Vierailija

Kuinka te puhdistatte hopeiset tummuneet korut? Entä sitten pronssiset Kalevalan korut? Hyviä vinkkejä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Vierailija

Jos sulla ei ole siihen tarkoitukseen tehtyä ainetta, niin vesi+fairy+ammoniakki on kuulemma tehokasta alan ihmisten mukaan. Minä käytän yleensä fairyä koska ei mulla ole ammoniakkia kotona.

Mitään hammastahnaa ei saa käyttää hopeakoruihinkaan, pinta naarmuuntuu. Hopeakorut on hopeoitu, jos hopeointi on huono, eli kyseessä on halpa koru, on sitä vaikea pitää kiiltävänä. Hopeointi on mahdollista tehdä uudestaan kultasepän toimesta.

Kalevala korujen pronssikoruissa on pintakäsittely, ja sitä ei parane millään hinkata pois, sitten korusta ainakin tulee jatkuvasti vihreä. Jos on mennyt huonoksi, kannattaa pinnoituttaa ne Kalevala korulla uudestaan. Joillakin on ihon ph tai joku sellainen että se pinnoite kuluu nopeasti pois, ja heillä yleensä hopeakin tummuu nopeasti, eli myös hopeakorujen hopeointi kuluu pois normaalia nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kerään isomman läjän ja vien kultasepänliikkeeseen puhdistettavaksi.

Joo, kyllä kannattaa viedä kultasepälle rummutukseen ja samalla tulee tarkistettua korujen kuntokin, varsinkin kivien kiinnitykset.

2

Vierailija

Hopea puhdistuu hyvin kun vuoraat kulhon foliolla ja laitat sinne vettä muutaman lusikallisen ruokasoodaa. Sinne sit korut lillumaan.

Kotona muoviseen astiaan lämmintä vettä , ruokasuolaa ja pohjalle folioo , korut sinne ja hetken päästä puhtaat , ilman kemikaaleja.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla