Vierailija

Vähän väliä kakka kovalla, Levolacia saanut epäsäännöllisesti, luumusosetta lähes päivittäin. Eilen kakannut itkemällä kolmesti kovan pallon, tänään annoin Levolacia enemmän ja nyt selvästi panttaa kakkaa. Alkaa itkemään ja haluaa syliin. Voinko nyt tehdä muuta kuin odottaa, että kakka tulee teki kipeää tai ei :/

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

hellin

Anna vettä säännöllisesti.

Saahan paljon kuituja: vihanneksiä yms.

Tuoremehu saa monen taaperon vatsan löystymään. Kokeilisin siis vaikka omenatuoremehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Th

Tuon ikäiselle voi kokeilla Microlax-peräruisketta, jotta saa kovan kakan ulos helpommin. Joskus lääkärit ohjeistavat antamaan myös Laxoberon-tippoja. Varmasti panttaa kakkaa, koska on kivulias. Jatkossa kannattaa huolehtia, ettei ummetus pääse noin pahaksi. Luumusosetta, kuitua ja paljon nestettä. Jos nämä eivät auta, sitten Levolacia. Myös makrogoleja, esim. Movicol Junior, voi käyttää (tähänkin voisi olla hyvä saada lääkärin suositus, kun kyse on noin pienestä). Tärkeintä on kuitenkin ummetuksen torjumisen säännöllisyys, satunnaisesta lääkitsemisestä ei ole hyötyä, jos on ummetukseen taipuvainen.  

Vierailija

Nestettä, rusinoita, tuoremehua, jos imetät niin imetä usein. Päärynä on myös hyvää vatsalle ja usein pienten herkkua.

Vierailija

Meillä loppui vauvan ummetus, kun aloin antaa mustikkaa säännöllisesti, ihan kokonaisena. Sanotaan, että mustikka kuivattaa, mutta se ei pidä paikkaansa. Mustikka edistää suolen normaalia toimintaa, ja tästä syystä mustikka tekee vatsataudin jälkeen kakan kiinteämmäksi. Mutta se voi myös auttaa ummetuksen hoidossa. Jos kakkaaminen ottaa kipeää, voi antaa tilapäisesti myös särkylääkettä, että vauva ei alkaisi ydistää kakkaamista ja epämukavaa tunnetta toisiinsa. Ulostuslääkkeitä, peräruiskeita ja erilaisia apuneuvoja (esim. mallasuute) voi kokeilla, mutta parasta olisi saada ruokailut sellaiseen kuntoon, että suoli toimisi hyvin. Jos vaiva jatkuu, pitää tietenkin selvittää, ettei ole toiminnallista vikaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla