulaa, eikä tuon pitempää aikaa ole ollut ja käytät pian.
Jos kuvitellaan, että tuotteella on esim. 7 päivää säilyvyysaikaa, niin voit pakastaa sen 6 kertaa ja ottaa joka toinen kerta pois pakastamisesta. Kuvitellaan, että se yksi päivä on mennyt umpeen siellä pakkasessa. Ei tämä sen ihmeellisempi asia ole.
Kunhan et muille syötä. Itsesi kanssa voit ottaa riskejä, mutta et voi altistaa muita mahdollisille terveyshaitoille.
Pizzapohja on muutenkin armollisempi tuossa. Lihaa ja kalaa ei ihan oikeasti pitäisi pakastaa ensimmäistäkään kertaa mutta varsinkaan ei toista kertaa. Niitten solurakenne vaurioituu siinä, niin ei ole hyvä. Pakastetun kalan tunnistaa heti kun se on vetistä.
Suomessa kuolee Tilastotieteen laitoksen mukaan keskimäärin 40 ihmistä vuodessa syötyään jo sulanutta, ja uudelleen pakastettua tuotetta. Laitoksen johtaja, prof. Vesa Keskinen muistuttaakin ihmisiä kylmäketjun säilyttämisestä matkalla kaupasta omaan kylmäsäilytystilaan.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ennemmin jaksaisin tehdä pizzapohjan itse kuin kävellä tunnin suuntaansa pakastepohjan takia...
En mä nyt pelkkiä pakastepohjia käynyt ostamassa :D
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kunhan et muille syötä. Itsesi kanssa voit ottaa riskejä, mutta et voi altistaa muita mahdollisille terveyshaitoille.
Tämäpä oli oikein kauniisti sanottu, av-palstalaisiin voi aina luottaa. <3
Ap
Itsehän tiedät oliko sulanut kokonaan.
Mutta kuka oikeasti ostaa pakasteita, jos tietää että edessä on tunnin kävelymatka kesällä?