Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

"Sīmanisin luopumista edeltänyt verkkokeskustelu alkoi elokuvaohjaaja Saara Cantellin johdolla 14. toukokuuta, jolloin Aalto-yliopisto ei ollut ehtinyt julkistaa valinnan tuloksia.

”Jos ohjauksen proffaksi valitaan tyyppi, josta minä en ole koskaan kuullutkaan, valinta on väärä. Piste”, Cantell julisti Facebook-ryhmässä Women in Film and Television ja alkoi yllyttää joukkoja vastarintaan.

Professorin valinnassa oli kyse niin ”isosta asiasta” ja ”räikeästä tasa-arvorikkeestä”, että Onneli ja Anneli -ohjaaja toivoi ”äänekästä kyseenalaistamista ihan joka rintamalta”.

Keskustelu jakoi mielipiteitä myös Women in Film and Television -ryhmässä. Olipa kyseessä tasa-arvorike tai ei, Sīmanis ei ollut tehnyt rikettä hakiessaan virkaan.

”Jos on tapahtunut tasa-arvo-rikkomus, se hoidettakoon muissa välineissä eikä ole kohtuullista loata toisen mainetta alalla ennen kuin on ehtinyt opettaa yhtään minuuttia”, Sīmanisin elokuviin ja opetukseen tutustunut Aalto-yliopiston naisopiskelija kommentoi ryhmässä 15. toukokuuta.

”Olen feministi, mutta en halua olla mukana tällaisessa toiminnassa, jossa käytetään feminismiä keppihevosena.”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/professori-jonka-suomi-savusti-u...

Kommentit (2)

Vierailija

Eikös meillä ollut jo yksi feminismillä päänsä sekoittanut naisproffa, joka joutui kaikkien kanssa riitaannuttuaan pakenemaan Ruotsiin hakkumaan suomalaisia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla