Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paras kalaruokareseptisi?

Vierailija
30.06.2016 |

Tavoitteena on viime aikoina ollut syödä kalaa suht säännöllisesti ja nyt kaipaisin uusia sekä hyväksi todettuja reseptejä. Sushia en jaksa (tai osaa) laittaa eikä savustamiseen ole mahdollisuutta, mutta kaikki muut käy. Ihan vaikka kalasopan resepti, jos se on mielestäsi herkkua juuri tietyn ohjeen mukaisesti tehtynä.

Kommentit (13)

Vierailija
2/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):

Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wasabi-avokadolohi.

Kalamureke (se on kätsy, siihen voi laittaa melkein mitä tahansa kalaa).

Vierailija
4/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.

Vierailija
5/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohipasta: kevätsipulia, lohta, kermaa, pastaa.

Todellista pikaruokaa ja lapset tykkää.

Vierailija
6/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan ilmavaan paperikääröön (perhospaperi) palan vaaleaa kalaa (turskan seläke tms), sen päälle voinokareen, sitruunalohkon, suolaa, pippuria, pieniä kapriksia ja lopuksi vähän Pastista, Pernodia tai muuta aniksen makuista alkoholia. Annan sen höyryyttyä siellä paperikäärön sisällä kypsäksi noin 10-15 min ja 175-200 asteisessa uunissa, kalapalan koosta riippuen. Kala on kypsää kun se alkaa lohkeilla.

Siitä sitruuna-voi-pastis seoksesta tulee hyvä kastike sille kalalle ihan sellaisenaan, ja tarjoilen tuon kanssa pieniä varhaisperunoita tai perunamuusia, ja lisukkeena esim. leikkopapuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

http://www.valio.fi/reseptit/koskenlaskijan-lohikeitto

Tähän vielä lisäyksenä/korjauksena, että teen sopan lämminsavulohesta ja purjon sijasta käytän ruohosipulia.

Vierailija
8/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.

Tuo viestin 2 linkin "dijonpaneroidut kuhafileet" on alkuperäisen Safkaa-kirjan reseptin mukaan "dijonpaneroidut ahvenfileet", kannattaa kokeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.

Tuo viestin 2 linkin "dijonpaneroidut kuhafileet" on alkuperäisen Safkaa-kirjan reseptin mukaan "dijonpaneroidut ahvenfileet", kannattaa kokeilla!

Kiitti, mä kokeilen :)

Vierailija
10/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.

Kantarelliahvenet! Pyörittelet kantarellit pannulla kuullotetun sipulin ja kerman kanssa ja tarjoilet paistettujen ahvenien sekä uusien perunoiden kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):

Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.

Mitä kalaa tässä on tarkoitus käyttää? Eikö raaka kala vaatisi pidemmän kypsennyksen?

Vierailija
12/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole ap, mutta jos teillä on hyviä ahvenresepteja, ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni.

Kantarelliahvenet! Pyörittelet kantarellit pannulla kuullotetun sipulin ja kerman kanssa ja tarjoilet paistettujen ahvenien sekä uusien perunoiden kylkeen.

hei tää on hyvä! Keräillään usein syksyn tullen kantarelleja, aion ehdottomasti kokeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
30.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mun yks kalakeitoista (teen erilaisia):

Kuullota kasviksia voissa, lisää maitoa, keitä muutama minuutti. Lisää kalat, sammuta levy, anna olla hetken kansi päällä. Lisää tilliä ja suolaa.

Mitä kalaa tässä on tarkoitus käyttää? Eikö raaka kala vaatisi pidemmän kypsennyksen?

Mitä kalaa haluaa käyttää. Ei tarvitse pidempää kypsennystä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan yksi