Paras kalaruokareseptisi?
Tavoitteena on viime aikoina ollut syödä kalaa suht säännöllisesti ja nyt kaipaisin uusia sekä hyväksi todettuja reseptejä. Sushia en jaksa (tai osaa) laittaa eikä savustamiseen ole mahdollisuutta, mutta kaikki muut käy. Ihan vaikka kalasopan resepti, jos se on mielestäsi herkkua juuri tietyn ohjeen mukaisesti tehtynä.
Kommentit (13)
Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):
Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.
Wasabi-avokadolohi.
Kalamureke (se on kätsy, siihen voi laittaa melkein mitä tahansa kalaa).
En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.
Lohipasta: kevätsipulia, lohta, kermaa, pastaa.
Todellista pikaruokaa ja lapset tykkää.
Laitan ilmavaan paperikääröön (perhospaperi) palan vaaleaa kalaa (turskan seläke tms), sen päälle voinokareen, sitruunalohkon, suolaa, pippuria, pieniä kapriksia ja lopuksi vähän Pastista, Pernodia tai muuta aniksen makuista alkoholia. Annan sen höyryyttyä siellä paperikäärön sisällä kypsäksi noin 10-15 min ja 175-200 asteisessa uunissa, kalapalan koosta riippuen. Kala on kypsää kun se alkaa lohkeilla.
Siitä sitruuna-voi-pastis seoksesta tulee hyvä kastike sille kalalle ihan sellaisenaan, ja tarjoilen tuon kanssa pieniä varhaisperunoita tai perunamuusia, ja lisukkeena esim. leikkopapuja.
Vierailija kirjoitti:
Tähän vielä lisäyksenä/korjauksena, että teen sopan lämminsavulohesta ja purjon sijasta käytän ruohosipulia.
Vierailija kirjoitti:
En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.
Tuo viestin 2 linkin "dijonpaneroidut kuhafileet" on alkuperäisen Safkaa-kirjan reseptin mukaan "dijonpaneroidut ahvenfileet", kannattaa kokeilla!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.
Tuo viestin 2 linkin "dijonpaneroidut kuhafileet" on alkuperäisen Safkaa-kirjan reseptin mukaan "dijonpaneroidut ahvenfileet", kannattaa kokeilla!
Kiitti, mä kokeilen :)
Vierailija kirjoitti:
En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.
Kantarelliahvenet! Pyörittelet kantarellit pannulla kuullotetun sipulin ja kerman kanssa ja tarjoilet paistettujen ahvenien sekä uusien perunoiden kylkeen.
Vierailija kirjoitti:
Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):
Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.
Mitä kalaa tässä on tarkoitus käyttää? Eikö raaka kala vaatisi pidemmän kypsennyksen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.
Kantarelliahvenet! Pyörittelet kantarellit pannulla kuullotetun sipulin ja kerman kanssa ja tarjoilet paistettujen ahvenien sekä uusien perunoiden kylkeen.
hei tää on hyvä! Keräillään usein syksyn tullen kantarelleja, aion ehdottomasti kokeilla!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):
Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.
Mitä kalaa tässä on tarkoitus käyttää? Eikö raaka kala vaatisi pidemmän kypsennyksen?
Mitä kalaa haluaa käyttää. Ei tarvitse pidempää kypsennystä.
Ei omia reseptejä, mutta lemppareita:
http://www.soppa365.fi/resepti/31029/teriyakilohi-kulhossa-eli-saketeri…
http://www.valio.fi/reseptit/koskenlaskijan-lohikeitto/
http://kipparinmorsian.blogspot.fi/2014/02/dijonpaneroidut-kuhafileet-j…